0 oy
667 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (249 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Selam arkadaslar 💓 

İmam nikahı icin esim annesi kuzeni gitmistik. Hoca sordu iste mehir olarak ne vereceksiniz diye. Been daha birsey demeden, Eşim bir bilezik ve ev dedi. Kaynanam ve kuzeni de şahit oldular. Eşimin ailesinin durumu baya iyi verecek olsalar bosta ev dahi var. 3 yıl oldu hatırlattıgım da cevap dahi vermiyorlar. Üstüne düşmedim öbür dünyada alacagım olsun. Sizler ne istediniz veya mehrinizi alabildiniz mi?

30 Cevaplar

+3 oy
(2,405 puan) tarafından

Mehir, nikah kıyılırken erkeğin hanımı olacak kimseye vermesi icap eden maddi bir şeydir. Bunu ya hanım kişi belirler ya da belirlenen mehiri onaylar.

Muaccel ve müeccel olmak üzere 2 türlüdür, ya muaccel dersin o nikah anında vermesi gerekir ya da müeccel dersin, eşine evlilik ölüm veya boşanma ile sonlanana kadar mühlet verirsin.

Boşanma anında verilir diye bir kural yok, boşanma anı mehrin son verilme tarihidir. Yani ennnnnnn sona mehrini verenler o anı seçiyorlar. Yoksa nikahtan itibaren her an verilebilir.

Ben 5 reşat altın istemiştim.

Bu arada tayin edilen mehri kadın eşine armağan etmediği müddetçe erkeğin hanımına bu mehri vermesi FARZDIR. Sadece vakti uzun. 

(249 puan) tarafından

Aynen öyle boşanan adam al karicim bu senin hakkındi mi der. Adamlar daha mal kaçırmaya çalışıyor 😁

(2,405 puan) tarafından

Doğru. Tabi veren var şimdi, hakkını yiyemem kimsenin ama geneli zaten boşandığı kadına bir de mehir vereyim demez, demiyor da. Nafaka meselesinde bile adamakıllı para çıkartamıyorlar. (Kadına verilen nafaka helal değil bu arada, onu da belirtmiş olalım. Adam çocuklarına bakmakla yükümlü ama boşadığı eşine bakmakla yükümlü değil, ancak evlatlarına bakıyor diye bakıcı ücreti adı altında verebilir.)

(1,929 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

:)al karicim demez . ama hakki hukuku bilen adam der. biz tanistigimiz donem esimin bir arkadasi bosanacakmis olaylari varmis. adam karisini aldatmis. bir cocuk var. bir evleri var. inatlasmis adam zirnik vermem bana nikah lazim degil ister bisan ister bosanma diye.

benim esim arkadasiyla kac kere konusmis dil dokmus ikna etmis olum hic bisey vermicek bile olsan allah katinda nikah kiydin soz verdin hic degilse mehirini vereceksin bu kadina diye. o donem 12 bine ev komple adan z ye diziliyordu. kadinin mehirinin ederi 15 bin kusur ediyormus. kurusu kurusuna esim zorla verdirtmis arkadasina  ikna etmis kac kere dil döktum diyor. yani hakki bilen adam verir. 😂allah esirgeain kendiai verirmi bilmem belki arkadasindan dolayi tuzu kuruydur ver dedi kendi basina gelse boyle dusunurmu bilemem😂ama verir zaar bence esim

benim 1001 gram altin. karsiligini aldim zaten ev olarak aldi. kat kat fazlasinzaten araba aldi yazlik icin arsa aldik cok aukur iki senede villa yaptiracagiz uzerine nasipse. elim de herzaman vardir sukur ne istesem gak guk demez alir hatta haberi bile olmaz ben alirim sormadan etmeden. o yizden bu konuda hakkini yiyemem yani al bu mehirin demese de olur benim nazarimda verdi kabul ediyorum

(2,405 puan) tarafından

Maşallah eşine, dediğin gibi hak hukuk takip eden adam veriyor.

Benim etrafımda da var böyle iki kişi. Boşandı, eşine bir kg altın verdi. Mehri içinde ama o daha fazla verdi. Ev de alacak ki mağdur olmasın. Diğeri de tak diye çıkarıp vermiş sormadan etmeden. 

(5,999 puan) tarafından

Mehir senet gibi yazılmazmı bizim çevremizde herkes yazar İmam nikahı sırasında geline takılan altın alınan eşyalar ssonra imza atar İmam şahitler babalar yada eş

Benim duruyor hâlâ 

Şöyle baktım da cevaplara kimsenin yazılmamış sözde kalmış 

(1,929 puan) tarafından

yok benimde yazili. evlilik cuzdanimi. icinde duruyor

-Reklam-
0 oy
(5,484 puan) tarafından

Ya bu mahir verilmiş hak ama abartmiyormusunuz ev aralar bilmem neler 

(249 puan) tarafından

Sorun surda ki ben birsey istemedim. Kendileri bunu vereceklerini söylediler 😁 sonuc ne verdiler ne ettiler 💆🏻‍♀️

(164 puan) tarafından

Valla abartmıyorlar bence az bile kuzu.

0 oy
(1,775 puan) tarafından

200 gr söyledik. Eşim yavaş yavaş hediye olarak yapıyor. Yapmasa da canı sağolsun

(249 puan) tarafından

Sözünün eriymiş helal olsun mutluluklar 💓

(1,775 puan) tarafından

Boşver kız seninki de yapmazsa yapmasın. Mehir bir sözdür. Eşinin yapması gerekir. Ailesi evi vermek zorunda değil . Yanlış anlama yargılamak içinn söylemiyorum

(249 puan) tarafından

Yok bacım gectim zaten öyle otururken aklıma düştü sorayım dedim 😁

(1,775 puan) tarafından

He iyi o zaman 😅

0 oy
(4,048 puan) tarafından

eşinin ailesi degil de eşinin vermesi gerekli , bir de benim bildigim boşanma durumunda veriliyor mehir 

(249 puan) tarafından

Öyle ama bu kaynanamın da düşüncesiydi bilmiyorum geçtim zaten artık. Boşanma durumu değil eğer bir gün öyle birşey olursa kadının güvencesi için öncesinde alınır.

(5,999 puan) tarafından

Yanlış biliyorsun canım evli olan her kadın mehrini alma hakkı vardır . Düğün günü taktılar mesela altını sonra lazım oldu kullanıldı kadın istiyorsa mehri sonra durum düzelince tekrar yapılması lazım 

Boşadığı kadına zaten mehir vermek çoğu erkeğin nefsine zor gelir 

0 oy
(2,093 puan) tarafından

Allah kimseye göstermesin boşanma durumunda alınıyor mehir diye biliyorum 

Benimki 20g burma 

0 oy
(2,149 puan) tarafından

50 gram gümüş istedim ama bağışladım eşim bile olsa kimsenin parasına muhtaç değilim

0 oy
(592 puan) tarafından

100 Gr altın, aldı da. 

0 oy
(223 puan) tarafından

Ben 80 gr + bi talak istedim

Sonuç boşanıyorum adam meyir orda kalsın kızına mama bez almıyo

(249 puan) tarafından

Pehh öyle adamin canı cehenneme kurtulmuşsun bacım iyi yönden düşün 

(8,476 puan) tarafından

Nikahta mi talak istediniz neden

(223 puan) tarafından

Evet nikahta istedim normalde 3 talak hakkı erkeğindir ya ben birini istedim 

Olur da sinirle yada şakayla bile olsa boşol derse boşuyamasın diye ama gel gör ki boşanma davası açtım  hayat işte 

(8,476 puan) tarafından

Hayırlısi hakkınızda

0 oy
(385 puan) tarafından

Esinin ailesi vermıcekkı eşin verıcekmehrıı

0 oy
(4,278 puan) tarafından

Mehir, bir koyun parası kadar olmalı. Elbette fazlası da verilir, ama şu an verse ne olacak. Mehirin amacı boşanma aşamasında kadın bir müddet geçimini sağlasın diye. Eşinizle iyi olun, boşanma olmasın da bunları düşünüp kendinizi doldurmayın. 

(249 puan) tarafından
+1

Yanlışınız var mehir iki türlü de verilir. Evlendikten sonra veya boşanmada. Kadının güvencesidir araştırın 

0 oy
(791 puan) tarafından

Bana kimse bir şey sormadı İmam herhalde konuşmuş önden eşimin ailesiyle. Bana dediği altınların senin mehrindir. Ben de bişi demedım tmm dedim. Bu kadar 😅 başka bir şey istemeyeyım diye hegrlade.

(249 puan) tarafından

Ee iyi bari en azından altınlarını almamışlar 😁

(791 puan) tarafından

Aldılar 😅 ev yaptık aile apartmanı hepsini aldılar şimdi kıt kanaat geçiniyoruz borç ödemekten 🥴 şu garibe bi sadaka 😂

0 oy
(25,682 puan) tarafından

Düğün altınlarını ama sorun şu ki o altınları eşimin değildi 😂

(249 puan) tarafından

Vay be sagolsunlar hahaha 😁😉

(25,682 puan) tarafından

Kız biz aldık kredi ile çoğunu da ben ödedim kendi kendime mehir ettiğime göre sorun yok 😂

0 oy
(464 puan) tarafından

Her yerde farklı bu işler ama bizde mehir ne kadar sa karar verilir ve düğün günü kıza takılır yani evlendikten sonra yavaş yavaş alma yok boşanınca verme gibi bi durum yok zaten sonmıyorum kimsenin boşanan eşine al sana şu kadar gram altın diye . Mesela benim mehrim 350 gr altın dı düğünde bana takıldı. Dinimizde de kadının güvencesi olarak görülmüş zaten . Eşin ölür boşanırsın kendin için kullanmak gerekir . 

0 oy
(67 puan) tarafından

Bizim nikahta da hoca sordu ne istiyosun diye. Ben akıllılık edip elindeki bilezikleri istiyorum dedim. Hep karşı tarafa ekstra bi Maliyet olmadı.. hemde elimdekiler bana kalmış, benim mehrim olmuş oldu. :)

(249 puan) tarafından

Ee iyi bari bileziklerle araba alınmayan bir çift daha 😁 sen akıllılik etmişsin bacım

(5,999 puan) tarafından

Zaten takılan bilezikler mehir olarak verilmesini

Bizde geline takılan alınan yada düğünde takılanlar hep geline mehir olarak yazılır

0 oy
(3,842 puan) tarafından

80 gram altını kendileri benim fikrimi almadan hocaya söylediler.7 yıl olacak evleneli yapılmadığı gibi bileziklerimide aldılar

0 oy
(163,963 puan) tarafından

mehiri esinin ailesi vermezki gayette haklilar vermemekde mehiri kocan bicmis ve onun vermesi gerekir ailesi ne alaka?

0 oy
(3,696 puan) tarafından

Kolumdaki 50 gr bilezikti tabi borca harca gitti ben rızamls verdim eşim imkanım olursa yapmak istiyorum diyor benim öyle bir isteğim yok yapmasada helal ederim

0 oy
(10,202 puan) tarafından

Sadece 5 Cumhuriyet başkada bişey takılmadı dügünde takılan akrablarimdan çeyrek vardı 

0 oy
(1,948 puan) tarafından

Düğünde takılan altınlar 

Onu da ben demedim İmam mehir ne istersin dedi bende mehrin ne olduğunu bilmeyincw İmam da düğünde takılan altınlar olsun dedi bende tamam dedim 

0 oy
(5,888 puan) tarafından

Bosandin mi canım 

İlgili sorular

0 oy
62 cevap 2,570 göst.
20 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
66 cevap 1,472 göst.
+1 oy
12 cevap 952 göst.
14 Haziran 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Devran.Aras (224 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 69 göst.

Kategoriler

1,488,464 soru

24,330,723 cevap

345,665 kullanıcı

...