0 oy
389 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (19 puan) tarafından

Daha önce başka bir hesapla kullanmıştım ben burayı .Burayı çok seviyorum çünkü kimseye anlatamadığım dertlerimi buraya anlatıyorum hep iyi kötü kim cevap yazarsan yazsın beni kendime çok iyi hissettiriyor.

Gelelim asıl soruma burada çok tecrübeli  8 10 yıllık gelinler var tecrübeniz dayanarak akıl danışmak istiyorum, Benim 1 eltim var 10 yıllık evliyim çocuğu yok 4 yıllıkevliyim 2 kızım var kaynanamla altı üstü oturuyoruz  eltim 10 dk lıkır mesafede takibe oturuyor .Tayin yerimizden geldik artık memleketteyim 3 4 yıl eşim şu an 3 aylık görevde sonra hep burda .Şimdi sormak istediğim şu ben yokken kaynanam bana ve çocuklarıma düşkündü ama 1 ay oldu geleli eltim ile birlikte olup laf sokmaya başladılar o büyük gelin mazileri var ve aslında birbirlerini sevmezler ama bana karşı koalisyon kuruyorlar eşim şu an yok evet kaynanamla toplanıp beni sonradan dahil ediyorlar katılım sağlamasam buldukları ortamda resmen linç ediyorlar Annemler bana gelsin kaynanamın suratı düşer,kendi görümcesi bana gelsin beni çok sever yine suratı düşer ,benim evime gelmek için anlaşırlar gidip kısır yapalım diye anlaşmışlar geçen bende sadece bir kahve içimi gelecekler sandım bir geldiler oturup kısır yapmaya başladılar yani hiç kimse ile kötü olmak istemiyorum  ama onlara onların yaptığı gibi yapıpta onlar gibi olmak ve uğraşmak istemiyorum  sonuçta 3 4 yılım burda artık kötü de olmak istemiyorum bir sorun olmasında yani kısacası net olarak nasıl tepki vermeliyim

12 Cevaplar

0 oy
önce (19 puan) tarafından

Kimse yok muu

-Reklam-
0 oy

Birilerinin desteğine ihtiyacım var

0 oy

Benim kayınvalidem de öyleydi yani benzerdi bende ona hak ettiği gibi davrandım. O nasılsa öyle oldum sen bundan anlıyorsun iyi oldu dedim. Ama olaylar hiç durulmadı kendi içimdeki huzursuzluk ve haksızlığa uğramışlık hissi hiçbir zaman geçmedi. Sonra Allah'a dua ettim ve herşeyin tam tersini yaptım oturmaya kendim çağırdım çay yaptım gel,gezmeye giderken ona da söyledim şuraya gidiyorum gel,kahveye gel,bu akşam size geleceğim temizlik yaptım yemeğim yok yemek senden olsun keke benden, yemeğe çağırdım ondan sonra düzeldi. İlk başta içimden gelmedi tabi yaşadıklarım aklıma geliyordu başta zorla yaptım ama sonra aonlar da değişince artık Allah'a şükür aramız iyi.bikaç kere de oturup düzgünce konuştuk. Sende bu sorunlarını içinde kalanları onlara söyle bence benim eşim yok yalnızım en yakınım sizsiniz sizde bana böyle davranmayın de vicdan azabı yükle onlara yani konuş 

Yok canım benim yok bunun öncesinde çok tartışmalar küstükler yaşandı düzelmedi hiç biri .Zaten kaynanamın 2 çocuğum olmasına rağmen her işini tutan benim eltim hayatta iş yapmaz gelir oturur yer içer gider zaten sevmez kaynanamı hiç sadece bana karşı birlikteler 

Evinede hiç çağırmaz evine gidelim o kaynanam ayağını yine uzatamam 1 bardak çay istesin 2. Bardağı istemeye çekinir öyle 

O zaman sende ona göre davran bende bi yıla yakın kpnusmadım ondan sonra da öyle davrandım işte Allah'a şükür iyiyiz 

önce (561 puan) tarafından

Nurnur66  ne güzel bir davranış herkesin yapamayacağı birşeyi yapmışsın

0 oy
önce (29 puan) tarafından

Canınızı sıkanın insanlardan uzakdurun derim kaynanızla sorunları konuşun eltinizle değil o sonuçta sizin bişeyiniz değil ama bence takmadan  yaşayın derim 

0 oy
önce (1,766 puan) tarafından

Öncelikle kötü olmak istemiyorum sorun çıkmasın diye hareket edersen hep kırılan dökülen sen olacaksın. Şuan bakacak olursan zaten seni kötü biliyorlar. Sen dilediğin gibi davran içinde bırakma hiç birşeyi . Seven her türlü seviyor . Seeyene de ne yapsan boş . 

0 oy
önce (8,412 puan) tarafından

Kendini kullandırma sonra çok pişman olursun verdiğin emeklere 

0 oy
önce (23,998 puan) tarafından

Samimi olmadan arada görüşmek iyi olur bence .  Onların laf sokmalarini umursama. Direkt laf soylemedikleri sürece umursama. Her zaman kabul etme evine ve sık gitme. Kısaca biraz meselafeli ol. Suratsız değil ama azcik da net görün. Ezdirme kendini. Ancak böyle. 

Evet öyle yapıcam sonuçta ben istemedikten sonra evime de gelemezler 

0 oy
önce (89 puan) tarafından

Bence düşüncen gayette iyi sen düz duvara ol hiç bile olmaz sana geri duvar elbet Birgül yıkılır o yüzden boşver gelmiş gitmiş konuşmuş ama sen kulağında duyduğuna denk gelirsen kim olursa olsun cevap ver bence  

0 oy
önce (583 puan) tarafından

Vallahi 5 yıllık bir evli olarak şunu söylüyorum ben de işte kayınvalide İyidir iyi ki iyidir aman olsun ama iyi olalım ailedir Sonuçta bizi severler sayarlar Tabii ki tahtsız olaylar oldu dedim dedim sonunda ne oldu Çok kötü oldu yani tavrımı koymadan önce bana hiç saygı duyulmuyordu Yani ben o evin Gelinimi bak kızı falan demiyorum yani gelin olarak bile saysalar razıyım ama olmuyor Çok laf söyleniyor çok fazla hakaret ediliyor dedim dur ben burada bir dur diyeceğim bir dur noktan olması lazım yani bunu dile getirmen lazım benim Kayınvalidem benim evime çok karışırdı yani Nasıl karışırdı mesela eşimle tartışmalarımda sürekli dahil olurdu eşime sürekli boşanmamız konusunda ısrar ederdi çocuğuma tehdit ederdi en son bir bağırdım bir Saldırdım Tabii bu doğru değil aslında bir büyüye ama iftira noktasına geldiği için artık mecburen sınırımı çizdim Ben de altlı üstlüydüm şimdi ayrı Evim ne duyuyorum Ne kulak asıyorum Tabii ki de sorunlar oluyor ama bir telefon konuşuyoruz kapatıyoruz binde bir ararım ve gittiğimde yine iyi olurum kötü de olmam Bak gerçekten Ama kırmızı çizgim var o çizgiyi kimse geçemez

0 oy
önce (2,148 puan) tarafından

Yani saçma olmuş tavırları ama bu karakter meselesi ben kendime göre cvp vereyim bunu bana yapsalar bir iki kere emin olmak için susarım ama baktım böyle gidiyor ben birez sert konuşurum dilimin ayarı yoktur düz herşeyi söylerim kim ne derse desin kim alınırsa alınsın umrumda olmaz banane ama sen kötü olmak istemiyorsun o yüzden bi eşine söyle anlat durumu ne dicek baktın umursamıyor kendi başının çaresine bakacaksın ya susup mesafe koyucaksın yada herşeyi açıkça söyliceksin

0 oy
önce (63 puan) tarafından

Kim size nasilsa sizde öyle olun nasıl kısır yaptılar ev sahibi sizsiniz kısır malzemelerini gelirken mi aldılar çok tuhaf 

0 oy
önce (6,276 puan) tarafından

Cok yuz vermissin senin evine senden habersiz gelip plan program yapamaz 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 267 göst.
31 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Asli65_ (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 703 göst.
10 Şubat 2021 Diğer kategorisinde ceylin34 (1,698 puan) tarafından soruldu
+2 oy
29 cevap 1,207 göst.