0 oy
233 göst.
önce Para & Ekonomi kategorisinde (333 puan) tarafından

Kızlar size bir sorum olacak 350.000 tl'miz var da işte altın almak istiyoruz ama ne alacağımı bilemedim Bir sene önce Adana burması aldım pek kar edemedim sattığımda acaba ne alsam satarken kar edebileceğim bir şey olsun ki seneye inşallah kendime küçük bir ev yapmayı düşünüyorum

17 Cevaplar

+3 oy
önce (589 puan) tarafından

24 ayar gram altın altın alabilirsin yatırım için

önce (333 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım bakalım işte kuyumcuya gideceğiz bu ayın sonunda paramız gelecek eğer gelirse direkt kuyumcuya gideceğim çünkü artık kiradan çıkmak istiyorum bıktım kendime böyle küçük bir ev yapacağım zaten 4 kişiyiz yani 2+1 olsa bile yeter bize o yüzden altın almam lazım evde para veya bankada kalırsa eşim çekiyor benim hiç haberim bile olmuyor bazen

önce (589 puan) tarafından

Yani ev yaptıracak kadar kâr eder misin bilemem ama ben olsam hiç bilezik almam ilk evlendiğimizde de gelen bütün bilezikleri 24 ayar grama çevirmiştik. Eşim bir ara araba al sat yapıyordu direk 24 ayara çeviriyorduk daha kârlı oluyor bileziğe göre.

-Reklam-
+2 oy
önce (1,761 puan) tarafından

24 ayar külçe altın 

+1 oy
önce (6,865 puan) tarafından

İşlenmiş altın satarken ederinden kaybeder. Tam altın ya da gram altın almanı öneririm. 

Evet canım anladım. Dedim kaybetbeyecek bir altın alıyım ki satarken zarar etmiyim prefabrik ev yapıcam inşaallah 

+1 oy
önce (5,321 puan) tarafından

Tam altın al

Satarken zarar etmem dimi ev yapılan cünkü seneye evde veya bankada kaldığı zaman esım abisine gönderiyor o yüzden de evde kalmasın bankada da kalmasın hiç olmazsa altın falan olursa iyi olur hiç olmazsa götürüp satamaz

+1 oy
önce (1,337 puan) tarafından

22 ayar bilezik olabilir .yada gram altin.22 bilzik kılındı durur saklama peşime dusmessin ama gram olarak alırsan. Sürekli saklaman lazım.su an altin gelgitte. 350 bin tl o kadr çok bir para değil. Sana para getirir ama satıp ev alacak kadr değil. Yani cok uzun süreli durup satılmamasi gerekiyor..kısacası ben olsam hiç satmayacaksak ajda yada kiprit alırım .öyle  yapıyorum 

Ya Bir sene önce iki tane almıştım bilezik Adana burması aldım ama hiç kar etmedim o yüzden kar edeceğim bir şey olursa iyi olur kendime güzel küçük  bir prefabrik ev yapmak istiyorum

Gram olarak çok olursa kar edersin.simdi 20 gramın karı başka 100 gramin karı başka. Altında o mantık var .ama ben olsam ajda alırım. 1 2 yil bekleyeceksen. Altından başka yatırım aracın yıksa ajda bilezik al

Canım bir seneye kadar bozdurmuyucaz o yuzden  ajda yada tam altın alırım o zaman duan ortalama kaç tane Cumhuriyet altını yada Ajda bilezik gelir 

63 gram felan bilezik eder. 

+1 oy
önce (1,475 puan) tarafından

illa eline fiziki altin olarak gecmesi gerekmiyirki hesaptan al bankada duraun gram altin hesabi. satarken zarar etmessin

İşte canım evde olmasını da istemiyorum bankada olmasın da istemiyorum hatta bir ara burada post açmıştım eşim bütün ne para varsa götürüp abisine gönderiyor o yüzden altın olsun ki gönderemezsin

önce (15,589 puan) tarafından

Banka makas araligi cok fazla olabiliyor. Aman dikkat

önce (1,475 puan) tarafından
+1

gişeden yaparsa subeden oyle.:) ama internetten kendi yaparsa guncel kur olur. aubede giseden yaptirinca islem kurlarla oynaniyor.  subeye kar kalmasi icin biraz  paradan çaliniyor🤣 bikere islem yapiyorim  istanbul bagdat caddesi suadiyede gratisin sabibi adam laz bisey. parasindan haberi yok okadar para bo.k. neyse altindan tl de donuyorum kuru normalde 0.5 puan en fazla oynayabiliriz . okadar buyuk para ki bende  tusa yanlis basmisim 0.95 olmus o donem koskoca cadde gratisin kirasi 85 bin tl idi adamin aldigi. ben ozamanki  adamin parasinda 70 kusur bin kar almisim subeye .aksam hesaplar kapatiyoruz mutabakat falan yapilio. bi baktik ohaa subede resmen deli para karlilik gozukuo. duaun bizim maas 1200 tl  70 bin baya buyuk paraydi. adam anlasa bukadar parasinin banka tarafindan çalindigini basimiza yikar bankayi.. ertesi gunu adamin altinini tekrar sat al yaptik adamin paraisna hiraz daha ekledik mecburen anlamasin diye. sonra imzalari alirken zaten sak sak atio imzalari. islem arada kaynadi😀 subeden doviz alsat yaparkende kur ile manuel degistirerek biraz musteriyi kaziklama oluyor her subede

0 oy
önce (5,109 puan) tarafından

Gram altın al

İşte bir bakayım gideyim bir kuyumca ne var ne yok Bir bakayım belki inanmazsın bu yaşıma geldim Bir defa kuyumcuya gitmedim gideceğim işte ya tam altın alacağım ya gram alacağım ya da bilezik alacağım

0 oy
önce (2,546 puan) tarafından

Gremse al canim 3 tane falan 

0 oy
önce (1,868 puan) tarafından

Külçe altın al ama yok takmak istiyorum diyorsan da Ajda al onun işçiliği yok 

Takmakta istiyorum ama dehşet kaybetmesin 5yıllık evliyim hic takmadım 

0 oy
önce (1,979 puan) tarafından

En iyisi gram altin 

Kız gram altını.  Zarar etmez değil mi

önce (1,979 puan) tarafından

Yok ben hep gram alıyorum vallahi 

Tamam canım teşekkür ederim 

0 oy
önce (1,261 puan) tarafından

biz genelde lira ya da ata lira alırız tam altında alabilirsin rabbim kârını koysun canı  

Teşekkürler canım ev yapıcam inşaallah o yüzden evde öyle kalsın istemiyorum o zamana kadar karı olsun diye canım 

önce (1,261 puan) tarafından

Ben Ajda bilezik yaptırmıştım Yani evde duracağına kolunda Dursun Tabii daha mantıklı ajda'dan Allah'ın izniyle zarar da yapmazsın

0 oy
önce (7,464 puan) tarafından

Kuyumcuya gidip işçiliksiz bilezik istiyorum dediğin zaman onlar veriyor zaten öncelikle Ajda diyorlar sonra gösteriyorlar 

Teşekkürler canım gidip kuyu kuyumcuya söylerim Ajda bileziği biliyorum ama bakalım gideceğim hangisi iyi se sondan alacağım

önce (7,464 puan) tarafından

Biz arabaya bozdurduklarımızı öyle aldık gram gram aldık sonra gittik bize yatırımlık işçiliksiz bilezik verir misiniz dedik koluma olmuyodu ama yatırımlık diye sıkıntı etmedim takmıyorum diye bazı kuyumcular hiç takılmayan bilezikleri hurda diye geri satıyo ama çok nadir bir kere öyle aldık gram fiyatı normale göre düşük oluyo

Teşekkürler canım bakalım bi gidigim kuyumcuya 

0 oy
önce (6,181 puan) tarafından

Eskiden kesme altin vardi ama satisi kalkti diye biliyorum. Onda hic iscilik olmuyodu. Suan gram ya da takiyim o zamana kadar dersen ajdalarda cok zarar edilmiyor. Burma vs onlarda muhakkak iscilik oluyor.

Bir kac sene önce Adana burması aldım zarar ettim zarar etmek istemiyorum ki ev yapıcam canım 

önce (6,181 puan) tarafından

Iste onu diyorum ajda al alcaksan

0 oy
önce (163,792 puan) tarafından

5ibiyerde al 2024 yazinda 84bin 500 tl aldim 2025 yazinda 130bin kusure aldim suan ne kadar bilmiyom ama cok kazandiriyo 5ibiyerde

0 oy
önce (14,975 puan) tarafından

Takmayacaksan eğer sadece kar içinse 24 ayar gram almanı öneririm makas farkı en az bunda oluyor

0 oy
önce (4,936 puan) tarafından

3 tane bilezik qlirdim

0 oy
önce (1,728 puan) tarafından

Ata altını alın daha iyi 

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 1,437 göst.
5 Şubat 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 388 göst.