+1 oy
359 göst.
Diğer kategorisinde (12 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Merhabalar kızlar bı konuda fikir danıscam  bız 4 senedir  borc oduyoruz birikimımiz yok  4 senedır arabamızda yoktu ama bu sene sart oldu cocukla zor oluyor çünkü merkeze yakın yerde değilim kıs sert gecıyor  babamdan 80 bin borc aldık ustunu tamamlayın ayağınızı yerden kesecek bı araba alın dedi ustune ıkı maas koyup uyguna bı arac bakıcaz esımınde ödemeleri borçları falan var ıkı ay cok zorlanacak sımdı bu parayı odeycegım yerlere versem bi kredı cektirebilirsem onunla arabayı alırız ıkı ay ıcınde alıcam sana arabayı dıyor bende güvenmiyorum ihtimaller üzerine konuşuyor cünkü 

parayı bozdurtmam dıye ınatlastım suan cıkmaza girdik  

Ama esımdr bende cok zorlanacaz ödeme yapamazsak zaten ödemelerde sahıslara banka fln degıl sımdı bu parayı versem odeme yapacağı yerlere verse araba ıcın kredı ya cıkar ya cıkmaz o yüzden ne yapacağımı bilmiyorum   

10 Cevaplar

+3 oy
(1,421 puan) tarafından

borc bir sekilde odenir. elindeki para çarcur etme birclara vererrek ben olsam babamin yuzune bakmaya bile utanirim cunku verdigi para carcur olur gider . suan sikisigiz deyip kredi faizleri yuksek deyip araba da almaz. 

(7,215 puan) tarafından

Yada önce krediyi çeksin çıkarsa ver parayı al arabayı tek bir yere borcunuz olsun çıkmazsa hiç verme 

-Reklam-
0 oy
(1,368 puan) tarafından

Yani babanız araba almadınız diye bişey demezse önce borcunuzu ödeyin bence

0 oy
(4,718 puan) tarafından

Ben olsam esime tabi ki veririm kredi cikar çıkmaz orasını bilmem de elalemin parasının da verilmesi lazim. 

0 oy
(163,777 puan) tarafından

elinde 80 bin tl 2 aya pula doner bence babana geri ver 2 ay somra al babandan maasiniz ne kadar bilmiyorum ama 2 maas +80 bintl  =1 araba ediyosada 2 ay beklemeden alin zorlanin bi sure yada ihtiyac kredisi cekip sahis borcunu kapatin

0 oy
(2,054 puan) tarafından

Araba al diye verilen parayı asla borca veremezdim

0 oy
(3,280 puan) tarafından

Elindeki toplu para senin kendi biriktirdiğin para olsa ver derdim ama babanın sana araba alın diye verdiği para yani o para da borç borçla borç kapatıp yine arabasız kalacaksınız. Senin yerinde olsam ya babama geri veririm şuan üzerini tamamlayamıyoruz diye ya da bankaya altın hesabı açar oraya yatırırdım. Birkaç ayda değeri düşecek çünkü o paranın. 

0 oy
(1,327 puan) tarafından

Verme kesinlikle 

0 oy
(1,858 puan) tarafından

Araba almak için 300 bin olması lazım 80 üstüne 200 bin çıkarma şansınız varsa o zaman önce borç ödeyin bu sefer adamlar biz enamiyoz bize borcu varken araba aldı derler

0 oy
(8,396 puan) tarafından

Helal parayı neden harama ceviresin ki bir de faizle alınan arabadan hayır gelmez ben kesinlikle izin vermezdim

0 oy
(6,150 puan) tarafından

Parayi verirsen parayi da arabayi da unut. Sadece bu kadar diyorum. Adamlarin aptalca planlariyla is yapilmaz.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 487 göst.
+4 oy
48 cevap 1,312 göst.
7 Haziran 2025 Aile & Aşk kategorisinde vellenizanim (1,132 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 92 göst.
+1 oy
5 cevap 151 göst.
17 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde mehlikam (103 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,482,991 soru

24,257,927 cevap

341,310 kullanıcı

...