Kızım 14 aylık dünden beri sulu kaka yapıyor normalde günde 1 yada 2 kere yapardı dün 6-7 kere yaptı bugün de geceden beri 7 kere yaptı. Ateş en çok 37.5 filan oluyor. Keyifsiz uyku hali var biraz. Normalde yarım saat uyur uyanır 1 saatten fazla uyudu dün öğlen. Doktora götürsem mi kararsız kaldım. En son ki bezinde iplik gibi kırmızılıklar vardı kan mı değil mi emin olamadım chatgpt ye yükledim kan değil dedi ama korktum. Sizce götürmeli miyim fotoğraf isteyen olursa yüklerim.
Güncelleme; götürdüm kızımı bakteriyel dedi doktor antibiyotik başladı.
Şimdi ateşi olmasa dahi ishal vücutta su kaybına neden olur. Hele iştahsızlık varsa götür tabi ki serum takarlar çocuğa kendine gelir toparlar halsizliği vücudunda su kaybı açlık olabilir gaita testi de alırlar en azından içiniz rahat olur geçmiş olsun 🙏🏻
Sadece elma rendesi yedi az birşey birde emiyor. Onun dışında patates haşladım yemedi. Su içiyor biraz da. Bazen durgunlaşıyor bazen oynuyor.
Bol bol emzir,
Gittin mi doktora?
Kaninda mikrop var sanırım ishal onun belirtisi kusma filan oldu mu
Kusma olmadı sadece emiyor
Bence de bir acile git derim daha kötü olmadan en azından kan tahlili yaparlar ne var yok çıkar
En iyisi götüreyim içim rahat eder.
Çok fazla belirti var evde durma , hiç vakit kaybetme git derim
Akşama götüreceğim.
Benm de çocuklarım sabaha kadar kustulsr biru diyor karnım ağrıyor diğeri agrmyr diyor ama kusuyr ikisde yemek yemiyrlar iştahlaru yok biri kaka çok yapyr diğeri az yapyr 🤷🤷
Ya bende ortada kaldım öyle çok keyifsiz değil ama emerken uyuyor. Hani yattığı yerden kalkmayacak kadar kötü değil geziniyor.
Salgın varmış cnm götür bence ayakta geciryr kızın senin benm eltimin çocuğuyla benm bir çocuğum yaşıt benm kızım bu belirtileri var onun sadece hafif ateşi var ama aynı hastalıktir dedi şimdi tekrar guzl bir doktor buldm bugün goturcm hastaneye baksın su kaybı pistir dedi vücutta kaplyr birşey siz kötü olmadan baştan götürün ilerlemeden en azından hafif atlatır daha kötü olmz en azından kimse opmesin hasta olan kişilerib yanına gitme kimseyi de alma kolay kolay
Geçen hafta okul tatilinde eltim görümcem çocukları hep bir aradaydılar. Onlar büyük ama. Artık sakiniz kimseye sokulmaz. Acile götürecektim ama eşim ilçeye gitmiş akşam götüreceğiz mecbur.
Vücut su kaybediyor canım ateşi olmaması risk taşımıyor anlamına gelmiyor maalesef getir sen bir daha da ufakmis geçmiş olsun
Götürecektim canım da eşim ilçeye gitmiş akşama götüreceğim mecbur.
Aynisi geçen hafta başımıza geldi ishal kusma ve yemek yememe .keyfi enerjisi yerindeydi .ateş yoktu .enfeksiyon var dedi doktor karın röntgeni çekildi. Kan alındı serum takıldı. Özellikle su kaybı oluşmuş mu diye bakıldı. Eğer ciddi su kaybı olsaydı yatış verilecekti. Çok şükür su kaybı oluşmamış zaten hastalık döneminde çok fazla su içti. Mutlaka götürün. Su kaybı oluşursa ciddi sorun olabilir . Bir acile gidin derim .illa ateşi olması gerekmiyor .
Akşama kaldı maalesef acile götürme eşim ilçeye gitmiş su vermeye özen gösteriyorum. Emziriyorum. Birazdan çorba yapacağım belki onu yer.
Tabiki götürün ihmale gelmez
Akşama götüreceğim
Kesinlikle götürmen gerekiyor sıvı kaybi yaşıyorum hem serumla daha çabuk toparlanir geçmiş olsun
Teşekkürler
5 üstü sulu kaka doktor görmeli
Teşekkür ederim götüreceğim
Cok gecmis olsun tabi ki goturmelisin
Teşekkür ederim
Rota virüs olabilir bol bol su içir doktora gitmeyi ihmal etme ishal su kaybına sebebiyet veriyor
Götüreceğim
Fazla ishal kusma durunlarinda vucudun elektrolit denegsi bozulur o yuzden Biraz ılık suya biraz tuz biraz seker at karistir içermeye calis bu ev yapımı serum oluyor bayağı iyi geliyor gerçekten. meyve puresi yiyorsa ver hiçbir sey yemesi icin israr etme. Reflor ya da türevleri varsa verebilirsin gidebilirseniz doktora da gidin serum verir hizli toparlar
Teşekkür ederim götürecektim aslında öğlen postu açınca ama eşim yoktu akşamı bekliyorum mecburen
5 ve sonrasi ishal kabul ediliyor. Sivi kaybeder bence goturun
Götürdüm bakteriyel dedi doktor fotoğrafını da çekmiştim gösterdim. Antibiyotik verdi günde üç kere
Gecmis olsun sifasi tez olsun insallah
Sağolun Allâh razı olsun içerse ilacını iyi olacak inşallah
1,488,516 soru
24,331,589 cevap
345,682 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın