0 oy
146 göst.
Diğer kategorisinde (4,109 puan) tarafından

Şimdi eski nesil bağ bahçe kaynana koca itaat etmekten çocuklarıyla vakit gecirmedilerki öyle temel ihtiyaç karşılandı ruhumuz anlasimaldi sustuk agladij büyüdük .

Şimdi herşey çok farklı çocuklar ev hapsi yada okulda iyi olması için çabalama .hep çocukla alakadar olma var .mesela benim bütün arkadaşlarımın annleri okulda olup onlar kızım okusun diye çok cabaladilar  .ve şimdi hepsi üniversitesi okudu .

Ben destek görmedim ..ama benim desteği ihtiyacım vardı öğrenme güçlüğü olduğu şimdi anlıyorumm ..

3 Cevaplar

+1 oy
(7,157 puan) tarafından

Bunu tamamen aileye yüklemek de doğru olmayabilir güzelim. 

Ben de o jenerasyonun 5 çocuklu, yoksul, ilgisiz ve hayatta kalabilecek kadar yemiş içmiş evlatlarından biriyim. Lisede yazları çalışmaya başladım. Kuaförde, manavda, markette, bisikletçide... İlk harçlığımla şampuan aldım eve çünkü sabunla yıkanmak istemiyorduk :) 

Bunun aşmanın, burnumu biraz çıkarıp nefes almanın tek yolu okumaktı benim için. Evlenmek, koca hiçbir zaman cazip gelmedi çünkü annemin babamın evliliği ortadaydı :) Hep başarılı bir öğrenciydim, çünkü tek motivasyonum hayatta fazla olduğum tek yer derslerimdi. Üniversitede de böyleydim. Mühendislik okudum, bilen bilir çok zordur. 4 yılda bitirmek için insanlıktan çıktım :))

Benim şansım küçük yaşta aydınlanmam oldu. Ablalarım lokomotifti, onların da hakkını vermeliyim. Yolu önce onlar açtı biz küçüklere.

(3,798 puan) tarafından

Ailem müsade etseydi bende çok azimli ve başarılı bi öğrenciydim.ortaokuldan sonra okumama izin vermediler.tekstilde çalıştım,tarla işlerinde çalıştım.en son açıktan okumak istediğimi söyledim.annem kayıt gününe kadar hep tamam dedi sen derslerine çalış gider kaydını yaparız demişti.kayıt zamanı gelincede gidelim demiştim ne okulu okul mokul yok baban izin vermiyor dedi.aylarca beni umutlandırıp kandırdı.evden işe işten eve çarşıya bile gitmeme izin yoktu köyde yaşadığımız için çıkıp gidemiyordum da.şimdiki halime bakıyorum.bu durumda olmamın en büyük sebebi ailem.

-Reklam-
0 oy
(4,109 puan) tarafından

Bunu biliyorum yetersiz olduğumu sonra kabullendim lisede kaldım yapamiyacam anliyinca bıraktım kimse sorgulaması bile çünkü tek istedikleri hizmet edilmesi 

0 oy
(319 puan) tarafından

Ben en büyükleri olduğum için kız meslekte 3 gunumdu ve çıkartılar oysaki ben okumak çok istiyordum biz 8 kardestik en büyükleri bendim annem her sene doğurdu beni ev hizmetçi di gibi gördüler ben kardeşlerimi buyutum esin tüm işleriyle ben uğraştım o yüzden ev işleri yüzünden okuldan çıktım miletin abuk subuk laflaridan kızının başına bişey gelecek taciz edecekler diye çıkartılar 

İlgili sorular

+1 oy
33 cevap 1,144 göst.
+2 oy
6 cevap 286 göst.
5 Eylül 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Neyla (605 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 56 göst.

Kategoriler

1,486,012 soru

24,295,309 cevap

343,754 kullanıcı