0 oy
405 göst.
Diğer kategorisinde (1,538 puan) tarafından

Kızlar kızım mart sonunda 4 yaşına giricek araştırdığım kadarıylada devlet anaokulları 5 yaş itibariyle alıyorlarmış sizinde bilginize ihtiyacım var bu konuda ağustos eylül gibi açılıyor heralde anaokulları kabul ederler mi kızım o zaman 4.5 yaşında oluyor bu sene vereyim dedim aradım merkez değilde daha uzak ilçeler 4 yaş alıyorlar dediler ama diğer senede yani 2027 o tarihlerde versemde yaşı geçiyor 5.5 yaşında oluyor napıcam bilemedim nasıl oluyor birde çocuğunuz anaokuluna gidince sürekli düşünüyorum kızlar bu konuda mağdur olmak istemediğimden lavaboya hocalar ya da ablalar varsa kendilerimi götürüp lavaboya çıkartıp yaptırıyorlar nasıl oluyor kendi kızımda klozete yapabiliyor sadece onda da tabureyle ben yanında oluyorum sürekli altını açma yukarı çıkartma oturtmada bile ben ilgileniyorum küçük yani yapamaz diyede düşünüyorum ondan size sormak istedim? 

18 Cevaplar

0 oy
(2,155 puan) tarafından

Bazı okullar 4 yas aliyor . Anaokulu tuvaletleri küçük zaten çocuklar kendi yapabilir . Tuvalet ihtiyaçlarını gidip kendileri yapıyor  yani bizim okulda öyle 

(1,538 puan) tarafından

Peki canım ilçede mısınız merkezmi bulunduğunuz yer 

-Reklam-
0 oy
(17,771 puan) tarafından

4 yaşindan sonra aliyor anaaokullari. Tuvalette yanına kimse gitmez. Onun için ekstra görevli falan yok zaten okullarda. Birde mahremiyetle dolayi çişini üstüne yapsa bile yardım eden olmuyor. Sen aliştirmalisin evde. Zaten orda çocuk klozetine rahatça oturur. 

0 oy
(364 puan) tarafından

Bırak biraz kendi kendine gitsin yine gozetleyin anlatın nasıl lavabo ihtiyaçları gidereceğini WC olmazsa ablalarda öyle sizin yaptıklarınızı yapmaz arkadaşlarının içinde rencide olur.ama devlet okulları 3 yaş alma zorunluluğu bile var git bir okul müdürüyle konuş yapıyorlar.ben öğretmene sormuştum başından atmak için küçük olmaz dedi müdürle konuştum aldılar bu yıl ikinci yıli 5 yaşında.

Ama tuvaletini tam yapabilmeli

0 oy
(8,642 puan) tarafından

Burda babaocağı var 3 ten itibaren alıyor sanırım bu yıl 3 yaş yok 4 yaştan itibaren alınıyor. 

Oğlumu 2 yıl gönderdim 4 ve 5 yaşta ve memnun kaldım. Çalışan bi kadın vardı o wc konusunda yardımcı oluyordu

Ama siz artık desteksiz wc ihtiyacını gidermesini sağlayın büyümüş tek başına nasıl yapması gerektiğini bilsin sürekli anlatın.

(7,523 puan) tarafından

Anaokulu biliyoruz da babaocağını ilkkez sizden duydum 😃

(1,538 puan) tarafından

Öyle yapayım canım bende dedim illaki oluyordur kendimde düşmesin falan diye yanındayım birde tam beceremiyor diye onlarda haklılar doğrular yani. Merkezde mısınız peki ben merkezde olduğum halde öyle 5 yaş itibariyle dediler karşı komşum anaokulu öğretmeni ona sordum o da öyle orası dedi ilçeler 4 yaştan itibaren alıyor dedi kayıt ne zaman peki canım bide ben nerden öğrenebilirim zamanının gelip gelmediğini yorumlarda gördümde ondan soruyorum 

(8,642 puan) tarafından

Gülperi bende ilk defa burda gördüm 😃

İlçedeyim canım. Kayıtlar ağustostu sanırım ama boşluk varsa şu aylar da alınıyor diye biliyorum. Müdürün eşiyle arkadaşız ben ona sorup kayıt yaptırıyordum. Zamanı gelince haber veriyordu. 

0 oy
(3,757 puan) tarafından

Okulların klozetleri çocuklara göre oluyor. Abla öğretmen vs kimse olmuyor. Olsa bile tuvaletin içine kadar girmiyor kapıda bekliyor mahremiyet açısından. Devlet okulları 4 yaşından itibaren alıyor ama şöyle eğer ayrı bir anaokulu ise alıyor ama eğer başka bir ilkokul ortaokul bünyesinde ise almayabiliyor 4 yaşında. Eğer kesin bilgi istiyorsan yakınındaki okula gidip soracaksın. Birde devlet okuluna da öyle kafana göre gönderemiyorsun adrese göre hangisi çıkarsa ona yazdiriyorsun. Eğer müdür inisiyatif alırsa alıyor kendi adresinde olmayan çocuğu. 

(1,538 puan) tarafından

Canım ben onu bibaşlayayıaslında en yakınımızdaki okul Hemen hemen 5 dakikalık mesafedeydi o şekilde sordum o da 5 yaş itibariyle dediler birde nasıl sistemde görünüyor Onu bilmiyorum adrese göre nasıl çıkıyor yani onu e-devlet'ten mi öğreniyoruz nasıl öğrenebilirim Bir de öğretmem gerekiyor sanırım tuvalete Artık tek başına gitmesi lazım ya yavaştan başlayayım gidiyor aslında ama bende nolur nolmaz korkuyorum düşer bişey olur falan diye 

(3,757 puan) tarafından

Evet e devlette adrese dayalı okul yazınca çıkıyor eğer çocuğunuz anaokulu yaşına geldiyse. Bazen mahalle sınır farkı oluyor ve yakındaki okul değil de başka okulda düşebiliyor. Aynı binada komşunuz varsa anaokuluna giden ama ordan bilebilirsiniz hangi okul olduğunu. Tuvalete alıştırmanız şart kendi gitmeli ben oğlumu yazdırdığımda ilk toplantı da bize tuvalete kendileri gidecek burası kreş değil öğretin demişlerdi. Aslında çocuklar sandığımızdan daha becerikliler biz annelik iç güdüsü ile fazla korumacı davranıyoruz. 

0 oy
(12,422 puan) tarafından

Bizim buradaki devlet okulunda sabahçı ve öğlenci de ayrı 4 yaş sınıfı açtılar bu yıl benim oğlum 5 yaş. Geçen yıl da vermek istedim bu okula Mart 15 e kadar olanları alıyorum dedi müdür 2020 doğumlular için..

Küçük oğlum Şubat 2022 doğumlu seneye onu 4 yaş sınıfına vericem inşallah. Çocuklara Uygun boyda klozetler var kendileri yapiyo tuvaletlerini üstlerini kendileri duzeltiyo düzgün yapamazsa öğretmen kendi düzeltiyor bazen

(1,538 puan) tarafından

Öylemi o zaman ben yavaştan tek başına yapması gerektiğini öğreteyim peki kayıt ne zaman yapılıyor canım bilgin varmı ben ona göre direk gidip kayıt yaptırayım? Birde şunuda sormak istiyorum evde aktivite falan yapıyoruz ama mesela anaokulunda genel olarak neler öğretiliyor sayıları öğretiyorlarmı ya da sayı yazımı çizim falan yapılıyormı canım ben kare falan çizdirmeye çalışıyorum ama yapamıyor ondan size sorayım dedim ben mi zorluyorum acaba ya ? 

(12,422 puan) tarafından

Kayıt normal kayıt döneminde okullar kapanıp açılacagi zamana yakın kayıtlar başlıyor. 

Önce çizgi çalışmaları yapıldı sonra rakam ve sesli harfler öğretiliyor şuan 4 ve E e yi öğreniyolar basit kavramlari öğreniyor şekilleri öğreniyor. Üçgen kare dikdörtgen. İçinde dışında altında üstünde gibi gibi en en önemlisi kural bilinci oluşmaya başladı bu genel hayatımızı da çok çok kolaylistiriyo. Mesela ben sürekli eve gelince elini yüzünü yıka derdim neden diye sorgulardi şimdi bu Bizim kuralımiz dışardan geldiğim için elimi yüzümü yikamaliyim gibi gibi 

0 oy
(1,339 puan) tarafından

Burda 4 yaştan itibaren alıyor anaokulu tuvalete de kendisi gidip temizliğini kendisi yapıyor kimse hiç bir şekilde müdahale etmiyor altına kaçırsa bile kimse dokunmuyor mahremiyetten dolayı sizi arıyorlar gidip siz değiştiriyorsunuz 

(1,538 puan) tarafından

Anladım canım demekki heryerde öyle bende artık tek gitmesini sağlayayım ya yinede içim gidiyor varya birşey olmasın diye öyle arkasındayım içim içimi kemiriyordu yardımcı olmuyorlarmı oluyorlarsa kızarakmı oluyorlar ne bileyim kafamda bir sürü soru vardı teşekkür ederim😘💕

(1,339 puan) tarafından

Rica ederim canım ama korkmana gerek endişelenmene gerek yok herşeye zamanla alisiyirlar hem okula gidince çocuklara özgüven geliyor benim oğlum pek iletişim kuran birisi değildi ama anaokuluna gidince açıldı resmen ve çok şükür 1. Sınıfta da sorun yaşamıyoruz imkanın varsa mutlaka gönder okul hem çocuğa hem de anneye çok iyi geliyor çocuk sosyallesiyor anne de biraz kendine vakit ayırabiliyor 

0 oy
(3,597 puan) tarafından

Bizim devlet anaokulu almadi ve almiyor malesef 

(1,538 puan) tarafından

Merkez mi peki canım orası

(3,597 puan) tarafından

Evet merkez 

0 oy
(518 puan) tarafından

Bu sene gitse bir sene daha lazm benmki Mart 2020 ki bu sene anasınıfında   gecen sene vermedim yani şimdi 5.5 yaşında 

0 oy
(800 puan) tarafından

Ben devlet anaokulna gönderdim 4 yaş ama memnun kalmadim geri aldim.

0 oy
(16,156 puan) tarafından

Diyarbakir merkezde en buyuk ilcelerden birinde 36 aydan itibaren alan var kiz ne kirsali. Hatta unesco destekli.

0 oy
(6,560 puan) tarafından

Benim buyuk oglum 2018 mart dogumlu. Anaokuluna basladiginda 5.5, 1. sinifa basladiginda 6.5 yasindaydi. 5.5 yas gec bi yas degil aksine cok ideal yas. Yarim yas bile cok farkediyo. O yaslarda oglum tum tuvalet ihtiyacini kendi goruyodu. Yani okulda zorlanabilir yasi kucuk oldugu icin.

0 oy
(3,763 puan) tarafından

Ne 5 yası 3 yasında alan yerler var

0 oy
(4,915 puan) tarafından

Yaş değilde ay hesabı yapıyorlar senin çocuğunu alırlar . 52 ay ve sonrası demişlerdi bana çünkü 

0 oy
(418 puan) tarafından

Bizim devlet okulu 4 yaş alıyor aldı da oğlum 4.5 yaşında 

0 oy
(979 puan) tarafından

Yeni çıkın kanuna göre oncelik 5 yaşındaki çocuklarda sonrasında 4 yaşlarda alınıyor boş kontenjan varsa 3 yaş bile alınıyor artık bizim burda alıyorlar benim kızımda 3 buçuk yaşında gonderecektim elimde bebek olduğu için gonderemedim seneye de bakacam gonderebilirsem kessin gonderecem

0 oy
(3,106 puan) tarafından

Anaokulu da 1 sınıf gibi evinize en yakın okula çıkıyor diye biliyorum. Oğlum bu sene kreşe gidiyor 4 buçuk yaşında sayılırdı okullar başlarken. E devletten baktım mahalledeki anaokulu çıkmıştı kayıt etmedim ama gitsem kayıt olurdu. Ocak doğumlu belki size de çıkmıştır. 

0 oy
(1,021 puan) tarafından

5.5 yaş anaokulu için uygun zaten. Çocuk o zamana kadar WC ihtiyacını bağımsız yapabilecek duruma gelir. madem böyle bir endişeniz var göndermeyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 141 göst.
0 oy
9 cevap 327 göst.
30 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Kizilaslan (2,162 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 71 göst.
+1 oy
4 cevap 253 göst.

Kategoriler

1,496,057 soru