0 oy
182 göst.
Diğer kategorisinde (1,392 puan) tarafından

Kafayı yemememe ramak kaldı sanırım.Benim kızım 5 yaşında oğlum 5 aylık oğlum çok huysuz bebek 5 dk ilgisiz kalmak istemez kucak ister .

Uykuları çok berabat gece 1 e  kadar kaç uyuturuz uyanır eşim çok yoğun caliaiyor aile 15 saat uzak .

Anneme dedim yalvardım gel diye uzak nasıl gelim dedi .Ben gitsem 2 çocukla rahat edemem valla nasıl yaparım bilmiyorm yürüyünce acaba rahat edermiyim herkes öyle diyor 

5 Cevaplar

0 oy
(5,311 puan) tarafından

Ilk çocuğun varmis zaten az çok süreçleri tahmin ediyorsundur  emekleme yüzüme daha çok peşinden koşuyorsun ne kadar sakin olursa olsun hep ilgi istiyor

(1,392 puan) tarafından

Yaa ilki böyle değildi tamda hatırlamıyorum Zatn çok ağlıyor oğlum yani gece uykusu yok çok yordu beni bu durum 

(1,719 puan) tarafından

papatyam sana soyle siylim suan 8 bucuk yas kiz  ve 3 bucuk yaş erkek cocuklarim. yurudukten sonra  evet rahat ediosun ama sorun şu ki evde bitmek tukenmek bilmeyen bir kaos ortami basliyor ozellikle 18 ay 20 aydan sonra. ufak her halta maydonoz oluyor buyuk kendi isine gucune bakmak istio. kardesi herseye sahip cikio cinku laftan anlamio buyuk sinirlenio. aman sussun diye kucuge biseyler daha musama gosterilio buyuk sinir oluo. kaos kavga gurultu savas bagrisma cigrisma yani timarhaneye dönuyor ev. nerdeyse 2. senedir  kaossuz sakin huzurlu bir saniye geciremedim beynim uyusuyor resmen. ki kizim buyumuste kuculmus seklinde olgundur ama yinede ergenlik mevzusumu baslio nedir kaossuz bir saniyemiz yok

-Reklam-
0 oy
(13,606 puan) tarafından

Çocuğun huyuna suyuna bağlı valla. Kimisi yürüsede huysuz oluyor. Mesela benim küçük olanin varlığı ile yokluğu birdi 2.5 yaşından sonra cıvıttı resmen. Benimkilerin arası 2.5 yaş. Başta aşırı zorlandım bende senin gibi ama şuan çok rahatım küçüğüm huysuzlandıgı halde

(1,392 puan) tarafından

Bence büyüyünce en azindan aklı eriyor yürüyor oynuyor parka çıkar vs ama bebeğin huysuzlugi daha kötü surkli ağlama halinde kziim artık kulaklarını kapatıyor o derece yaa

(13,606 puan) tarafından

İşte arkadaşımın kızı var martta 6yaşını dolduracak hala ağlıyor dediğin gibi huysuz onu diyorum canım :) kimisi büyüsede huysuz oluyor. Onunda büyük kızı 13 yaşında araları 7yaş. Büyük olan bıkmış durumda. Sürekli mızmız sürekli mızmız diyor

0 oy
(639 puan) tarafından

İki zor çocuk demeyelim benimkine ama son olan oğlum çok çok zor bir bebekti tam tamına 1 yaş 2 ay çektim ağlamadığım gün yoktu onun doğmasıyla 2 yaş oğlumunda huyu değişmişt. Çünkü ona tek 1 dakika zaman ayıramıyordum kendimi yiyip bitiriyordum sürekli ağlayan bir çocuktu ama öyle koliklik falan değildi gitmediğim hastane doktor kalmadı başka şehirdeki doktora dahi gitmiştim yetmedi hocalara gittim sürekli ama sürekli ağlıyordu bşr derdi var mutlaka diyorduk öyleki 18nsaat durmadan ağladığı oluyordu 24 saat içinde 2 saat uyuduğu yoktu. 1 hafta emdi sadece ben diyeyim 7 siz deyin 8 ayrı mama denedik kaşıkla zoraki veriyorduk ne meme ne biberon tutmuyordu çok sonra alıştı biberona 15 günlükken tüm hayatım değişti çocuklarım için ailemin yanına gittim desteksiz asla olmazdı ben onlara anne olamazdım bu şekilde benimde psikolojik olarak çöktüğü zamanlardı 2 ay ailemin yanında kaldım bebeğim hala aynıydı ama onlardan annemden çok destek gördüm baktık yine olacak gibi değil annem yanıma geldi 2 ayda o bende kaldı ama çocuğum hala düzelmiş değildi aileminde tavsiyesiyle kayınvalidemin alt katını yaptırdık ve oraya yerleşmek zorunda kaldık oğlum düzelene kadar dedik şuan 1 yaş 8 aylık kayınvalidemle dönüşümlü onlara yetmeye çalıştık şükür ki oğlum düzeldi büyük olanı kreşe yazdırdım ve rahatladım uykusunu desen emin ol son 1 haftadır düzenli uyuyor çok çok şükür ama artık ağlamıyor hiç olmazsa şimdi o kadar güzeller o kadar uyumlular ki anlatamam demem o ki canım desteksiz olmuyor bazı çocuklarda elbette geceçek bunlar ama nasıl geçtiğinin önemi büyük anne de çocuklarda ciddi yara almadan destek şart 

(639 puan) tarafından

Yani ağlayan bşr bebek için bişi diyemem yeğeniminde ağlaktı bebeği ama enazından uyurdu sadece gazdan ağlardı benim tamı tamına 1 yaş 2 aylık bişilerle oynamaya başladı anladım ki düzeliyor o zamandan sonra oyuncak top oynar bazen çizgi film izler öncesinde evşn tüm duvarları televizyon olsa dönüp bakmazdı sürekli taşımaktan zıplamaktan başka yaptığım bişi yoktu düşmeyen saçlarıma aklar düştü 34 yaşındayım ama saçlarımın beyazını görmen lazım o bşr yaş alırken oturup ağlamıştım yine ve dedim ki o 1 yaş alırken ben 10 yaş aldım saçlarımın uzunken kısacık kestim sırf duşta oyalanmamayım diye gün içinde içtiğim kahvenin haddi hesabı yoktu sırf uykum açılsın diye neler neler yaşadım düşünürken hala gözlerim dolar ve ona sarılıp dururum keşke şöyle diyorum 5 dakika bebeğimi sevebilseydim susturmak yerine 

(1,392 puan) tarafından

Benimkininde hiç uyku düzeni yokk gece abarttisiz 15 kez uyanır ve her uyandığında okadar uğraşırım ki geri uyutmaya çoğu zaman gece 2 de uyanır açar gözlerini 2 saat uyumaz öyle bir gece yabi ve bu sürekli oluyor diş olsa anlicam yada hasta olsa gazı olsa ama sebep yok gercktn 

Diyorum yaa bir yaşına girse belki az rahat ederim yürür yada emekler az rahat ederim diye ama bilmiyorm kızım çok güzel gelişim gösterdi mesela 9 aylıkken bile kendi oyun kurar oynardı öyle çocuktu yada yatirdigin yerde oyalanirdi .Kızımdan ilk 3 ay çok çektim Gazi ama sonra düzeldi oğlum duzelmek yerine daha zorlaştı resemn 

(639 puan) tarafından

Aynı ben küçüğünü görene kadar büyüğüne annelik yapmamışım derdim yüreği yeten 1 gün baksın derdim:) büyüğü de komikti ama gündüz uyurdu gece de gazdan ara ara uyanırdı çok güzel çok uysal bir bebekliği vardı. 6 ayda da geçebilir 8 ayda da 1 yaşında da canım bazen kabullenmek en güzelidir onun huyu bu dedim çoğu şeyden vazgeçtim kendşme bakmaktan yemek yapmaktan uyumaktan şimdş herşey rayına oturdu mutlaka herşey birgün yerine oturacak sadece birazcık zamana ve sabıra ihtiyacın var Rabbım yardımcın olsun bşran önce düzelmesi dileğiyle

(1,392 puan) tarafından

Amin insallh canm elbet bir gün herşey duzelicek ama insan bazen ben yarını nasıl atlaticam diye düşünüyor .

Değil 1 ay bir günün hesabını yapıyor .işte bazı bebekler çok sakin oluyor bazilari böyle şansımız .
Bazen çok söylenmek istemiyorm ne hasta ve bakiima muhtaç çocuklar var şanslısın ki sağlığı yerinde bir skntisi yok ama bazende ister istemez soyleniyorm .

Sen çok sanslisın  ki ailen sahip çıkmış.Zor zamanları onların desteğiyle atlasmissin 

(639 puan) tarafından

Hep dua ederim anneme de kayınvalideme de Allah binkere razı olsun bazen bende kayınvalidem de söylensekte annem hiç söylenmedi aksine daha çok baktı 1 kere of demedi yazık bir yeri acıyor derdi sabrına hayranım annem.. Allahım darda bırakmasın en büyük destekçimdi bazen yanında yatırırdı ben uyanmayayım dinleneyim diye. Onlar olmasa ne durumda olurdum:( çok emek verdik tüm düzenim değişti 175 metrekarelik evden 85 metrekarelik eve geldim doğalgazlı yerden çıktım burda ısıtma yok klima ile ısıtıyorum kıyafetleri kuruluyor diye kurutma makinesi aldım birçok eşyamı eve girmedi bir yer tuttuk orda çoğu eşyam herşeyimşz değişti büyük oğlum kreşe gidiyor şuan enazından senesi bitsin öyle çıkarız diyoruz kayınvalidemde çocukları bğyğt öyle git birşkim yapın ev alın diyor hayırlısı inşallah iki taraftanda şanslıyım o yüzden desteksiz olmaz dedim canım

0 oy
(156 puan) tarafından

Kızım 22 aylık olunca doğumum olacak 1 ay kaldı doğuma içimdeki korkuyu kimseye anlatamam yetebilecekmiyim diye düşünmekten deli oluyorum Allah yardımcımız olsun inşallah 

(1,392 puan) tarafından

Desteğiniz var mı desteksiz çok zor korkutmam istemem 

(156 puan) tarafından

Eşim var oda çalışıyor başka yok 

(1,392 puan) tarafından

İnşallh sakin bir bebeğin olur yoksa desteksiz gercktn çok zor benim kızım büyük olmasına rağmen çok zorlanıyorum maalsf eş destegide önemli ama benim eşim polis ve çok yoğun çalışıyor.Sabah çıkıyor ek görevler çıkıyor bazen mesela geçen 2 gün ilçeye gittiler çok zorlandım 

0 oy
(5,191 puan) tarafından

Benim kızım 2.5 yasindaydi kardeşi doğduğunda.  İlk kızım zaten mızmız ağlak bir cocuk sürekli ilgi alaka isteyen yemek yemek için tuvalete gitmek için uyumak için hep beni isteyen. Küçük kızım desen ilk 6 ay hep ağladı kolik bebekti. Bende ilk 6 ay çok zorlanmıştım küçük kızım kolik olduğu için ilk 3 ay yalnız baktım sonra ciddi sinir krizleri geçirmeye başlayınca annemi çağırdım 1.5 ay kiz kardeşim de 2 ay kaldı. Öylece atlatmış olduk ilk aylari. Ama 2 cocuk her türlü zor ve yorucu yaş ne olursa olsun. Simdi büyüğü 4 küçüğü 16 aylık 

(5,191 puan) tarafından

Sana gelince büyüğü okula gidiyordur zaten küçüğü de kucak istiyorsa ya koy kanguruya evin içinde gezdir ya da yere koy oyun halısına yanına yat oyun oynat ya da koy bebek arabasına gezdir. 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 395 göst.
9 Aralık 2024 Diğer kategorisinde eylulannesi. (111 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 618 göst.
1 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 344 göst.
24 Aralık 2024 Diğer kategorisinde eskiprofl (75 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,486,291 soru