Ben bekarken hayatı bana zindan eden ailem şimdi serbest olmuş özellikle ablalarım ben bekarken bana ahlak namus bekçiliği yapan anlamlar şimdi kızları fıldır fıldır yarı çıplak geziyor erkeklerle dolaşıyor herşey onlara serbest benim zamanında dayak hakaret namussuz ben oluyodum şimdi kızlarına karışmayıp istediklerini yapıyorlar hiç adil değil hayat yegenlerime bakiyorum şaşırıyorum bir tek bana mı güçleri yetiyordu 🥺🥺
Konuşma kimseyle , görüşme. Her ailede bir saf,seçilmiş kişi vardır. Sizinkinde de sensin demek ki. Bunu şimdi anladın . Önemli olan bundan sonrası. Kendine ne kadar karıştırıp , hayatına ne kadar müdahale ettirdiğin.
Konuşmuyoruz yegenlerim bende ekliler giydikleri gittikleri ortam yani herşey banamiydi ne suçum vardı açıkta gezmezdim halbuki sadece başım açıktı okula gitmezdim bütün gün kızlarla disardaydik sürekli telefondaydim sonra ben o.ru.s.pu diyorlardı dövüyolardi sürekli hakaret sürekli vurma sürekli tehtit şimdi bi bakıyorum kızları neler neler zoruma gidiyor
Gitmesin canım boşver. Geçmişte takılı kalma geleceğe odaklan. Sosyal medyadan da takip etme. Geçmişte takılı takılırsan sen de çocuklarına farkında olmadan aynı şeyleri yaşatırsın. Hiçbir şeyden mutlu olmayıp ,etrafına negatif enerji saçarsın. Sende giyin istediğin gibi ye, iç ,gez. Geçmişi hatırlatacak herkesle bağını kopart.
Haklısın yılların acısını hep biriktirdim zararı hep kendim aldım değişicem
Acılarınız, öfkeniz geçmez ama hala onlara bakmaya, takılı kalmaya devam edersen asla mutlu olamazsın. Geçmişini zehir etmişler, geleceğinide etkilemesinler. Allaha havale et. Önüne bak canım
Haklısın sordum neden izin veriyorsunuz bana zindan ederken iyiydi dime dedim senin zamanınla bu zamanı karıştırma diyo ben halbuki şuan 25 yaşındaydım 16,17,18 yıllarımi çaldınız
Biliyorum insan paylaşmadan, hesap sormadan duramıyor. Ama belliki pişman değiller, hala sana yaptıkları haksızlıkları anlayacak erdeme sahip değiller. Boşa nefesini onlara tüketme. Mektup yaz, duygularını, hesap sormalarını orada yap. Rahatlarsın biraz. Burada paylaş ama ailenle bu konuda tartışma, anlamazlar.
Haklısın
Doğru ya da yanlış, o zamanda ki akıl ve görüşleri sertti. Zamanla beraber değişmek zorunda kaldılar. Kendileri de ebeveyn olduktan sonra bazı durumları anlamışlardır. Şu günümüz gençlerine, size davranıldığı gibi davransanlar, sonuç çok farklı olur. O yüzden cesaret de edemezler, üstüne, insan zamanla değişen, gelişen bir hal alıyor.
Haklısınız ama zoruma gidiyor
Şuan ki hal ve hareketleri geçmişi onarmaya yetmez belki ama, size karşı tavırlarında saygı barındırıyorlarsa çok da takılmayın. Yeğenleriniz için sevinin. Ne güzel, en azından onlar insan gibi muamele görüyorlar.
Bana iyiler sitemim ablamlara
eskiden oleydi. ben bekarkende dayim bizim sevgililerimizi doverdi annelerimiz babamiz duymasin diye dayima soylerdi benim olmadida kac kuzenimin sevgilisini dovdi etti. simdi kendi kizlarini gece 2 de yollardan topluo .bi kizinkapandi sevgilisi istio diye pece mece takti. ccktan ayrilinca acildi. dayim eve kitledi balkondan atladi kacti falan . biz kapiyi carpip cikamazdik.simdiki gencler carpip kapiyi cikip gidio
Rabbim büyük işte birinci ablamın kızı sevgiliyle dolaşırken amcası yakalıyor kızını vuruyor ikinci Ablam kızı sevgilisi için yurttan ikinci kat balkondan aşağıya atladı beli ayakları kırıldı üçüncü ablamın kızı sevgilisiyle kaçtı 16 yaşında hepzi benim ahım çok ah diledim ama çocuklarından çıktı
Oluyor mu cnm vurulan kız durumları nasıl kızlarının evt ahin çıkms oldu şöyle düşün annelerinin ciğerleri yandı acıdı bundan da ah çıktı ama olsn senin ablalarin onlar ne kadar kötü gecms olsada birşey olsa ilk sen koşarsın senin canın acır ailenin acır bende neler çektim de dalıp gitsem aklıma geliyr ama iyiki eşim dyrm yani
Ben bu konuyu daha önceden de hatırlıyorum sanki 4-5 ay önce yine bu şekilde yazmış mıydınız eğer o sizseniz içinizdeki öfkeyi atamadınız mı
Hayır ben değilim ilk defa içimi döktüm buraya
Ben evin en büyüyüğüm benden sonra kız ve erkek kardeşlerim var hepsi bende rahat güzel maddi manevi güzel bekarlık geçirdi ama hiç takılmadım takılmıyorum da hatta onlar adına mutluyum zaman değişiyor anne baba da çocuklarla birlikte yetişiyor değişiyor o yüzden böyle şeyler için aileye kin beslemek boşa bizler bile 5 yıl önceki aklımızla düşünmüyoruz
Haklısınız
Boşverip önüne bakıp mutlu olmaya çalışmalısın eğer haksızlığa uğradıyasan emin ilahı adete illaki bulur onları kalbini ferahlat Allah hic bir genci şaşırtmasın
Amin saol cnm
Sana gücleri yetiyordu. Sana ve annene hayatı dar ediyorlardı. Bpyleleri genellikle haset kıskanç insanlar olur. Eskiden olan birşeylerin hınçını o kişilerin evlatlarından alarak o kişilerin canı acıtmaya çalışıyorlar. Aynısını yap desikodusunu yap. Ooo anneniniz eskiden bıylemiydi deyi ver sürekli
Haklısın öyle yapicam bende
bunu yaşayan çok kişi olmuştur. yalnız değilsin. babam da bizim ders dışında bir şey yapmamızı istemezdi ama biz büyüyül kuzenlerimin çocukları falan olduğunda onların çocuklarının piyano çalmasını, şarkı söylemesini çok beğenirdi, bak ne güzel yapıyorlar diye. ama bizim kurs anlayışımız matematik, fendi sadece.
bizim de vardı bazı şeylere yeteneklerimiz ama kaldı öyle işte.
kızgınsın onlara, çok da haklısın. sen ne dersen de o kafaları değiştiremezsin. yorumda okudum, sormuşsun sana senin zamanın farklıydı demişler ama arada da öyle bir zaman farkı yok yani 90larla günümüz kıyaslaması değil.
yapacak bir şey yok, önüne bakacaksın. seni üzen şeylerden de uzak duracaksın
Okadar çok haklısın ki her zerresine
Yaşayış tarzını ve karakterini bilmiyorum ama ahlak bekçiliği yaptıklarını söylediğine göre biraz gençliğin büyüsüne kapılmak iatemişsin o aşikar. Seni ne kadar kısıtlamışlar/kısıtlayabilmişler bilmıyroum ama çocuklarını kısıtlayamıyorlar demek ki. Bu zamane gençleri bizim zamanımızdakinden daha uç daha rahat her ne kadar çok zaman farkı olmasa da. Olsun sen şimdi ablalarını kınayacağına haline üzül. Allah hidayet versin yeğenlerime diye dua et.
Hiç kimseye dua etmem ablalarimdanbcok çektim
Banada annem babam izin vermezdi zorla başımi ortuller sadece okuldan eve evden okula giderdim pantolon bile giyme me izin vermezlerdi okul eteğimi azıcık diz kapaklarıma getirdim diye oruspu damgası alıp dövüldüm , erkek arkadaşım oldu çok seviyorduk birbirimizi annem bunu duyunca beni öldüresiye dovmustu evlendim de kurtul dum , kız kardeşim bütün şehiri gezip tozdu , iş bulup çalıştı kendine ait telefonu oldu ve birde sevgili si oldu bundan annemin haberi vardı çok zoruma gidiyor du ama yapacak bir şey yok bende 26 yaşındayım annem hâla kız kardeşimin gözlerine bakinca gözlerinin içi gülüyor bana ise hep kızgın sürekli bana senin evleneceğin adam seni kapımıza atacak bilgin olsun der di sırf yavaş hareket ediyordum diye ☺️ve benim başıma onca dert açıldı sessiz ce koca evinde oturdum☺️ çok acı bende bunu düsùnuyordum neden hiç sevilmedim diye kafa toparlamak için buraya girdim senin postun çıktı karşıma, kafam çok dolu hiç bir şey den tat alamıyorum kafamı dağıtacak Çok şey yaptım olmadi
Rabbim yardımcın olsun rabbim sabır ferahlık versin gönlüne
O kadar haklısın ki canım aynı durumu ben de yaşıyorum şu an ben nişanlanınca telefonum oldu kız kardeşim 12 yaşında ona telefon muhabbeti açılıyor ben 12 yaşındayken kalem sürdüğüm de babam ağzıma sıçmıştı kardeşim 12 yaşında ve bir sürü makyaj malzemesi var ben 12 yaşındayken ablayydim çünkü iki kardeşim vardı ama şu an 12 yaşında kız kardeşim var o çocuk oluyor Ben de çocuktum o zaman bana niye abla gibi bakılıyordu
Brnım etrafımda cok var o kişiler ama hiç kendi tarafına bakmıyorlar oysakı kendı tarafları daha içler acısı gormuyorum kaale almıyorum sadece guluyorum
37 yaşına gireceğim. Ailem kapalı ama öyle çok kapalı değiller. Anadolu insanı. Ben başarılı bi kızdım ve okudum o yüzden kapanmadım ama annem bana hayatta kot pantolon giydirmedi. Kısa kolludan öte gidemedim. Üniversiteyi kazanınca annem kıyafet alışverişinde bunları orda giy burda giyme diyerek aldı çünkü başımda dayılarımın eşleri var aldığım her şeyi konuşuyorlardı. Çevremden o kadar çok çekiniyordu ki annem anlatamam. Kot ya kot giyemezdim memlekette. Herkesin çocukları büyüdü kot masum kaldı anneme kaş göz yapıyorum cahildim kızım diyor. Kuzenlerim çıplak geziyor ailem kızları daha fazla kaybetmemek için seslerini çıkartmıyorlar. Benim lafımı edenlerin kızları arşa çıktı. Doğrusu başlarına kakmıyorum. Zaman çok kötü üzülüyorum. Eşimin ailesi çok gösterişli annem bana sen de al giy diyor ama ben kısıtlanmış bi kızım onu giyince rahatsız ol bunu giyince rahatsız ol. Tek tip giyinmeye alıştırılmış askılı ile çıkmam gereken yerler oluyor sanki kötü bir şey yapıyormuşum gibi hissediyorum eşime bin kere soruyorum o rahatlatıyor. Ama şu var bazı kapalı kadınlardan daha kapalıyım. Dikkat çekmiyorum. Annemi de suçlamıyorum onu da anlıyorum zaman öyleydi şimdi böyle. Gençler çok çılgın korkuları yok her haltı yaparlar o yüzden üç maymunu oynuyorlar.
Aklıma direkt abim geldi gözüme sürdüğüm sürmeyi sildirir siyah mat çorapla dizlerimde giydiğim elbisemi keserdi. Tam dizimde olan okul eteğime laf ederdi. İlerideki eşim pantolon dahi giyemez derdi ( tesettürlü olup etek giyecekmiş) eşi antalyalı :) mayo ile fotoğraf pahlaşıyor askılı giyiyor etek giyiyor. Söyleyeceklerim bu kadar. Seni çok iyi anlıyorum ilk mayolu gördüğümle o zamanki abimden korkum aklıma geldi anneme söylendiğimde annem seni daha çok kıskanıyor değer veriyordu diye onu savunduğu için 1 aydan fazla annemle konuşmadım. Güçleri bize yetti çünkü
Şimdiki nesile söz geçmiyor ki bacım benim de kardeşim var babamın korkusuyla kapaniyo yoksa şimdi ya açılırdı . Annem ev işi göstermeye kalktı mı siz beni köle gibi kullanıyorsunuz deyip polise şikayet ediyor şaka gibiler yeni nesil gerçekten çok ***** saçma bi sekilde özgür biz zamanindda dayagimizi yer otururduk karşılık veremezdik.simdikilere hadi bı dokun özgürüz bize karışamaz siniz mavali okuyorlar insan haliyle korkuyor tek gözümün önünde olsun da gerisine bakma diye
1,486,611 soru
24,303,361 cevap
344,190 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın