0 oy
229 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (343 puan) tarafından

Ya kızlar oğlum 2. Sınıfa gidiyor. Matematik masallah Sübhanallah çok iyi. Ama Türkçeye gelince zorlanıyor. Şuan tam okuyamıyor bile. Öğretmen kaynak kitap aldırdı. Günlük en az 3-4 sayfa ödev yapıyoruz. Sürekli bir yanlis yapıyor. Ya dikkatini başka birşeye çekiyor. Neden oluyor acaba ya. Çok yoruldum . 


Biraz önce 1 sayfa ödevi kaldi. Banyoya giriyorum cikasiya kadar yap kontrol edeyim dedim. Banyodan çıktım baktım oturmuş TV izliyor. Ya ne yapacağım ben. 



Bir fikri olan var mi? Sizin cocuklar da böyle mi? 



6 Cevaplar

0 oy
(343 puan) tarafından
 
En İyi Cevap

Post üste ciksin 

-Reklam-
0 oy
(309 puan) tarafından

1 Ci sınıfa giden oğlum da öyle inanki

(343 puan) tarafından

Kız yine seninki yeni tanışıyor alfabe ile. Normal yani. Zorlanabilir. Ama benimki 2. Sınıf oldu. Kafayı yicem ya :( ödeve gelince başı ağrıyor 10 defa tuvalete gidiyor. 10 defa su içiyor. Şaşırdım artık ya. Ne yapmam lazım acaba

0 oy
(1,314 puan) tarafından

Bunu öğretmenle konuşun ve sen bilirsin ödevini yapıp yapmamak senin sorumlulugunda yarın öğretmenle sen yalnız konusursun diyin ve uyuyun. Ödevini yapmadan gidince öğretmeniyle o an yanında siz olmadan durumu anlatmasi gerektiğini anlamalı. O yüzden sorumluluğu verin bir kez ve izleyin.

0 oy
(2,827 puan) tarafından

Benim kızı anlatmışsın resmen bende ne yapacam bilemiyorum 😔

0 oy
(3,709 puan) tarafından

Ödevler oğlunuzun sorumluluğu, başında oturup yaptırmanıza gerek yok. Sonuçta okulda o gün ne öğrendilerse onunla ilgili ödev veriyor. Siz böyle devam ettiğiniz sürece asla sorumluluk almaz oğlunuz. Ödevini yapmak istemiyorsa sen bilirsin diyeceksiniz ve bir daha sormayacaksınız. Okula gittiği zaman öğretmene kendisi anlatacak bu durumu ve anlayacak kendi sorumluluğu.

0 oy
(6,234 puan) tarafından

Okumasini gelistirmesi icin bol bol kitap okumali. Benim oglumda 2. Sinif her hafta mutlaka 1 kitap okuyo bazen 2 bile oluyo. Ne kadar cok okursa o kadar okumasi hizlanir ve okudugunu anlar. Odev icinde tv vs kapatip oturtacaksiniz. Yani odev ortaminda oldugunu bilecek. Bende dyrm ben snu bitirene kdr bitir diye. Gecen sene cok oyalaniyodu ama simdi daha kolay yapiyor.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 215 göst.
1 gün önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Prenseslerin_annesi (1,344 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 261 göst.
+1 oy
6 cevap 289 göst.
0 oy
11 cevap 320 göst.
2 Kasım 2025 Diğer kategorisinde BaBY BoY BaBY GRiL (3,577 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,485,205 soru

24,285,697 cevap

343,023 kullanıcı

...