0 oy
189 göst.
önce Diğer kategorisinde (31 puan) tarafından

Dün akşam oğlum yeni yaptığım kahveyi masadan asıldı ve yüzüne döküldü 1. Derece yanık var kızarık ama bazı yerlerde hafif su toplaması olmuş küçük küçük. Doktora iz kalmaması için ne yapabilirim dedim hiçbir şey demedi yapabileceğim birşey varmı kızlar önerisi olan ?

image

10 Cevaplar

0 oy
önce (17,509 puan) tarafından

Aloe vera ve kantaron yağı kullanıyorlar iz kalmaması için. Çok geçmiş olsun. Benim kizimin bacaklarına çay döküldü küçükken. İz falan kalmadı. 

önce (31 puan) tarafından

Allah razı olsun kantoron yağı var elimde şuan onu kullanıyorum aloveram yok malesef iz kalmasından korkuyorum yüzü olduğu için 

-Reklam-
0 oy
önce (630 puan) tarafından

Silverder diye Krem var yanlış hatırlamıyorsam birde kantaron yağı çok iyi geçmiş olsun bu arada 

Allah razı olsun silverdin krem bebeklere uygun mu peki 

önce (630 puan) tarafından

Evet canım uygun

0 oy
önce (7,006 puan) tarafından

şimdi yanık kremi kullan sonra kantaron yağı sür 

Fito verdiler sadece onun faydası olur mu acaba 

önce (730 puan) tarafından

Fito yanık kıremı değilki başka doktora gidin acil

0 oy
önce (1,440 puan) tarafından

Oyy kuzum ya çok gecmiş olsun 🙏

Allah razı olsun🥺

0 oy
önce (82 puan) tarafından

Bebe yağı yanık tedavi sadece bebe yağı öneriyor kantaron sürme daha çok kızartıyor

Kantaron yakıcı ve ısıtıcı yağdır daha küçük olduğu için alerjik bile olabilir sürünce fito kremi kızarma okuyırsa onu da sürme nemli kalması için bebe yağı sür alerji de yapmaz kızarmaz. Kantaron yanan yer kabuklanır kendini atar öyle sürülür şuan sadece bebe yağı sürebilirsin ilk esnada hastanede karışım yaparlar acısı gitsin diye sürerler ama muhakkak serum bağlamaları lazım serum tadavisi uygulandı mı çok geçmiş olsun ateşi çıkabiliyor yanıklarda susuz kalmaması lazım bol bol emzir.

Serum takmadılar sadece hametan sürdüler o kadar 10 aylıkken emmeyi bıraktı şükür çok su içiyor bebek yağı iz bırakmamasını sağlar mı peki

Bebek yağı kurumamasını sağlar nemli kalmasını sağlar iz kalmaz 1. Derece yanıklarda bül var mıydı bülleri patlatmayın sakın

Bül varsa 2. Derece yanıktor bül olan yerler patlatırsan iz kalır oralarda 

Kendim patlatmadım burnunun yan tarafında küçük vardı kendisi patlamış biraz su aktı şuan orası daha çok kırmızı kabuk bağlamaya başlıyor bide nokta nokta var onlar patlamadı duruyor bi doktor bebeklerin cildi yenilenir iz kalmaz bunlar daha gerilecek büyüdükçe dedi ama içim rahat etmiyor kendim de kaynar suyla yanık geçirdim kolum yanmıştı ara ara olmuştu su toplaması patlamıştı ama izi kalmadı şükür onların sadece diğer koluma baka hafif kara duruyor oda dikkatli bakılınca patlayan yerlerin hiç izi bile yok acaba oğlumda mı öyle olur diye düşünüyorum 

0 oy
önce (11,825 puan) tarafından

Resme bakınca içim acıdı 🥺 çok çok geçmiş olsun umarım iz kalmaz

İnşallah Allah razı olsun 🥺

0 oy
önce (4,850 puan) tarafından

Mümkün ama yapmayan çok domuz yağı çok iyi geliyor iz birakmiyor

Nerde bulabilirim onu 

önce (4,850 puan) tarafından

Vallq canim bilmiyorumki burada macirlarin olduğu yerlerde var marketler satıyor ama heryerdede yok sanırım sarımsı jel gibi birsey

0 oy
önce (2,479 puan) tarafından

Doktor nasıl krem onermedi cnm ya? Yarın tekrar bir doktora gidin. Gerekirse özele gidin. Doktorun acilen doğru kremi vermesi gerekiyor. Kafana göre kremler sürme. Doktor doğru kremi vermeli . Sonra çok pişman olursun gitmezsen. Yarın ilk işin gitmek olsun 

Fito harici birşey vermediler bugün gittim iz için napabilirim dedim 1 hafta sonra plastik cerraha git dedi hiçbir şey önermedi bile bende yarın sağlık ocağına gidecem oradaki doktorum çok ilgili ona gösterecem inşallah aksatmayacağım canım 

0 oy
önce (247 puan) tarafından

Yumurtanın yağını çıkarıyorlar onu bi araştır istersen yeğenimin de kolu sırtı yüzüne döküldü sıcak kahve o şekilde çok az iz kaldı beli bile değil 

Duymuştum onu bazı kişiler onu yapacak kadar yanığı yok dedi kararsız kaldım canım çokmu derindi peki yoksa fotoğraftakiyle aynı mıydı ona göre yapayım 

0 oy
önce (4,926 puan) tarafından

Kantaron yağı sür canım çok iyi geliyor hem doğal da bide çok küçük daha iz kalmaz geçer zamanla

İnşallah canım sıkıntımdan uyuyamıyorum dünden beri 

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 805 göst.
26 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ferdane (77 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 466 göst.
25 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ferdane (77 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,287 göst.
25 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Livmirmin1993 (583 puan) tarafından soruldu
+1 oy
30 cevap 1,346 göst.
4 Nisan 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde 2ikizAnnesi (4,167 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,482,608 soru

24,252,751 cevap

341,025 kullanıcı

...