0 oy
82 göst.
önce Güzellik-Bakım kategorisinde (148 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

31+3 haftamız ama kafası 10 gün ilerde dedi doktor. Geçen hafta başka doktora randevum vardı o birşey dememişti ama ben ölçülere bakınca anlamıştım. Bu sefer 11 gün geçti tekrar başka doktora randevu aldım içime kurt düştü diye. Takacağın birşey değil dedi iki 3 kere. Kalp atışı yerinde hareketli kilosu 1900 civarı dedi. Fakat ben ilk dogumumda normaldi diye. İkinci sezeryan olmasından da korkuyorum ve ek olarak sağlık sorunu olup olmayacagindan da korkuyorum. Tahminen genetik dedi doktor. 

6 Cevaplar

0 oy
önce (26,122 puan) tarafından

Benim kizimin 31 haftayken kafa olcusu 33 haftaya uygundu banada dontor takilcak birsey degil dedi. Kolay oldu dogumumda hicbir sorun yok

Ama ben dogduktan sonra kafasi buyuk cocuk olur diye dusunuyordum . Cok şükür normal 😅

önce (148 puan) tarafından

Babasının da kafası bana göre minnacık ebatlı gibi. Yani öyle büyük kafalı diyemem ama diyedebilirim gibi birşey.  Allak bullak oldum. 

Peki size ilerleyen haftalarda hala fark aynimiydi. Yanisonlara doğru yine aynı yorumumu yaptilar

önce (26,122 puan) tarafından

Hatirlamiyorum canim ya onu 

-Reklam-
0 oy
önce (1,421 puan) tarafından

Benim büyük oğlumda hep 10gün ilerdeydi kafası aman bir doğdu minicik kafası şimdi bile minikdir kafası usg çok yanılıyor canım önemli bişey değil korkma

Benim ilk oğlumda kafası küçüktü bile. Bingildagi erkenmi kapanıyor korkusuyla cerraha bile götürmüştüm. Şükür sorun yok dendi şuan beş yaşında.  

Ama ultrasonda birşey dediklerini de hatırlamıyorum. Demisselerde ben anlamamisimdir o zamanlar 

Ek olarak 11 gün önce ultrasonda 1380 kilo dendi şimdi 1930 gram dendi.  Ama kafa ölçümünde değişik ölçüm olmadı yine on gün dendi

Normal herşey kilo alımıda çok güzel maşallah

Doğru olduğunu dusnmuyorum.  11 günde bukadar kilo alonmaz

Alır canım  niye almasın hergün 70gr alıyor bebek

0 oy
önce (1,907 puan) tarafından

Hic bir sikinti yaratmaz canim kendini bosuna uzme takinti yapma. Senin ya da esinin kafasi kucukse bebisinkide muhtemelen kucuktur. Oyle 10 gun geri de dedigine bakma yani belirli standartlar var iste ona gore yorum yapiyorlar. Ama dogunca hicbir fark yok inanki

0 oy
önce (1,419 puan) tarafından

Bebeğin için sorun olmaz. Benim bebeğiminde kafası büyük dediler sezaryene aldılar. Ama çatın genişse normal doğurursun. 

Hem sezaryenden neden korkuyorsun ki? 

Bilmiyorum korkuyorum valla. Amaliyta sonuçta. Hemde iz.kaliyor. e zaten birkere normal dogurmusuz. Artık ikinci çocukta normal olsun kurtulayım başka da çocuk istemiyorum. Bilmiyrm ya. Gerçi hemoroid ameliyatı da oldum birdaha popom acisin istemem. Şuanda iyiym. Birkaç gündür sizi oluyor ama ciddi birsybyok

Geçmiş olsun. Artık eskisi gibi değil. Ameliyatlar kolay geçiyor. Ameliyatta hiçbir şey hissetmiyorsun. Sancı yok alttan dikiş derdi yok . Ben yine olsam yine sezaryen isterim valla. Ameliyattan sonra bir kaç saat ağrın oluyo o kadar. Aynı gün ayağa kalktım ben. Korkma. İki türlü de olsa senin ve bebeğin için en iyisi olsun. Kafası büyükse normal doğum ikiniz için de zor olur. 

Senin çocuğun doğduğunda peki kafası gerçekten buyukmuyydu

Evet biraz büyüktü ama şuan normal 

0 oy
önce (2,103 puan) tarafından

2 haftaya kadar ileri yada geri olmesı çok normal canım benimde 29 haftadayken kafa bel çevresi için 30 haftalık dedi normal gelişimine uygun dedi suyun içinde kapalı kutu ultrason aletine göre ferkılılar oluyor takılma benimkinin kilosunda 1450 tonton olceklar galiba böyle giderse ehehehhehe sağlıklı gelsinler de sezeryan normal farketmez 

0 oy
önce (5,057 puan) tarafından

Genelde genetik oluyor evet kafaya takılacak bir durum yok 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 471 göst.
5 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Milena16Miran (7,138 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 175 göst.
0 oy
4 cevap 489 göst.
26 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Myangell (826 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 185 göst.

Kategoriler

1,481,514 soru

24,238,797 cevap

339,832 kullanıcı

...