0 oy
156 göst.
önce Diğer kategorisinde (23 puan) tarafından

Bacilar merhaba size bir sey danismak istiyorum yarin oglumun 4 yas asisi var hemsire aradi yari getir diyor son zamanlarda asilarla ilgili pekde ic acici seyler soylemiyorlar hatta kadinlar klununde baktigimda baya karsi cikan ve hic yaptirmayanda var sizce naomaliyim simdiye kadar hic eksik birakmadim asilarini hep yaptirdim kafam karisti  bir yandan yaptirmaj istiyorum bir yandanda kafam karismis durumda sizce napmaliyim 

7 Cevaplar

0 oy
önce (23 puan) tarafından

Yorumlari  bekliyorum 

-Reklam-
0 oy
önce (2,681 puan) tarafından

Sisteme işleniyo zaten aşılar aşı kartına gerek duymuyorum ondan ben. Ayrıca oğluma devletin bütün aşılarını yaptırdım özel olarak menenjit aşılarınıda yaptırdım yaptırmak istemeyeni de anlamıyorum zaten..

önce (464 puan) tarafından
+1

Menenjit kalıcı ve ağır hasar bırakan bir hastalık üstelik öyle yaygınlığı da az değil. Devlet neden karşılamıyor mesela kafama takılıyor? Ben oğlumun aşılarını bir  kısmını yaptırdım 9 ay ve sonrasında yaptırmadım. 

1. Tam koruma sağlamıyor. 

2. Genelinin tıbbı tedavisi mümkün 

3. Bazı aşılar sadece hastalığın yaşanması durumunda belirtileri hafifletmek için yapılıyor.

4. Aşı da bir ilaç ve ilaçlar kimyasal maddelerdir. Hammaddelerini bilmıyrouz. Yediklerimizin içeriklerine dikkat ediyoruz da hastalık ihtimali düşünülerek neden aşı yapalım? 

5. İlaç sektörü tamamen ticaret odaklı ne yazık ki. Bugün kızamıktan %80 koruyan aşının içeriğinde aslında kim bilir hangi hastalığa davetiye çıkaracak maddeler var bilmiyoruz ama var. Her ilaç bir yere iyi gelirken başka bir yere kötü geliyor.

Bunları düşününce yaptırmadım. 

0 oy
önce (499 puan) tarafından

Ben küçükken hepsini yaptirdigim halde kızamık ile kabakulak geçirmiştim annem öleceksin sandım çok korktum diyor.asilar önemli,Allah korusun hastanirda birşey olursa kendini affetmezsin,çevremde aşıdan zarar gören olmadı bu güne kadar,bende çocuğuma yaptırıyorum,babamın 6 kardeşi küçükken bulaşıcı hastalıklardan ölmüş,keşke hastaneye yoğun bakima ve ilaca aşıya erisimleri olsaymis da nenem onca acıyı cekmeseymis.

0 oy
önce (22 puan) tarafından

Yaptırmadım gayet memnunum 4te eksik kalsın 

0 oy
önce (1,320 puan) tarafından

Ben yaptırdım. Aailari aksatmiyorum.g3cmiste o kadr bebek ölümü var. Benim fikrim bu yönde. 

0 oy
önce (59 puan) tarafından

Ben iki çocuğuma da hepsini yaptırdım devletin yani 

Çok şükür bı şey olmadı ama içimde hep vanebi swyker 

0 oy
önce (23,848 puan) tarafından

Eskiden olan salgın hastalıkları simdi nerdeyse hiç duymuyoruz bile. Eskiden difteriden ne kadar çok çocuk ölüyormus. Şimdi adını bile bilmiyoruz. Şu çiçeğinden yine aynı şekilde ölenler o kadar cokmus ki. Şimdi yine su çiçeğinden ölen kimseyi duymuyoruz. Bunun sebebi aşılar. Korona asisindan sonra asilara güven iyice azaldı. Ama onunla çocukluk dönemi aşılarını bir tutmamak gerek. Bana annem hepsini yaptırmış. Ben de çocuklarıma yaptırdım. Sana da tavsiye ederim. 

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 332 göst.
9 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Rabiaadarrrr (89 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 139 göst.
0 oy
4 cevap 269 göst.
0 oy
4 cevap 175 göst.

Kategoriler

1,482,085 soru