0 oy
154 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,516 puan) tarafından

Kızlar kızım var 3. Buçuk Yaşında mart'ta 4e giricek mesela konuşuyor ya örnek vereyim bende bunu yapayım dedi diyelim sondaki yapayım kelimesinin m kısmını 3-4 kere m m m diyor yani dudak açıp kapıyor yapayım m m m şeklinde neden böyle anlamadım bu aralar öyle birde kalıcı kalır kekeler diye de korkuyorum ya alayım m m m deme daha kalıcı olur bak sende dedim söyle tekrarla diyorum bu seferde hiç demiyor birde sayıları önceden çok iyi bilirdi şimdi  50 seferde tekrarlıyorum 1-2-3-4-5 dedim diyelim hadi sende sıra sen say diyince 1 bile diyemiyor saymaya çalışıyor hiç yani kafasında kalmıyormu desem aklım almıyor niye böyle diye ben söyleyince tekrarlıyor sadece fazlamı beklenti deyim diyorum ama kendi yaşıtları harıl harıl diyor neler yapmıyorlar çok şükür kızımda kötü değil ama bunlar normalmi ya içim içimi kemiriyoe birde okula falan gitmiyor evde beraberiz sürekli 

2 Cevaplar

0 oy
önce (30 puan) tarafından

Yakın bir zamanda pedogoga gösterin derim ne olur ne olmaz takıntı da olabilir veya başka birşey ben şahsen oğlum 1.5 yaşındayken götürdüm hiç konuşmazdı korkmuştum çok sıkıntı dediler 2 yaşında bi anda açıldı dili şimdi bülbül gibi konuşuyor ufak tefek sorun demeyin götürün sebebini anlarsınız içinizde rahatlar

önce (1,516 puan) tarafından

Bizde de konuşma problemi vardı şimdi de böyle olduk neden bilmiyorum ya düzelsin diye bekledim hiç demedim de öyle deme diye ama diyor konuşurken kafam çok karıştı umarım kötü birşey değildir ya

-Reklam-
0 oy
önce (23,789 puan) tarafından

Kekelemesini asla düzeltme. Çocuğun kekelemesi yokmuş gibi davran. Oğlum da o yaşlarda bir ara yapıyordu. Ben bişey yokmuş gibi davrandım. Zamanla geçti. Lafını ağzından alma. Bitirmesini bekle. Herşey olaganmis gibi davran .bu şekilde bir süre takip et. Devam ederse bir uzmana sorarsın. 

Saymâ konusu da belki de senin ona kizmandan ya da duzeltmenden hoslanmiyorsa o yüzden olabilir. Bir süre dsha hoşgörülü yaklas. Belki düzelir. 

önce (1,516 puan) tarafından

Canım sayma konusu abaküsle çalışmaya başladık normalde ezbere biliyordu hala ara ara sayıyor ama parmakla gelince ya da abaküsle mesela ben bir diyorum daha sonra ne gelir sıra sende diyorum ıııı diye düşünüyor sonra ben tekrarlıyorum hadi ben hepsini saydım sıra sende diyorum yine aynı algılayamıyormy diyede düşünmüyorum değil ya

önce (23,789 puan) tarafından

Ya abakusle saymak için daha erken ki ama . Çocuk her rakamın bir nesneye denk geldiğini ya da her boncuğun bir rakama denk geldiğini bilemeyebilir o yasta. Daha çok farklı görsellerle çalışmanız gerekir. Adeda yayınlarının dikkati güçlendirme setleri var. Onları da tavsiye ederim. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 443 göst.
15 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde 1prenses_1prens (715 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 174 göst.
+1 oy
9 cevap 334 göst.
0 oy
4 cevap 143 göst.

Kategoriler

1,481,358 soru

24,236,611 cevap

339,688 kullanıcı

...