Kızlar biz eşimle memlekete taşınmaya karar verdik ama köyde değil ilçe de kalacağız. Bizim bütçe 3.500 milyon TL fln ama anladım ki düzgün ev alabilmek icin en az 4 milyon bütçe olması lazım. Biz bı ev beğendik 4.500 milyon ama ev aşırı lüks ve çok sağlam. Eşimin babadan kalma 30 senelik ev var. Oraya kaynım, kaynanam ve eşim ortak. Bende diyorum ki ucuz yollu olsa da eski evi satıp parayı tamamlayıp evi alalım ama sanırım eşim bunu demeye çekiniyor. Kaynanamın kenarda birikmisi var ama hiç benden alın demedi ki zaten istemem de ondan birşey.
Eşim bugün bana abimle anam evi sattirmaz işte yanına adliye gelecekmiş fln bende dedim adliye gelse nolur ev 30 senelik hiç bir değeri olmaz. Eşim sanki benim dediklerime tav oluyor ama çekiniyor gibi de.
Babam bende olsa feda olsun size dedi ama geride bakması gereken 3 kardeşim var.
Ne yapcaz bilmiyorum sizlerle öyle paylaşayım dedim.
3 u ortaksa esinin hissesini annesiyle kardesi alsin yani size para versinler esinde o evdeki ortakligini biraksin versin kendi hissesini annesiyle kardesine. yani kendi hissenizi satin siz para karsiliginda eve iki ortak olarak devam etsinler.
oyle teklif edin . hem onlar iki ortak kalir hemde sizin ihtiyac giderilmis olur
bu arada benim esimin babadan kalma evi 50 kusur yillik. 160 daireli site. kaynin satalim satalim yirtindi sattirmadik. suan paha picilemiyir oraya yikildi yapilinca recidance olacak. kendi dairesini 250 bine satmisti. kaynim o donem . iki ay sonra onun evinin oldugu sokak komple toki yeniledi evi 10 kat fazla fiyat etti. eski ama yenilenince kat kat fazlaya satilir . eski ev daha karli elinde titmak
Canım bu yere kentsel dönüşümün geleceği meçhul. İlçeye TOKİ yapılacak ama daha başlanmadı. Ayrıca o mahalle sit alanı olduğu icin kazılamıyor ve sobalı. Yani eski ev yönünden biz sizin kadar şanslı değiliz 😁
Öncelıkle ev miras hakkı ise ve kayınvalidenız o evde yaşıyorsa bencillik olur yapmak istediğiniz şey.
Ama başkası yaşıyorsa gayet hakkınız payınızı versinler diye konuşabilirsiniz
Kaynanam köyde oturuyor. Ya evi satsalar kaynanam benim hakkımı verin demez. Eşim kaynimla bölüşür. Ev taş çatlasın 1.500 milyon eder. Bende eşime bir milyonu sen al sonra zamanla abinin kalan parasini tamamla borç sayıp ama demeye çekiniyor sanırım. Ev kaç senedir bomboş bu arada içi de aşırı eski
Yanlış anlama seninki biraz uyanıklığa kaçıyor evi sattırıp paranın fazlasını almak ve bunu ilerde öderim adı altında onlara yedirmek ki hiç bir aklı selim insan bir milyonu para olarak borç vermez illa altın olarak verir e siz bir milyonu altın olarak borc alırsanız zaten o borcu ödemek için yine evinizi satmak zorunda kalırsınız hiç girmeyin o toplara
E kaynimda zamanında eşimin bağdan gelen parasıyla ev aldı kendine ama sonradan ödedi eşime borcunu. Yine aynı şekilde kaynım araba almak icin aynı yöntemi yapacaklardı ama bizim ev alma işi çıkınca kaldı. Yani iki kardeş birbirine borclaninca mutlaka ödüyorlar kimsenin yanında kalmıyor.
Anladım bizim sistemde öyle ama böyle büyük paraları para olarak vermek çöp gibi olur siz ödeyene kadar paranın değeri kalmazki
Hangi şehirde bu paraya lüks daire var ya merak ettim :)
Eşiniz annesine böyle böyle bir durum var desin, bakarsınız kendi teklif eder.
Bu arada tüm parayı peşin vermek zorunda mısınız?
Manisa Alaşehir de canım. Eşim kaynanamın yanında evi çok beğendim ama yetemiyorum dedi. Öyle demesine rağmen susup kaldı halbuki çok pardon b*k gibi birikimi var ve hiç çözüm yolu aramadı bizi kendi başımıza bıraktı.
Emlakçı 1.500 milyona kredi veririm dedi ama bizim her ay kredi ödemeye gücümüz yetmez. O yüzden o eski evi satıp parasını tamamlayalım diyorum ama Allah büyük hayırlısı.
Satılsada hemen alıcısı cıkmıyokı boyle şeylerin. Ben altın borcu aldım faize girmiyim diye evi öyle aldık. Sizinde niyetiniz o yöndeyse düşünebilirsiniz.
1,496,526 soru
24,446,700 cevap
353,695 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın