+1 oy
230 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (27 puan) tarafından

Hanımlar gurbetteyim ailem uzakta burda kimsem yok eşimin iki ablası bi abisi var ama pek görüşmeyiz 30 aylık oğlum 3 aylık kızım var oğlum henüz kelime dahi çıkartmıyor dil terapisti

Kreş vs veremiyorum maddiyat konusunda zorlanıyoruz neyse dışarı çıkartıyoruz tabi

Park falan bu böyle olunca çok üzülüyorum sıkıntıdan eşime sarıyorum sürekli

Kavga ediyoruz kimsem yok gidip sohbet edeceğim ya da çocuklarımın kalabalığa topluma girmesini istiyorum ama maalesef kimsem yok bu yüzden evden çıkasım da gelmiyor eşimle kavga ettik buhrandasın diyo bana herşeyde beni suçluyor sen yapamazsın sen edemezsin sürekli her sorunun kaynağı ben mişim gibi davranıyor herşeyin üst üste geldiği bir süreçteyim ama şuan tek sıkıntım duam oğlumun konuşması Ekran kesiyoruz ama aşırı hırçın eline geçse bana atıyor bana vuruyor şiddet eğilimi var bütün bunlarla nasıl baş edeceğim nasıl

Yöneteceğim nir

Akıl verin

8 Cevaplar

+1 oy
(3,643 puan) tarafından

25 aylık oğlum haftada iki gün oyunevine götürüyorum bu ay başladık şimdiden iyi geldi konuşması falan gelişiyor

Kreşe veremiyorum hem maddi hemde daha küçük diye ama oyunevi hem daha uygun oluyor hem de ben yanında oluyorum 

-Reklam-
+1 oy
(4,715 puan) tarafından

Eşiniz cok biliyorsa kendisi uğraşsın. Çoğu belediyede ücretsiz kres oyun grubu vs oluyor bir arayıp bilgi alabilirsiniz. 

Ekran kesinlikle cok hircinlastiriyor. Benim oglum daha 1 bucuk yasinda ona bile 2 gun izletsem 3. Gün ağlama krizleri oyuncak fırlatma basliyor ben yaninda telefon bile kullanmıyorum 

+1 oy
(2,130 puan) tarafından

Evde kitap okuyabilirsin oğluna kucağına alıp bu ne diye evdekizeşyaları göstererek isimlerini söyleyebilirsiniz yada oyuncaklarını etrafa saçıp isimlerini söyleyerek getirebilir böyle bi oyun oynayabilirsiniz ama en önemlisi isteklerini kendisi söylemeden yapmayın hırçınleşsada bağırıp çağırsade yapmayın sakince istediğini söylemezsem anlayamam istedigin şeyin adını bana söylemen gerekir diyin konuşmaya mecbur bırakın konuşamadıgı uçin hırçınlaşıyordur o sürede sakin kalıp tatlı konuşun onu anladığınızı söyleyin duygularını bişeyleri atarak değil konuşarak anlatabilecegini söyleyin bide masa başı etkinliklerini artırmanız lazım boyama eşleşme kitapları almanız gerek ordaki resimler üzerinden konuşarak ta ilerleyebilirsiniz

+1 oy
(163,762 puan) tarafından

esine 1 tık hak verdim kendimden ornek vericem bende gurbetteyim ustelik yurtdisi (ozellikle gurbrtte olanlarom cocuklari cabuk konusur ) sebebi ise anne yanliz eve gelen giden yoksa tum ilgisini cocuga verir sen ekrani kesiyoruz demissim demekki cocugu bastan ekrana alistirdin cocugun konusmasinin ilerlrmesi icin illa  kalabalik ortam olmasi gerekmiyo

(5,092 puan) tarafından

Hak verdim. Bende gurbetteydim hiç kimsem yoktu senede 2 kere kaynanamlar gelirdi bize o kadar. Ama kızımı her gün park gunde 3 4 saat oturup oynardım kitap desen gunde rahat 1 saat okurdum kızım sıkılmazdı dinlemekten ben yorulurdum okumaktan. Simdi 4 yaşında maşaAllah gören ne güzel konuşuyor diyor telaffuzu olsun kelime hazinesi olsun herkes beğeniyor 

0 oy
(5,092 puan) tarafından

2.5 yaşında henüz kelimesi yoksa ben dil terapisti öneriyorum. 12 18 ay arası bile bebeklerden 2 3 kelimesi konuşması beklenir, dede baba gibi. Bence bir uzmanla görüşün onun dışında bol bol kitap okuyun, aktivite yapın, etkinlik kitapları var konuşma soru sorma şeklinde. Her şeyi anlatın. TV tablet izliyorsa kesin. 

0 oy
(7,307 puan) tarafından

Hircin  olmasinin sebebi konusamamasindan kendini ifade edemiyor cunku belediyelerin kresleri oyun gruplari oluyor onlari bir baksana sonra akranlariyla bir araya gelmesi lazim etkinlik kitaplari alabilirsin gecen hafta  a101 e cocuk akademi geldi 109 liraydı  ama once bir doktor gorsun 

0 oy
önce (3,270 puan) tarafından

Canım 3 yaşında kelimesi yoksa dil terapistine gitmesi lazım. Bunun için ücret ödemene de gerek yok. Bir rehabilitasyon merkezi ile görüş hastaneden rapor çıkarın devlet karşılıyor. İlerde karşısına çıkar diye istemiyor kimileri ama çocuğunun konuşmaması ilerde karşısına çıkmayacak mı bir de o açıdan düşün. 

0 oy
önce (2,049 puan) tarafından

İlk çocuk özellikle biraz öyle oluyor ben hiç pes etmedim bol kitap okudum yolda herşeyi kendi kendime sorup cevaplardm bana bu bu derdi TV bı sure tamamen kestim telefon zaten vermedim     smdi süs diye kiziyoruz  ikinci zaten arkasından  geliyor çok konuşulan ortamda kendini ifade ediyor güzel küçük olmasına rağmen 

İlgili sorular

+2 oy
8 cevap 218 göst.
0 oy
4 cevap 277 göst.
0 oy
2 cevap 116 göst.
+2 oy
4 cevap 505 göst.

Kategoriler

1,482,449 soru

24,250,657 cevap