0 oy
132 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (121 puan) tarafından

Kizlar oğlum 2 aydır tuvalete alışmıştı kakası gelince diyordu pantolunu çıkariyordum o lavaboya gidiyordu hani Ankara'ya gittik yaa hastaneye götürdük kızımı bende kızımin yanında hastanede kaldım oğlum altina yine etmeye başlamış bir ay dolmak üzere ona guzelcene öğretiyorum tuvalete git diye anlamıyor bağırarak diyorum anlamıyor sinirleniyorum yanlisikla Tokat atıyorum yine anlamıyor dinlemiyor yoruldum artık bez takacam dedim sonra sonra vazgeçiyorum geceleri gündüzleri artık sürekli boxserini bicamasini yıkıyorum kalmıyor ona havalar soğuk bez taksam mi sizce birde kaç numara takayım 5 dedim belki küçük gelir 6 numara taksam olur mu 

8 Cevaplar

+3 oy
önce (3,929 puan) tarafından

Yanlışlıkla tokat atıyorum derken . Tokatin yanlışlığı mi olur len

önce (121 puan) tarafından

Sinirden vuruyorum hakim olamıyorum içim parçalanıyor vurduğumda yok bez takacam son karar vermişim ne zmn takma dese takmicam çünkü havalar soğuk bir misafirliğe gitsek evde halılar yatakları kirletiyor sabrım kalmamis yaw Cook zor 

önce (3,929 puan) tarafından

Keşke o da sinirden bir gün suratına işesede aklın başına gelse gerçekleri görsen. O çocuk sana tepki gosteriyo onu bırakıp gitmenden korkuyo anlamiyo musun 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,649 puan) tarafından

Yanlışlıkla tokat atmak derken eliniz vücudunuzdan bağımsız mı hareket ediyor eliniz yanlışlıkla tokat atarken sizin yüzünüze doğru atsa harika olcak

+1 oy
önce (6,512 puan) tarafından

Tuvalet eğitimde psikolojik ve fiziksel şiddet ileride oluşacak bütün sorunların sebebidir. Çocuk size kendince iletişim kurmaya çalışıyor. Sizin onu anlamanızı istiyor ama siz onu anlamadığınız için cezalandırıyorsunuz. Beze dönmek değil çare çocuğunuzu anlamaya çalışın eminim o sizi anlayacaktır. 

İşte ne yapmam gerekiyor guzelikle anlatoyorum ikimiz lavaboya gidiyorum anlamıyor iyi bişey değil tabiki şiddet ama kendime hakim olmaya çalışıyorum olamıyorum sabrım yoktur artık yaaa üzülüyorum öyle yapınca  ama Cook zor yaa 

önce (6,512 puan) tarafından

Sorun şu an çiş değil sorun yapmak yapmamak değil. Oğlunuzun annesiz kalmış, yalnızlık psikolojisi stresi ile baş edemiyor şu an. Senin onu tekrar bırakıp gitmenden korkuyor. Çocuğunuza güven verin onunla daha çok vakit geçirin. Sevginizi hissettirin eminim çiş sorunu çözülecek. 

İnşallah inşallah çözülecek tekrar gidecem malesef ayın On sekizinde benle eşim kızım tek gireces oğlum mecbur eşim annesine verecek bakması için kizimin kontrolu var kalb kontrolü cihaza bakacak yerinde mi değil mi yani cihaz yerinde hareket etmiş mi etmemiş mi diyer deliğe de bakacak kapanmamisa o delik mecbur onuda anjioyla kapatacaklar 

0 oy
önce (7,357 puan) tarafından

nerden tutsan elinde kalan bir hikaye. yazık çocuğa. bu kadar baskıyla tabi altına yapar

Ha hayır güzellikle söylüyorum anlatıyorum ama. Dinlemiyor beni sabrım kalmamis benim neler çektiğimi bir ben Bir Allah bilir 2 çocukla zor uğraşıyorum biri ağlıyor diğeri altına kirletmekle evi kirletiuor isimi gucumu yapamıyorum kaynanayla eşle uğraşıyorum artık sabrım kalmamis hemen anında sinirleniyorum hakim olamiyorum kendime beş takacam 

0 oy
önce (10,577 puan) tarafından

Bu kadar baskıyla ters tepki vermesi normal yanlışlıkla tokat atmak nedir arkadaşım el kadar çocuk bu farkındamısın 

Evet farkına variyorum ama sinirlerime hakim olamıyorum sabrım gücüm kalmamış artık 2 çocukla eşle kaynanayla evle işle guxle uğraşıyorum guzelikle anlatıyorum hata gosteriyorum bazen ikimiz lavaboya gidiyoruz guzelikle anlatıyorum anlamıyor bir aya yakındır anlatıyorum amlamiyor neden böyle olduğunu anlamadım birden öyle oldu bilmiyorum bağırsakta mi sorun var unutmuş mu tekrar bez takacam yine mecbur çok üzülüyorum öyle yaptığımda da ama hakim olamıyorum kendime 2 defa kızımı anjio yaptık onunla ugrasiyoeum bir yandan oğlum bir yandan ev yemek iş güç ellerim kırılsın vurdugum için oğluma 🥺

önce (10,577 puan) tarafından

Önce bi sakinleş sen böyle yaptıkça o çocuk düzelmez evet zor şeyler anlıyorum ama bunların hiçbirinin sorumlusu o küçücük çocuk değil onları biz bu dünyaya getiriyoruz vurma hırpalama hakkımız yok onlar bizim ne stres topumuz nede kum torbamız bez takmak dünyanın sonu değil çocuğun kaç yaiında bilmiyorum benim kızımda geç öğrendi 

Benim oğlum 3 yaş bir ayliktir ama evi kirletiuor yatağı kirletiyor bir misafirliğe gidince oraları kirletse ayıptır bez takmak zorunda kaldım kaç numara bez almam gerekiyor 

0 oy
önce (32,504 puan) tarafından

Bağırıp dövmek istediğin şeyi yaptırdı mı peki çocuğa yazıktır öyle yapmasaydın sabretmek lazım bu süreç böyle olur her zaman 

Sabrım kalmamis hakim olamıyorum kendime guzelikle anlatıyorum hareketle lavaboya giderek gosteriyorum anlamıyor çok kötü bişey tabi kızım bir yandan ağlıyor bir yandan oğlum altına yapa yapa evi kirletiuor  ev isim temizliğim öyle kalıyor yemeğimi yapamiyorum 4 sene bu evde kaynanayla yaşadım bana çok çektirdiler sabrım kalmıyor çok üzülüyorum vurduğumda bez takacam bir daha bagirmayaim kendime hakim olayım diye 

0 oy
önce (1,678 puan) tarafından

Öncelikle sakin ve sabırlı ol canım şiddete asla başvurma hiç bir dönemde evet cok zor bir süreç ancak tuvalet eğitimi sandığımız gibi basit bir olay değil cocugun kişiliği gelişiyor sabırlı olursan sabırlı sabırsızı olursan sabırsız olur çocuk. Asla bağlama süreci daha fazla zorlaştırma altına kaçırdığı zaman sürekli anlat tuvaletin gelince söyle sen altına kaçırınca temizlemem gerekiyor temizleğe harcadığım zamanaı seninle oyun oynaya biliriz cok yoruldum için seninle oynayamıyorum lütfen tuvaletin gelince anneye söyle tuvaletinş kacırmazsan sana istediğin çikolatayı alıcam de cocuklar senden benden zekiler beni anlamaz deme cok iyi anlıyor seni 

Ne diyorum her 5 dakikada bir diyorum oğlum lavaboya gidelim mi diyorum yok diyor 2   3 dakika sonea bakiyoeum dokunuyorum bicamasina altına etmiş guzelikle sakın güler yüzle soyluyorum ama dinlemiyor beni bir türlü bende sinirleniyorum hakim olamıyorum kendime 2 çocuk ev iş güç kaynana eşle ugrasiyoeum sabrım kalmiyoe.

önce (1,678 puan) tarafından

Öyleler alışana kadar böyle devam edecek canım cok zor bir süreç sabırla atlatırsın insallah 

0 oy
önce (15,641 puan) tarafından

Tokat...ben olsam daha cok yaparim. Cocuk her yerden sinanmis farkinda misin? Anne kardes ile gitmis terk edilme endisesi tepkisini boyle ortaya koymaya baslamis. Anne de dovuyor hos geldin psisik sorunlar gule gule anne ile olan guvenli baglanma

Ben varsam yoksam hiç oğlumun umrunda değil oğlumun yanında babası dedesi vardı oğlum beni takmiyordu bile telefonda bile gotuntulu arayınca beni özlemiş misin diyoedum yok diyordu gidiyordu kızımın yanında mecbur kaldım izin verseydiler oğlumu da goturudum hastaneye yanıma ama izin vermediler 2 ay düzenli alismisti artık yoruldum ya anlatmaktan 

önce (15,641 puan) tarafından

Kizinin yaninda neden kaldin demedim farkindaysan onun gozunden durumu ozetledim. Biraz pedagoji kafi bu sonuca ulasmak icin

Bircok cocuk goruntulu gorusmeyi umursamaz cunku reel tepki alamadigi bir ekrandir onun icin. Annenin olmamasi hali baskadir. Vurma evladina. Senden medet uman ufacik bir canliya vurmak ne demek dusun bi sen dogurdun ya onu basit bir hata icin 9 ay tasidigin kanin caninla buyuttugun evladinin canini acitiyorsun

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 131 göst.
13 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 202 göst.
0 oy
4 cevap 138 göst.
0 oy
7 cevap 522 göst.

Kategoriler

1,484,749 soru