Kızlar ya basit gibi görünüyor ama hayatımı çok etkileyen birşeyden bahsedeceğim, şimdi benim genel huyum ne olursa olsun bir yemekte yiyecekte dunya kadar para da vermiş olsam minicik dahi kil saç tüy görsem yiyemem birdaha. Market peynirlerini de aldım hani şu fabrikada yapılan ama kiloyla yapılan paketli değil pınar vs değil, işte onlarda da kil gördüm, köyde yaptırdık ondada gördüm. Bir daha yiyemedim annemlere vermiştim annem sorun etmez yiyor. Neyse en son çare baya yakın bir akrabam yapıyor köyde ineği var huyumu bu konudaki hassasiyetimi bilir hani bende sebebini söyledim o yaptı bize ama dün onunkinde de 3 cm kadar felan beyaz kil gördüm kusacaktim neredeyse. Beni aradı bugün doğum yaptığım için , laf arasında sordum dediki inegindir ben süzgeçten geçiriyorum ama kiyafetimde vs kalmış demekki öyle girmiş. Yani bir sürü de peynir ama midem bulanıyor elimde değil kızlar nefret ediyorum bu huyumdan ama yiyemiyorum kaldı peynir de oyiece ne yapsam nasıl geçer bu huy
Kılın olduğu yeri at çöpe geri kalaninda birşey yok sonucta ben böyle düşünmeye çalışıyorum
Ama sonuçta hepsindeymis bir bütün
Görmeden yediklerin 😁 şaka şaka sustum
Göz görmeyince Gönül katlanıyormuş bende öyle yapıyorum görmedikten sonra sıkıntı yok
Sadece sen değil normal insanlar böyledir zaten
Çevremde herkes yiyiyor
Ben de yemem. Bence yememek daha iyi
Bende yiyemem heralde yaa,ben kendi saçım kendi yaptığım yemekten çıksa onuda yiyemiyorum zaten
Bende aynen boyleyim
Bende iğreniyorum ama sonra unutup gidiyorum.
Ben asla unutamıyorum
O zaman market peyniri alacaksın canım yapacak bir şey yok. Köy peynirin de illaki çıkar. Hayvanın tüyü bir şekilde uçup giriyor ilk başta bizim yaptırdıklarımız da da çıkıyordu bende tiksindim eşim köy peyniri bu olur at orayı ye dedi. Bende öyle yapıyorum. Hee içime siniyor mu hayır ama onu atıp ya da başkasına verip yeni peynir yaptıracak kadar da durumum yok 10 kilo peynir yaptırdı aldı kime nasıl vereyim 10 kilo peyniri 😔 senin için tek çare markalı market peyniri almak.
Markalilwrda cikmazmiki bide BİM'in kendi markası vs markalı olmuyormu
Valla ben önceden hep markalı tüketirdim bim in de aknaz kullandım hiç rastlamadım. Fabrikasyon sonuçta kılı kırk yarıyolar bir tanesinde çıksa şikayet olur hemen ve isimleri kötüye çıkar o yüzden temiz yapmak zorundalar.
Onlar saç değil keçi peyniri tulum peyniri ise kıl oluyor.cnku keçinin derisi içine basiyorlar mesela.insan kili değil yani.ha bende asla yiyemem.sofrada tahammülüm bile yok eşime diyorum Çek kıllı peynirini önümden diye :-)
Hiçbir şey anlamadım valla keçi derisi içine vs derken 😄
Mesela bu sekilde
Tiksinme iğrenme çok insani bir duygu ama aşırı ise hayat kalitenizi düşürüyor ise travmatiktir. Yani sizi etkileyen bir travma yaşamışsınız bunun için bence bilinçaltı temizliği yapılması gerekiyor, psikolojik destek almanız lazım
Ben de var ben sadece kıl çıkan yemeği değil. Sofrada ki hiçbir şeyi yiyemem . Kıl çıkan yemeği de direkt çöpe. Ve bir kaç ay o yemeği yapmam . Unutmam lazım yoksa çok tiksiniyorum.
Bende çöpe atıyorum ya yazık üzülüyorum da ama elimde degl ha eşim yiyor o ayrı da
Kendin yapmayı dene vidyo tariflere bak
O kısmı atar geri kalanı yerim. Hepsinde kıl yoktur sonuçta
Bende hiç yiyemem içim almaz eşim yer sorun etmez bide ben zeytin çekirdeği elleyemem tabak koyarım içine atın derim masaya koyarlarsa yanlışlıkla elimi değirmeden alırım mantısını çok sevdiğim bir yer vardı mantı aldık pişirdik içinden karınca çıktı dükkana resmini attım bir daha da hiçbir şey almadım bende sevmem böyle şeyleri
Paketli fabrikasyon peynir alın o zaman , Sütaş vs
Yani birinin yaptığı 10 yemekten 5 inden kıl çıkıyorsa ondan bende şüphelenir dururum yaptığını pek yiyemem içime sinerek ama genelde dikkatli biriyse ve bir kez olmuşsa insanlık hali derim olan kısmı atarım devamını yıkayarak ve dikkatle inceleyerek tabağa koyarım tüketirim. Sen de insansın üstünü başını değiştirip kontrol edip saçlarını sımsıkı toplasan bile bir tane bişey gidebilir içine istemeden bilmeden.
İlla içine sinmiyorsa her şeyin tarifi var internette. Al malzemeni evde kendin yap baka baka. Ha bu arada ben olsam senin huyunda olan birine asla bişey yapmazdım 😀
Psikolojik travmatik bı durum olduğunu düşündüm
1,486,582 soru
24,302,936 cevap
344,157 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın