0 oy
344 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (784 puan) tarafından

Suan ailemin yanındayım sonra kayınvalidemlere geçeceğim. Haziranda tayinimiz çıkacak ocak şubat gibi evime donmeyi düşünüyorum ama 4 5 ay gözümde büyüyor.

Çocuklarım kalabalığa alıştı biri 3 buçuk yaşında diğeri 9 aylık küçüğü tam bana bagımlı kucağımdan asla inmiyor ek gıda yemiyor sadece süt(sağımla) bu ara mamaya alıştırdım zorda olsa. Büyüğünde kardeş kıskançlığı var ara ara 3 yaş krizleri oluyor 

Bulunduğum ilçe merkeze bi saat uzaklıkta köy gibi çalacak bi kapım bi arkadaşım yok herkes tayin isteyip gitti 

Şimdiden ağırlığı çöktü üstüme 

Beni sadece gerçek gurbette olanlar anlar :( siz nasıl vakit geçiriyorsunuz kafayı yememek için ne yapabilirim yalnızlıktan cok bunaldım 

6 Cevaplar

0 oy
önce (176 puan) tarafından

Ben gurbete dayanamadığım için mesleği bıraktım bence benden fikir alma😬😁

önce (784 puan) tarafından

Ben suan izindeyim çalışsam belki vakit geçerdi iki insan görürdüm🥲

-Reklam-
0 oy
önce (225 puan) tarafından

Canım bizde siirtten İzmir'e geldik son 3 Senemiz kaldı burda zar zor alıştım bende 

Sizinde asker mi eşiniz 

Polis

Benim eşim asker arkadaşlarının eşleriyle tanıştım çokta samimi olduk hergun görüşürüz birbirimize gündüz gider geliriz çocuklarımız oyun oynar memnunuz 

Benimde arkadaşlarım vardı ama gittiler ailem gibiydiler. Şimdi kısa süre için kimseyle arkadaş olamıyorum eşimin arkadaşları da çoğu bekar keşke kafa dengi komşum falan olsaydı 

İdare edeceksin artık yapacak bişey yok 😅ben kendimi her yere atıyorum yalnız kalmamak için valla 😁

0 oy
önce (3,357 puan) tarafından

Ben tayinci değil sabit gurbetçiyim 1 tane akraba arkadaş yok. Bir kiracı var alt katimda oturan ona gidip geliyordum arada ama onu da bıraktım kendisi hiç gelmiyor bende gitmiyorum artık. Evde çocuklarla kah gülüş kah bağırış geçip gidiyor günler. Yeri geliyor günde 5 kere annemi arıyorum. Evden dışarı sadece eşimle çıkabiliyorum. Çünkü şehir kocaman bir şantiye halinde her yerde inşaat kamyonlar kepceler var evimin önünde bile çalışma var. Çok bunalıyorum bende bazen arabayla boş boş yoksa gitmek bile iyi geliyor bana o kadar sıkılıyorum evde. Eşim çok yoğun çalışıyor çok yoruluyor her zaman çıkaramıyor da bazen çıkarıyor dışarı. 

Duygularım o kadar karışık ki bu konuda yazdıklarım da karman çorman oldu bu yüzden. 

İşte bende tam olarak oyle olacağım çocuklara yorulup eşime patlamaktan aramızın bozulmasından korkuyorum. Eşim polis ama bu sene sınava çalısıyor bi odaya kapanıp ders çalışıyor normal zamanda bile çocuklar için bi faydası olmazdı ve aşırı sabırsız karşısında büyük insan var gibi çocuklara bağırır çağırır. güç bela dışarı çıkardık oda sadece market şimdi tamamen tek başıma kalacağım. Kendime bol sabır diliyorum 

Ne için ders çalışıyor kpss mi? Benim eeşimin de pek faydası olmaz ama bu sıra biraz oğlumun ödevleri konusunda ona paslıyorum. Ben kızı alıp uyutmaya gidiyorum okumalarını babanla yap diyorum hem oğlum babasından az da olsa çekiniyor daha düzgün okuyor kendini daha çok veriyor derse. Biz de öyle çoğunlukla markete gideriz hep birlikte ona bile zor götürüyor. Bana liste ver alır gelirim diyor. Ben ters çıkıyorum bazen görünce aklıma geliyor diye. Ondan sonra da sizi dışarı çıkartmicam her çıkmamıza 2-3 binlik oluyoruz diyor sadece markete götürdüğün için olabilir mi dedim en son kızdım. Parka bahçeye pikniğe götür boş boş dolanalım bana o da yeter dedim. Senin yine eşin tayinci birkaç yıl durup başka yere gideceksin ben sabitim. 🥲 kendim atanırsam eşim gider mi bilmiyorum. Bende ders çalışmaya çalışıyorum 2 çocukla gece saat 11 den sonra 

Evet düz memurluk için çalışıyor… Allah kolaylık versin evet bizim başka bi tayin ihtimali var ama eğer İstanbul olmazsa diğer türlüde bi gurbetten başka bi gurbete 8 10 yıl 

Bizimki hiç yardım etmez tek kalmadıkları sürece ama bana bu yıl yardım etmesi lazım. Merkezde olsak belki bu kadar sıkıntı çekmezdim gezecek yerler olurdu. Allah yardımcımız olsun damdan düşenin halini damdan düşen anlar inşallah kazanırsın sınavı Allah zihin açıklığı versin inşallah 

Benimde ailem istanbul da eşim asla ama asla istanbul da yaşamak istemiyor. 2 yıl kadar yaşadık istanbul da ama kaçtı yine maraş a geldik. Trafiği kiraları vs derken tek maaşla çok zor oldu. Ama yakın bir yere gitsek bile yeter. Ama hiç sanmıyorum hem sevmiyor burayı hem gitmiyor. Kira ödemiyoruz birtek faydası o bize buranın. Atanırsam en azından iki insan yüzü görürüm. Küçük bir mahallede kuş uçmaz kervan geçmez. Bir market bile yok tek gidebileceğim. Kenar mahalledeyiz. Daha güzel yerleri var ama kira ödemek istemiyor eşim. 

0 oy
önce (3,630 puan) tarafından

8 yıldır uzaktayım 2 çocugum var bu yıl memeleketede gitmedim aşırı bunaldım büyük oglm anaokulna gidiyor küçükte iyi kötü oyaliyor ne doğru düzgün bir park ne bir çarşı ilçe küçük bir yerdeyim hafta sonu oğlum anne misarilige gidelim dedi etrafıma baktım kapısını calcagim bir komşum arkadaşım yokmus kendi dunyama haps olmuşum 

Ah aynıyız Allah kolaylık versin gönlümüze ferahlık versin 🥹

önce (3,630 puan) tarafından

Amin cnm , geldiğin yere alisicaksin yoksa daha kötü oluyor insan

0 oy
önce (2,251 puan) tarafından

Bende köydeyim iş sebebiyle 4.5 yaş oğlum var çok mutluyum ama annem yanımda benim tek şansım bu bu hayatta...az insan çok huzur yavrumla.sikilma durumumuz olmuyor onunla bir şekilde geçiyor vakit

0 oy
önce (16,237 puan) tarafından

3 ve 5 yaş çocukla 

Kütahya’da. Bingöle geldik temmuz da yeni yeni adapte oluyoruz buraya Eşimin iş arkadaşlarının eşleri ile görüşüyoruz gidip geliyoruz birbirimize o iyi geliyor 

Yarın da nasipse annem geliyor ya nen gidecektim ya annem gelecekti çevre olsa da aileden bir insan istiyor insan 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 234 göst.
30 Eylül 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 569 göst.
16 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde Bulutum123 (10 puan) tarafından soruldu
+2 oy
13 cevap 382 göst.
23 Nisan 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Smyye06 (12 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,484,589 soru

24,277,739 cevap

342,512 kullanıcı

...