0 oy
504 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,807 puan) tarafından

Selam kızlar. Bir müşterimle konuşurken "sen de hem ayranım dökülmesin hem yoğurdum eksimeşimesin diyorsun" dedim. Müşteri de erkek bu arada 

O da bana dedi ki o ata sözü öyle değil ben hadi neyse de başkasına söyleme dedi. 

Ne demek istedi şimdi bu, ben ayıp bişey mi dedim? Bu sözün başka anlamı da mı var? 😅 

Daha önce çok pot kırdığım oldu. Yine mi kırdım yoksa😅

11 Cevaplar

+1 oy
önce (25,363 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

O müşterinin kafası neye çalışmış acaba ? Söz argo değil ayıp değil ne alaka 

önce (13,600 puan) tarafından

Kız siz fanusta mı büyüyorsunuz 😅

önce (1,807 puan) tarafından

Valla benim hiç arkadaş ortamim yoktu o yüzden hiç duymamıştım 😂😂😂

önce (13,600 puan) tarafından

Benimkide çok fenaydı 😅

Benim potlar hiç bitmiyor ki. 

Bir keresinde de işyerinde beni eve birtane mühendis var o bırakır bir gün yine eve birakiyordu. Yolda iki tane köpek birbirine yapışmış ayrilamiyordu adam boş bulundu bişey dedi ben de baktım köpekler yapışık. " Ayyy dedim yazık yapışkan biseye mi bulaştı bunlar ya tüh" dedim.

Adam da dedi .... Hanım köpeklerin bir durumu var bilmiyorsunuz galiba. Bilseniz öyle demezdiniz" dedi. 

Dedim kahretsin gene kötü bişey dedim heralde 😂😂😂 meğersem köpeklerin gerçekten özel durumu varmış 😂

Bir gün de mahallenin tekel büfesi vardı evimize sadece yakın orası vardı ekmegi ordan alırdık. 

Paraustu arttı. Ben de üstüne şeker sakız falan alayım. Kasanın önünde renkli renkli muzlu çilekli biseyler var. Dedim ki bu "şeker mi sakız mı? " Cocuk da dedi ki " abla o erkekler için" 😂😂😂😂 hahahah direkt kaçtım ordan sonradan öğrendim ki prezervatifmiş 😂😂😂😂😂😂😂

@Zeynosss diğer kız olan arkadaşım da endüstri meslekte okumuş. Tek kız kendisiymis o yüzden tüm erkek muhabbetlerine aşinaymış. Bana diyordu "sana herşeyi ögreticem merak etme " 😂😂😂😂

-Reklam-
+1 oy
önce (1,216 puan) tarafından

Daha çok  hem ayranım dökülmesin hem g...m şey olmasın şekilde söyleniyor. Adam uyarmış haklı olarak 😂

önce (1,216 puan) tarafından

Daha doğrusu aslı hangisi bilmiyorum ama bu şekilde kullanıldığı için söylemiş

Ay Allah'ım ya. Baktım netten direkt o küfür olanı çıktı. Çok garip ya hiç duymamıştım. Az önce tekrar konuştuk napalim şu işi diye görüştük de. Sordu baktın mı ata sözüne dedi. Ben de dedim baktım bende sorun yokmuş senin için fesatmis dedim 😂😂 adam kötü niyetle demedi heralde ya. Uyardı sanırım beni😂 dedim benim dediğim doğru senin için fesat 😂 iyi tamam öyle olsun diyor 😂

+1 oy
önce (1,115 puan) tarafından

Ayranım dökülmesin totom ditilmesin diyorlar 😂

O da güzelmiş bidahakine ben de bunu kullanayım daha garanti 😂

önce (12,452 puan) tarafından

Aynen en azından argo olanı yok bunun 😂😂

Daha güvenli 😂

önce (1,115 puan) tarafından

Ablam çok kullanır bu kelimeyi bana , bende oradan biliyorum 😂 

Bende "Ayranım yok içmeye tahtiravanla gider miçmaya" derim 😂

Ben de onu ayranım yok içmeye atla gider çeşmeye diye biliyorum ne kadar masumum ya 😂😂

+1 oy
önce (3,403 puan) tarafından

O lafın aslı hem ayranım dökülmesin hem g.tüm s.kilmesindir birçok kişi böyle bilir bunu 😄

Ay sorma ya ben onu hiç duymadım ki 😂😂 adamın uyardığı kadar varmış 😂😂 demin yine konuştuk da baktın mı dedi atasözüne. Dedim baktım bende sorun yok sizin içiniz fesatmis 😂😂

Bunlar müşteriyle nasıl muhabbetler kız🙄

Ben girmedim muhabbete ki. Adam başka yerde deme dedi sadece bana 😅 ben aslını daha önce duymamıştım. Gayet edepli olanı söylemiştim 

Bende senin dediğin gibi biliyorum küfürlüsünü bilmiyordum da, herif utanmadan 2. Defa tekrar sormuş baktın mı atasözüne diye. Terslemen gerekirdi diye düşünuyorum, densizlik etmiş.

Yok canım kötü niyetle demedi 6 yıllık müşterim. Bana dedi ki o sözün aslına bak heryerde kullanma demişti. İkinciye o yüzden sordu hakliymisim demek için 😅

0 oy
önce (401 puan) tarafından

Bende bunu ilk defa duydum. Bende kötü versiyonunu duymuştum 🫣

Sanırım o da bunu ilk defa duydu 😂

0 oy
önce (7,157 puan) tarafından

Bir sürü erkekle 4 sene okuduğum için tüm argo ve küfür edebiyatını biliyorum 😭😭 Maalesef erkekler yukarıda arkadaşların yazdığı şekilde bilir ve kullanır. Başka versiyonları da var bu ifadenin. 

Ben de bu versiyonu ilk defa duydum. Neyse adam da öbür versiyonu öğrenmiş oldu 😂

0 oy
önce (714 puan) tarafından

Yorumlardan okudum belaltı vurulmuş iğrenç bir şekilde uydurup kullanmışlar. Onu sana diyen de edepsizin tekidir.

O bildiği şey uydurulmuş bir laf üstelik hakarettir. Atasözleri öğüt ve ders verici nitelikli olur. Yanı doğrusu senin kullandığındır. Erkek bey o kadar kabullenmiş ki yanlışını, doğrusu başka diyor 😏

Demi ya doğrusu benimki 😂 sanki doğrusu diğeri gibi biliyor herkes çok şaşırdım 

0 oy
önce (15,710 puan) tarafından

Evet argoda farkli devam ediyor.  Musterinin de duymazdan gelmesi gerekir luzumsuz bur ifade olmus ona dusmemis bunu duzeltmek

Aynen aslında ben de beklemezdim neden düzeltme gereği duydu anlamadım 😂 ben neyse benlik sorun değil de sen başka yerde kullanma dedi. Bilmiyorum 6 yıldır da tanışırız belki ona güvenerek düzeltmiş olabilir. Şimdiye  kadar bana karşı yanlisini görmediğim için üstelemedim ben de. Yeni tanıştığım huyunu suyunu bilmediğim yada laubali olan müşterileri terslerim normalde bunu eskiden beri tanıyınca kendinde o hakkı gördü sanırım 

0 oy
önce (7,579 puan) tarafından

müşterinin aklı fesatmış😂 kendi bir araştırsın ne demek diye😅

Ben de öyle dedim. Araştırdım abi benim dediğim doğruymuş senin için fesatmis dedim 😂

önce (7,579 puan) tarafından

orijinali bu, erkeklerin argoda kullandıkları kendi içlerinde olan şey 😅 boşver😂

Aynen sorun bende değil 😂

0 oy
önce (281 puan) tarafından

Offf biliyorum bu sözü ayran kısmı tamam devamı terbiyesiz bi laf. Duymuştum daha önce 

0 oy
önce (4,774 puan) tarafından

Sizin söylediğiniz atasözünün aslıdır ama argoda insanlar değiştirmiş ve yaygın kullanim haline gelmiş. Malum bizim millet küfür sever.

İlgili sorular

0 oy
38 cevap 1,912 göst.
7 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 257 göst.
2 Şubat 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 301 göst.
20 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 356 göst.
15 Nisan 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Cngls (898 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,486,112 soru

24,296,565 cevap

343,810 kullanıcı

...