0 oy
75 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,480 puan) tarafından

Kızlar oğlum 5 ay 20 günlük 3 gün oldu her gün gece uykusunda en az 40 dakika da bir yüz üstü dönüyor ve uyanıyor geri dönemiyor çırpınıp ağlıyor gelip döndürüyorum

bu sefer uykuya geçmesi uzun sürüyor ya emzirme ya ayakta sallama 

Geçici bir süre mi ya da çok uzun sürer mi? yün döşekte yatsın dedi eşim! bizimki bamboo park beşik yatak acaba ondan mı? Ya da dönmemesi için etrafını birşeyler mi koysam?

4 Cevaplar

+1 oy
önce (1,429 puan) tarafından

e artik yetiskin insan gibi done done uyuyacak i. ister amuda kalkar ister saga doner ister sola doner. sen ben gibi cani nasil istiosa oyle uyur.

niye dönmesini engelleyip cocugu rahatsiz edeceksin ki . seni baglasalar dönemesen hosuna gidermi . daha cok rahatsiz olursun. birak cocuk nasi cani istiosa  o sekil donsun artik dumduz bebek gibi yatmayacak sonucta o bir insan donecek tabiki

önce (1,480 puan) tarafından

Ay keşke dönünce geri yatabilse:) evet haklısın ama bak 10 da uyudu ve şuana kadar 4 kez uyandı sırf döndüğü için. Ama geri dönemiyor çırpınıp ağlıyor gidip düzeltip üstüne de sallıyorim sonra geri uykuya dalıyor ondan dedim 

önce (1,429 puan) tarafından

iste yeni yeni cözüyor sistemi. biraz bocalama olur birkac hafta kadar. sinra cok daha rahat uyuyacak yuz ustu sekilde :))

Ayy inşallah çabucak öğrenir çünkü cidden yoruldum yaa 

-Reklam-
0 oy
önce (991 puan) tarafından

18 aylık olmak üzere, dönmeye başladığından beri yüzüstü uyuyor

Aaa peki ilk zamanlar nasıldı dönemeyip sürekli uykusundan uyanıp ağlıyor muydu, geri nasıl uykuya geçiyordu 

önce (991 puan) tarafından

Dönmeye çalışırken uyanıyordu rahat dönmeye başlayana kadar uyanmaya devam etti sonra uyanmadan dönmeye başladı

Yani inşallah kısa sürer bu öğrenmesi yorucu çünkü hem geri yatırmak 

0 oy
önce (2,659 puan) tarafından

Bizimki de dönüp dönüp ağlıyordu ara sıra halen aynısı yapar biz döndürürüz ama biraz sabır geçici bir durum mantığı çözünce kendileri yatıyor 

Aaa çok iyi mutlu oldum bugün 4. Gün ve ben gece kaç kez kalktığımı unuttum, çünkü sık sık dönüyor ve aynı pozisyonda uyumayı bilmiyor hala inşallah biran önce öğrenir 

önce (2,659 puan) tarafından

Bizde ilk görünce şok olduk eşim diyor sen döndürdün ben diyorum hayır sen meğersem çocuk kendi dönüyormuş bazen dönerken uyandıeıuor kendini ağla babam ağla sonra vuruyor kafayı yatıyoe bazen halen ağlar ama o pozisyonu öğrendiğinden beri hep aynı yatıyor birtek bir kaç gün gözlem yapın siz ağzı burnu kapanıyor mu kendini kurtarabilip dönebiliyormu bunlardan birinde sorun varsa öğrenene kadar takipte olun yüksek ihtimal hoşlarına gidiyor bu durum sakın örtü örtmeyin dönerken dolanıyor etrafındada bişi olmasın yastık gibi çünkü çocuk onu bazen aşıyor bazen beceremeyip yastığa gömülüyor sabitlerim dönmez gibi düşünmeyin sakın artık güçlüler çünkü bizim bu süreç yaklaşık 1 hafta yada 10 gün bişi sürdü sonra zaten öğrendi

Teşekkür ederim haklısınız, yanına birşey koymam zaten tulumla yatırıyorum genelde. İnşallah 1 haftada öğrenir:)

0 oy
önce (1,557 puan) tarafından

Bunu bende merak ediyorum ya benim de oğlum 4.5 aylık. Uykusunda henüz dönmedi ama uyanıkken dönmeye çalışıyor. Korkuyorum uykusunda dönerse duymazsam diye.. Ne zaman rahat nefes alıcaz bakalım

Aslında rahat nefes alıyorlar ama aynı pozisyonda uyumaya devam edemiyorlar 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 392 göst.
+2 oy
8 cevap 238 göst.
0 oy
1 cevap 144 göst.
19 Nisan 2024 Diğer kategorisinde bittercikolataa (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 184 göst.