0 oy
245 göst.
önce Diğer kategorisinde (326 puan) tarafından

Kızlar şimdi kısaca anlatım. Evlendim kayınbaba emeklisi için para lazım oldu ben altınımi takamadan yeni evli iken verdim. Kayınbaba geri ödeyemedi. Veya ödemek istemedi kaybeder çalınır diye vs. Köyde 20 dönüm tarlaları var. Oraya limon bahçesi yapıp size vereceğiz dedi. Eşime demiş yani bana demedi duydum ben sonradan. Her neyse seslenmedim. 

Bı kaç gün önce limonu sattılar. Eski para ile 1 trilyona. Bahçeyi değil bakın limonu sattılar. O bahçe bizim yani sözde öyle. Hazine yeri olduğu için üzerimize alamıyoruz. Neyse onu da tam bilmiyorum. 

Bugün bana 108 bin TL lik adana burmasi almışlar. 

Ha bir de kayınbaba geçen seneden beri su motoruna benzini traktöre benzinini bahçeye ilacını hep kayınbaba aldı yalan yok. Budamaya 40 bin verdi. Amenna bişe demem. Tarlaya boru doşetti kanaldan 11 bin oyle verdi. Yani toplasan 100 bin. Hadi 200 bin de. Hadi 300 de ona da tamammim. 

Kaynanagil yaylalik arsa bakalım diyorlar. Eşime de dedim eğer benim üzerime olmazsa o arsa ben dişimi gösteririm dedim. Tamam sadece bizim uzerimize. Kaynanagil maksat 4-5 ay yaylada kalacaklar. 

Bugün ağzıma bal çalar gibi bir burma almışlar. 900₺ bin yok. Seslenmedim. Eşime diyorum böyle böyle yap diye pek seslenmiyor. Annemgil parayı napacak diyor. Ha bugün de kaynana görümcenun kızı var Hilal ona küpe alacağım söz vermiştim falan dedi. Onu da aldı muhtemelen benim haberim yok. Ben bugün full evdeydim cocuklarim okula gidiyor. .

Onlar gitti altın aldılar. Bir de ben hususi beğenip de almadim. Burma almışlar al bu senin dediler. 

Sizce ne yapmam gerekli? 

Eşim de dedi ki : Yaylalik arsa bizim üzerimize olacak zaten dedi. Bir de bahçeye ilaç atmak için traktöre bir alet varmış onu tam bilmiyorum unuttum yani. Onu da alacaklarına daha. 

Bilemiyorum ne desem ne yapsam? O bahçe bizim evet. Kayınbaba 100-200 bin mastaf etme ile 900 bin TL para sahibi oldu. Anlamadım. 

6 Cevaplar

0 oy
önce (326 puan) tarafından

En İyi Cevap

Uzun oldu ama hakkınızı helal edin 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,268 puan) tarafından

Bir kere baştan altınlarını vermekle hata yapmışsın sözde limon bahçesine sana vermişler ama sözde yani aslinda sana o burmayi suanda almasalar bile bisey diyemezdin konmus olurlardi ustune komple altinlarinin. cunku burda altinlarini veren kimse omur biyu geri alamiyor zaten asla da alamaz sizinkiler yine burma almislar lutfedip bu konuda cok sanslisin.

yeninalinacak arsayi uzerine verirlerse bencede odesmis olursunuz. ama vermezlerse sen hala alacagini alamassin girumcen falanda mirasci oldugu icin arsada   yani kaynanalarin ustune alip sozde senin demesini kabullenme.

bu arada bahceyi degil limonu sattilar demissin yani bahcede yetisen limonu toplayip urun olrak sattilar yani oylemi. ozaman bahce hala senin olmus olur. suanda 1 trilyon senin bahcenden gelir elde etmisler demekki. sana olan borclarini sana bahceyi vererek odemislerdi zaten.  bahceden saglanan gelirle sena bilezik almis olmuslar. aslinda 1 trilyon senin bahcenin urununun hasati yani sen satmissin gibi 1 trilyonu zaten senin almam gerekiyor aslinda mantiken dusununce o bahceyi sozde degil resmi olarak sana verselerdi satisi sen yapar 1 trilyon geliri sen elde ederdin . yanlis mi anladim bilemiyorum.  bahceyi satmadilarsa eger anlastiginiz gibi altin borclari takasini sana odemisler. ama bahcenin urununden kazanilan  para ile yeniden sana 1 trilyon borclanmislar bu sekilde

0 oy
önce (4,586 puan) tarafından

Şimdilik 1 bileziği almışlar. Arsa sizin üzerinize olacakmış. Mesele ne anlamadım zaten 1 milyona hiçbir şey gelmiyor. Bence üstüne kardasınız. Kayinbaba bakıyor sanırım bahçeye de. Sonradan yaparlar muhtemelen eksikleri de ya da o arsaya sayarlar 

önce (326 puan) tarafından

Yok kız hep eşim bakıyor yaz kış. İlaçlaması sulaması falan 

0 oy
önce (29,089 puan) tarafından

Muhtemelen onlar vefat ettikten sonra sizin olacak yaşarken ve emek verirken de size vermezler madem sizin siz sahip çıkın ben yapariz falan diye 

0 oy
önce (6,326 puan) tarafından

Eline gecen altina bak yine o ladar almislar 😅 bide o tarlayi üzerinize yaptırmaya bakin derim ölene kadar sizin öldükten sonra bizim dersiniz anladığım kadarıyla konuyu cvplayim dedim

0 oy
önce (5,092 puan) tarafından

Hadi bi tane almislar altin, bi sure sonra koluna tak ve de ki, gerisini almaya gittiginizde benide goturun anne baba, modelini boyunu kendim seçeyim geri bozdurmaya gerek kalmasin de, ağızlarını ararsın 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 423 göst.
10 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Meyrammm (681 puan) tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 308 göst.
6 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Mom and boy (326 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 1,071 göst.
18 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Starlice34 (196 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 973 göst.
24 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,451 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,481,617 soru

24,239,808 cevap

339,912 kullanıcı

...