0 oy
176 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,822 puan) tarafından

Kızlar oğlum 1 hafta sonra 5 aylık olucak. Ek gıdaya ne zaman başlamalıyım? Tam olarak ek gıda gibi olmasa da tadım gibi. Sadece anne sütü alıyor şuan. Ama kaşık gösterince hemen ağzını açıyor. İlaç damlatıyorum kapmaya çalışıyor çok hevesli gibi. Ben de bir an önce bişeyler vermek istiyorum🥰 fikrinizi merak ediyorum. İlla 6 ay sadece anne sütü mü almalı? 

13 Cevaplar

0 oy
(753 puan) tarafından

Yemeklerden tadım olarak verebilirsin tuzunu baharatina dikkat ederek

(1,822 puan) tarafından

Yemekten kastınız bizim yediğimiz yemekler mi? Meyve püresi sebze gibi şeylerle başlanıyor diye biliyorum

(753 puan) tarafından

Valla ilk oğlumda çok dikkat ettim 6 ayda ek gıda verdim şuan 2 buçuk yaşında çok seçici diğer oğlum 1 yaşında 5 aylıkken tattirmaya başladım şuan maşallah hiç yemek secmiyor

-Reklam-
0 oy
(2,535 puan) tarafından

Sağlık ocağı hemşiremiz 6 aylık olmadan birsey verme . Hastalanır dedi bize 

Bende 5.ayin sonunda birseyler vermeye başlamıştım yavaş yavaş 

(1,822 puan) tarafından

Öyle mi? Bende bi arayayım sağlık ocağındaki hemşiremizi

(2,535 puan) tarafından

Öyle dedi bize . Benim bebegimde annesutu alıyordu sadece 

0 oy
(12,547 puan) tarafından

En masumu yoğurt ondan tattırabilirsin. Ama ben iki çocuğumda da 6 ayı bekledim

(1,822 puan) tarafından

Çok hevesli ya çok kararsız kaldım sanırım beklemek en iyisi

(12,547 puan) tarafından

Hep hevesli oluyorlar o aylarda canım :) en azından 2 hafta daha bekle 5buçuk aylık olsun. Yoğurt, muz, balkabağı ile azar azar başlarsın :)

0 oy
(1,174 puan) tarafından

Kendi yaptığın yoğurt tarhana çorbası vs verebilirsin 1 yaşına kadar tuz şeker uzak tut yeter 

(1,822 puan) tarafından

Şuan vermeli miyim sence? 5 aylık olmadı tam

(1,174 puan) tarafından

Bekle acele etme o yeni yeni dünyayı tanıdığı için heves eder herşeye ama 5 buçuk aylık gibi başka benim ilk oğlum hemen gebe kaldığım için anne sütü almadı ben 4 aylıktı herşeyi veriyordum 3.oglumdada babamın hastalığını öğrenmiştim 2 aylıktı kesild sütüm yani şuan büyüdüler bı zarar olmadı sadece yaşına kadar tuz koymadan verdim

0 oy
(8,402 puan) tarafından

çocuk doktoruna danışmadan başlamayın. 

0 oy
(5,661 puan) tarafından

Sadece anne sütü alanlara 6 ayda başlatıyoruz demisti doktor

0 oy
(4,919 puan) tarafından

Ben doktirumuzun yonlendirmesiyle 4. Ay ortası gibi basladik . 15 gun sadece sebze puresi 15. Günden sonra öğlen meyve aksam sebze tadımı şeklinde gittik doktor 1 yemek kaşığı kadar verebilirsin dese de ben 2 cay kaşığını asla geçmedim biz de cok hevesliydik ama inanın hiçbir olayi yok emzirmek en güzeli yine tabi haşlanmış kabak havuç falan verebilirsiniz bizim doktorumuz yogurt et türleri tahillar vs 6. Ayından sonra demisti 

0 oy
(2,267 puan) tarafından

Doktorunuza danışın mutlaka anne sütü alan bebekler için 6 aydan önce önermiyor uzmanlar

0 oy
(3,163 puan) tarafından

Burdaki kimse karar veremez buna en iyisini doktorunuz bilir kafasını tutabiliyor mu  hevesli mi gelişimi nasıl rahatsızlığı varmı vs hepsni gözden geçirip karar verir 

(1,822 puan) tarafından

Tabiki doktora da sorucam ama tecrübeye de inanırım. Erken başlamayı deneyimlemiş birilerinden yorum almak istedim

0 oy
(602 puan) tarafından

Ben 5 aylıkken başladım kabaktan başladım yoğurttan başlıyorlar genelde tatsız seyleri önce verdim sonra tatlı şeylerle devam ettim tatlı seyleri zaten seviyorlar önemli olan tatsız tuzsuz seyleri sevmeleri.ve şimdi 1 yaşında hiç yemek seçmez Allah'a şükür 

0 oy
(484 puan) tarafından

Tam 6 aylık olunca verdim tuzsuz şekersiz ayına göre hangilerinin yemesi gerekiyor sa birde su da değil buharda yapıp yedirdim 

0 oy
(3,780 puan) tarafından

Kızım 5.5 aylık bugün kontrole götürdüm mama alıyor doktorda başla dedi 35 haftalık doğdu diyetisyen 7. Ayda başla demişti ama çocuk doktoru ve alerji doktoru başla kaşık gelince ağzını açıyormu başını dik tutuyor mu istekli öi dedi hepsinin cevabı evet olunca tadımlık başla dedi

0 oy
(2,698 puan) tarafından

4.5 aylık gibi başladım ben doktor tavsiyesi değildi iyi gözlemlemiştim bütün ek gıda geçiş prosedürüne uygun gitti tadımlar yaptırdım yoğurt vs gibi ama çocuk zaten aşırı hevesliydi öğünlerini porsiyonlarını onun istediğine göre arttırdım zorlamadım al vs gibi kendi zaten heveslendi kendi yemek istiyordu hatta bazen kaşığı batırıp eline veriyorum kendi yiyor 6.5 gibide pütürlüye geçti doktorum ek gıda geçelim dediği dönemde ben zaten geçtiğimi söylemiştim sorular sordu vs dedi tamam demekki zaten gözlemlere göre çocuk çoktan hazırmış yemiş doktorlarda aslında ilk 6 ay önermesede çoğu doktor artık çocuk hazıemı değil mi durumuna göre karar veriyor tabi doktordan doktora değişen bir durum bazıları hazırsa erken başlatırken bazıları hazır olmasını rağmen 6 ayın sonunu bile bekletebiliyor ki arkadaşımın bebeğine doktor 7 aylıkken başlamasını önerdi çocuk hazır olmasına rağmen 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 379 göst.
1 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde zeyneb34 (1,158 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 165 göst.
29 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Civciv1234 (1,719 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 245 göst.
20 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Humaninannesi (1,118 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,490,135 soru

24,353,788 cevap

346,623 kullanıcı

...