0 oy
339 göst.
Diğer kategorisinde (2,516 puan) tarafından

Ardanın mutfagi kabarmayan kek kalmasın isimli videoyu izleyerek yaptım. Tum detaylarını uyguladım. Garanti veriyorum kekinizi kabaracak dedi ama yine olmadı:))) yani olmuyor olmuyor olmuyor böyle kek kalıbına taşan kocaman olan bir kek yapamadım gitti. Bu da forografi

imageHer zaman nasıl oluyorsa yine aynı şekilde oldu. Hiç bir farkı yok. Bu işin sanırım sırrı falan yok. Olmuyorsa olmuyor

9 Cevaplar

+1 oy
(1,479 puan) tarafından

Canım benim her zaman keklerim kabarir. İşin sırrı ne biliyor musun? Yumurtalar dolaptan çıkarıp direk yapmayacaksın oda ısısında olacak, aynı şekilde yoğurt süt ne koyuyorsan onlarda oda ısısında olacak. Kabartma tozunu da unun içerisine koy o zaman bak gör baya kabarmış olacak . Birde kek hamuru katı olmaz biraz cıvık olur . Dediklerimi yap dua edeceksin bana 🤭

(2,516 puan) tarafından

Cnm dediklerini harfiyen yaptım aynı dediğin şekilde yaptım bu keki. Ama sonuç bu

-Reklam-
0 oy
(4,790 puan) tarafından

Eeee olmuş işte. 

Hamurunu arttırırsan daha çok kabarır o zaman taşar.

(2,516 puan) tarafından

Hamuru nasıl arttıracam? Malzemeleri 2 katına mi çıkarmam gerek? O zamdan da içi pismez ama

(4,790 puan) tarafından

1 buçuk kat arttırırsın.

Ya da 4 yumurta 1 buçuk bardak süt

1 bardak yoğurt 

Yarım su bardağı su

1 pk vanilya 

1 buçuk bardak sıvıyağ

1 buçuk bardak şeker 

2 pk kabartma tozu

3 su bardağı kadar un

( ben 1 çay kaşığı zerdeçal  atıyom, bir de yarım su bardağı iğde tozu unu)  vitamin açısından. Ama sen atmasan da olur. Zerdeçal asla belli olmuyor zaten.

0 oy
(6,436 puan) tarafından

Senin kalıp ölçüsü büyüktür

Baktığın tarihteki kalıplar küçüktür 

(2,516 puan) tarafından

Himmm normal kek kalıbı cnm, Yani standar duruyor benim 

0 oy
(3,717 puan) tarafından

Diğer yorumlarda ki arkadaşlar haklı arda nin kalıbı ile seninki farklıdır ölçüsü filan. İki katı değilde ölçüsünü 1.5 katı yada bir tık daha büyük bir bardakla ölçü yaparak kullanabilirsin. 

(2,516 puan) tarafından

Evet ya bende bunu artık böyle düşünüyorum. Kekleri kararması bence herseyi doğru yapıyorsan kalipla alakalı olmali

0 oy
(7,517 puan) tarafından

Ben 2 tane kabartma tozu ve 2 tane vanilya koyuyorum , 2 bardak süt ona gore un.daha cok kabariyor

(2,516 puan) tarafından

Sutu 1 bardak koydum cnm. Yagi ne kadar koyuyorsun? Yumurtayı ?

0 oy
(447 puan) tarafından

Daha ne kadar kabarıcak uzaya mı çıkıcak kek 😂

(2,516 puan) tarafından

Ya şöyle bazı videolarda görüyorum keki keserken bile zorlanıyorlar o derece kabarmış:)))))

0 oy
(1,519 puan) tarafından

Canım kekin kabarmayn keklerden değil . Neler katiyin ölçüsünü söyle

(1,519 puan) tarafından

Ölçün az değil . Malzemelerin oda sıcaklığında olsun ve yumurta ile şekeri kopurunceye kadar cirp . Kek fırında iken kapısını açma açarsan söner hemen 

(2,516 puan) tarafından

Dediğinin aynısını yaptım cnm. Zaten ardanın mutfagi kabarmayan kek kalmasın isimli videoyu izleyerek yaptım..  ama beb sorunu buldum. Kek kalibi. Dün yeni kek kalibi aldım. Daha küçük ve derin . Bence bunda olacak :)))

(1,519 puan) tarafından

Evdeki ile Yeni aldığını ölç canm kaç cm ler 

Bugün dene istersen 

(2,516 puan) tarafından

Evdeki daha geniş ve büyük cnm. Yeni aldığım daha küçük ve derin. Kesin daha çok kabarcicak:) evde ki kek bitsin bugün yarın yapar atarım buraya da :))

(1,519 puan) tarafından

Bekliyoruz kekini canm 

0 oy
(26,688 puan) tarafından

Kek gayet olması gerektiği gibi siz fazla mı beklenti içindesiniz acaba 

(2,516 puan) tarafından

Valla bana hiç kabarmış gelmiyor :))))

0 oy
(8,286 puan) tarafından

Kabartma tozunu ne kadar kullandın? 

(2,516 puan) tarafından

2 paket

(8,286 puan) tarafından

Kabartma tozu fazla geliyordur. Normalde 1 paket kabartma tozu 500 Gr una yapılırmış. Biz keke 1 ya da 2 bardak un kullanırız sadece. Akışkan bir hamur her zaman daha iyi kabarır. 1 paket, kimi zaman 1 paketin de yarısını yaparım kabartma tozunun. Bir de her şey oda sıcaklığında olur. 3 yumurtayı iyice köpük köpük olana kadar çırpar, sonra şekerini eklerim. Tekrar karıştırırım bu sefer yoğunlaşır. Yarım bardak süt yarım bardak su yarım bardak sıvıyağ. Sonrasında un. Vanilya ile kabartma tozunu eklediğimde blender yapmam. Elimde alt üst ederim, havalandırma gibi yoksa kabartma tozunu hükmü geçiyor. Bildiklerimm bu kadar

(2,516 puan) tarafından

Tamam cnm, dediğin şekilde de denerim. Ama bence sorun kullandığım kek kalibinda.  Daha ufak ama derin bit kek kalibi aldım. Bence olur bu defa:)

(8,286 puan) tarafından

Ben her neye yapıyorsam tam olarak bu ölçü ile yapıyorum. Sadece fırın tepsisine iki katı yapıyorum ölçüyü. Onun dışında hep aynı

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 471 göst.
26 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Hatice061987 (2,516 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 722 göst.
0 oy
25 cevap 1,287 göst.
11 Kasım 2019 Yemek-Tarifler kategorisinde Kedimekimm (664 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 728 göst.
29 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Cansu07 (9,187 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,495,270 soru

24,427,538 cevap

352,177 kullanıcı

...