Kızlar bugün yemek olarak ıspanaklı pirinç yaptım Ben Bı tabak yedim Valla sonra ne olduysa Bende Bı Baş Ağrısı ve midem bulantısı çok Fena Ama Reglim acaba adetliyken Böyle olur mu yoska ıspanaklı pirinç zehirleme yapar mı ya Çok Baş ağrısı Başladı bende 🥺
Ispanağı iyi temizledin mi. Güzel avrat otu diye bir ot var aşırı zehirli. Ispanağın arasına karışıyor diye haber olmuştu bir ara.
Bu Güzel avrat otu ilk defa duydum bilmiyordum Kızlar korkutmayin Beni Annem gelsin acile gidicem insallah midemi yıkamazlar ya 😑😏
Hala aynı mısın da? Şimdiye belli ederdi bence ondan değildir
Ben de birkaç gün önce haberlerde duydum ordan öğrendim yani ben de bilmiyorum nasıl bir ot. Allah bildirtmesin yani inşallah karşılaşmayiz öyle durumla çünkü ben ayırt edemem
Acile gittim geldim Zehirleme değilmiş Piskolojikden dolayı Böyle olunuyormuş Doktorum çok fazla stres Yapma Dedi İlaç verdi Bide en kısa zamanda Psikiyatri uzmanı gidin destek alın dedi Randevu alıp gidicem
İyi bari çok şükür geçmiş olsun
Reglidendir yoksa niye yapsın. Her zaman halam yapar
Haberde görmüştüm ıspanağın içinde zararlı bu ot oluyormuş dikkat et regl bulanti yapmaz
Regl bulantı yapmaz mı 😂 hiç yaşamadığın için öyle dedin heralde.
Yaşayanlar bilir, fena bulantı yapar hatta kusturur bile
Bende hiç yapmazda ondan dedim ağrı olurda bulantım olmaz
Beni öldürür o bulantı 😂 ama her ay olmaz. Olduğu zaman da çok fena oluyor. Arkadaşınki de reglden olabilir diye düşünuyorum ama ıspanakta riskli şimdi bilemedim
Yapmaz pirinç zehirledigini gormedim.iapanak zaten neden zehirlesin
Yok be o ot hep ispanakta var olduruyormuymus senden duydum ilk defa
Ay abla korkutmayin beni yaş☹️☹️
Geçen sene çok vaka gördüm ben haberlerde. Hatta ıspanaklar mi zehirliyor, kullanılan tarım ilaçları mi dediler. Daha birkaç gün önce de güzel avrat otu karışan aileden 11 kişi sanırım hastanelik olmuştu bir kaçı ölmüştü daha yeni haber
O otun adını bile ilk defa o haberde duydum mesela. Yani ihmale gelmez
Ben ıspanak yemeğini hep prinçle yapmışımdır ve hayır bir zehirlenme yapmaz. Ama ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzelerin ve otların içine yabani otlar karışıyor ve onlar zehirleyebiliyor malesef.
Ben hep yapıyorum başka bişeyden dolayı öyle olmuşsundur
Ispanağın içinde Güzel avrat oyunu ne oluyor ona dikkat etmek lazım zehirliymis bı dr gözük istersen Suna bak ya oyun bile güzeli başa bela:))))
Yemin ederim bak valla İlk defa duyuyorum bu avratı çok korkuttuyo beni Annem gelsin acike gidicem İnşallah midemi yıkamazlar 😄
pirinç zehirleme yapar, pişirdikten 1 saat kadar sonra buzdolabına konmalı.
Ispanağı sürekli pirinçle pisiririm hiç bir zaman zehirlenmedim. Güzel temizleyip yıkadıysaniz problem yok. Bir de bu aralar zehirlenme vakaları çoğaldı psikolojik olarak ondan etkilenmiş olabilirsin.
1,486,958 soru
24,308,614 cevap
344,588 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın