0 oy
100 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (865 puan) tarafından

Kızlar oğlum Ocak ayında 4 yaşına girecek konuşması gayet iyidir aslında iletişimi güzel ama 2 haftadır kekelemeye başladı özellikle bişey anlatırken çok kekeliyor kelimede takılıyor mesela ben diyeceğine bebebebeben diyor bazen diyemiyor söylemedim ya yapıyor böyle olup da sonradan düzelen var mı acaba 3 4 yaş beyin gelişiminin fazla olduğu bı dönem biliyorum ama bı anda kekelemesi kafamı karıştırdı 

5 Cevaplar

0 oy
önce (4,741 puan) tarafından

Birşeylerden korkmuş travma yaşamış olabilir mi?

önce (865 puan) tarafından

Zannetmiyorum biseyden korksa söyler travmalik bı durumumuz da yok ki bir anda oldu ama 

önce (4,741 puan) tarafından

Bazen korktuklarında da olabiliyor o yüzden sordum ilerler düzelmezse götürün 

Aynen bir süre takip edip bakicam artık dedim belki gelişim basamagidir belki beyin çok hızlı gelistihi için dil beynin hızına yetişemez diye bişey okumuştum inşallah öyle bir durumdur 

-Reklam-
0 oy
önce (1,018 puan) tarafından

Aynı yaştaymış oglumda aralıkta 4 olcak yazdan bu tarafa herşeyi konuşıyor geç başladı şimdi susmuyor ama hiç bilgim yok canım postun yukarı çıksın bilen olur belki

Bizim ki de erken konuştu güzel konuşur normalde oturup gayet güzel sohbet edebilirsin ama bikac haftadir böyle anlamadım bende gelişim basamağı mi bir süre takip edip bakicam artık 

0 oy
önce (3,337 puan) tarafından

3 yaştan sonra ortaya çıkıyormuş kekemelik genelde korkulacak birşey yok. Biraz takip edin stres yapmayın çocuk stresinizi anlamasın. Kesinlikle müdahale etmeyin konuşurken kendi akışında konuşsun. Aklından geçenlerin hepsini konuşmaya dökmeye çalışıyor ama yetişemiyor muhtemelen o yüzden kekeliyor.. Eğer devam ederse bir uzmana danışırsınız. 

Bende öyle duydum evet ama emin de olamadım hızlı düşündüğü için beyin ve dil arasında uyum olmuyormuş bu yaşlarda inşallah öyledir gayet normalmiş gibi davranıyorum zaten bekliyorum kendi cümlesini kursun diye müdahale etmiyorum ama bir anda olunca da şaşırdım doğrusu bir süre takip edip öyle bir yol izlicem artık 

önce (3,337 puan) tarafından

En doğrusu o şekil yapmak canım endişe etme. Çözümü olan birşey en azından. Kendiliğinden geçmese bile birkaç ay dil terapisi alınca düzelir. 

0 oy
önce (1,432 puan) tarafından

Kuzum birdenmi oldu yoksa bişeyden korktumu benimki 4 yaşındayken depremi yaşadı ve kekeme oldu bir yıl sürdü tam iyileşti dedik kuzenini gözünün önünde köpek ısırdı yine tetikledi çok şükür şuan 6yaşında düzeldi

Bir anda oldu bir gün önce normal konuşurken bir gün sonra baktık bazı kelimeleri çıkarırken zorlanıyor öyle bir korkusu travması da olmadı yani. Rabbim çocuklarımıza sağlık versin canım geçmiş olsun size de zor bir durum 

önce (1,432 puan) tarafından

Canım üstelemeyin düzeltmeye çalışmayın o söyleyene kadar sabırla bekleyin çocuğun olduğu ortamda bu durumdan bahsetmeyin çocuğa bunun çok normal her çocukda olabilecek birşey olduğunu hissettirin

0 oy
önce (86 puan) tarafından

Geçici bir dönem olduğunu düşünüyorum 

Ben de öyle düşünüyorum ama aynı şeyleri yaşayan var mı diye merak ettim emin de olamadım çünkü 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 108 göst.
+2 oy
1 cevap 101 göst.
0 oy
3 cevap 117 göst.
0 oy
3 cevap 154 göst.

Kategoriler

1,483,982 soru

24,270,369 cevap