0 oy
395 göst.
önce İnternet & Teknoloji kategorisinde (153 puan) tarafından

Normal doğum kolay yap geç diyen kim kizlar sezeryan da olsa normal de olsa bebeğin hamileyken aldığı vitaminlerden dizin belin agriyor adet sancıları ekstra kötü geçiyor saç desen hepsi döküldü bir tutam kaldı cildi saymıyorum dişleri hiç saymıyorum doğumun her türlüsü zor valla ikisinde de dikiş acısı var sadece birinde sanci çekmiyorsun

21 Cevaplar

+6 oy
önce (7,249 puan) tarafından

İkisi de zor. 

Birinde doğum öncesi zor diğerine doğum sonrası.

önce (153 puan) tarafından

3 bucuk doğdu ben ıkınma dediği yerde fazla ikindim yirtigim çok oldu

Zayıf değil senin de. Ben ıkınamadım 4200 doğdu doktor kesti mecburen :)

4 kilo üstü sezeryan oluyor neden almamışlar ki o doğum sancısını çekmemek için bile sezeryan olurdum yasaklanmasaydı dikmelerinden tut makası içeri kadar derine sokusturmalari bide uyusturmadan berbat ikisinde de dikiş var ikisinde de aynı sorunu çekiyorsun benim dikişlerim bir ayda iyileşti 

önce (1,712 puan) tarafından

5 kiloya kadar normal doğum yaptırıyoruz demişlerdi bana. Çatı genişse , bebek ve annede sağlık açısından sorun teşkil etmeyecekse. 

Doktor bana bıraktı. Her iki yol da mümkün dedi. Ben de cahil cesaretiyle normal olsun sınırımı görmek istiyorum dedim. Çok afedersiniz ama ebemi gördüm diyeyim kibarca :))))

-Reklam-
+3 oy
önce (675 puan) tarafından

Kesinlikle kişiden kişiye değiştiğinin en büyük örneklerinden biri benm hem normal hem sezeryan olmuş biri olarak kesinlikle sezeryan benim için daha zordu. Ama gorumcelerim de hem normal hem sezeryan oldu sezeryan çok daha kolay diyorlar normal daha zormuş onlar cin

İkisinde de dikiş yiyorsun ya.7 kat.kesiliyor.ama benim yirtiklarim baya derindeydi sayısız dikiş yedim.makasin sağa sola kaktirilmasini iğnenin canlı canlı uyusturmadan geçtiğini hissettim canlı canlı diktiler bildiğin Allah annelere yardım etsin

+1 oy
önce (13,612 puan) tarafından

Valla spinal sezeryan oldum 2 tane hiç zorlanmadım maşallah :)

Bel ağrısı olmuyormuş sonra 

önce (13,612 puan) tarafından

Yoo hiç sıkıntım yok valla tabi arada oluyor ama onamı bağlı bilmem ama sürekli bil bel ağrısı değil yani

+1 oy
önce (2,626 puan) tarafından

Bence bu durumlara, kişinin bünyesine göre değişen bir soru. Kesin bir cevabı yok bence. Sezaryen olup kolay atlatan da var zor atlatan da. Aynı şekilde vajinal doğurup aşırı zorlananı da, kolay iyileşeni de var. 

+1 oy
önce (1,661 puan) tarafından

Ben sezaryen oldum. Çok zorlanmadım. 

+1 oy
önce (823 puan) tarafından

Sezaryen oldum elbette ağrım oldu ama kalktım bebeğime süt verebildim doğumun her ikisinde zor sadece bünye meselesi 

+1 oy
önce (1,199 puan) tarafından

Hiç doğurmamak en kolayı... 

+1 oy
önce (2,561 puan) tarafından

Her ikiside zor birinde ôncesi zor oluyor birinde sonrası zor oluyor 

Normal doğumun sancı kısmı berbat makasla içeri kadar sokup iktiriyorlar dikildiğini hissettim resmen iğnenin acısını berbattı uyuşturmuyorlarda direk dikmeleri lazım uyusturucu solüsyon için biraz beklemeleri gerekiyor direk dikmeye başlıyorlar elimize iğne batsa geri çekiyoruz normal doğumda hepsini hissediyoruz defalarca iğne girip çıkmasını ipi gerdirmelerini kolunu içeri sokuyorlar travma resmen normal doğumun da sonrası zor tuvalete gittiğimde yanmadan ağlardım büyük tuvaleti yapmaya korkardım dikişlerim patlar mı diye

+1 oy
önce (2,233 puan) tarafından

1 aya kalmaz doğumum var ilk olacağı için hangisi olur belli değil ama ikiside zor bence bikere doğumun kendisi başlı başına zor bi süreç kasılmalar açılma organların eski yerine dönmesi sezaryan desen bildiğin etinin kesilmesi azıcık bıçakla elimizi kesiyoruzda günlerce acısı geçmiyor kolay diye bişey yok doğumda o çocuğu göze aldıysak paşa paşa doğurucaz napalım ahahahaha 

Öyle dusunmeyin canım ben sonrası için söyledim saçların dökülüyor magnezyum eksikliği kansızlık dikişlerin iyileşme süreci falan kesisiz doğum da var her doğum kötü geçmiyor sonunda kucağına çocuğunu veriyorlar ilaç gibi geliyor eve gittiğimde dünyalar benim olmuştu bütün acimi unuttum

+1 oy
önce (5,643 puan) tarafından

Ben iki normal yaptım. Sezeryanı bilmiyorum ama bana da o çok zor geliyor.

+1 oy
önce (2,743 puan) tarafından

Kim dio normal kolay baş bas bağırıyorsun kemiklerin kırılıyor sanki hele de dikişin varsa iç dış 2 ayda onun iyileşmesi var ha cinsel ilişki olursa dikişlerinden dolayı yaşadığın ağrılar kimse bunları söylemiyor kızım 17 aylık haftaya fizik tedaviden randevu aldım her sabah yataktan kalkarken bel omurilik başı ağrıyor hemde ne ağrı doğumdan 6 ay sonra başladı sezeryanda dikiş yerlerin soğuk alınca ağrıyor dıyorlar ama bence bünye meselesi turp gibi olanda var

+1 oy
önce (4,804 puan) tarafından

Kisinin agri esigiyle hastalıkla savasmasiyla yasadigi hikayeyle alakali oldugunu dusunuyorum.

Ablamın hamilelikte tansiyon problemi çıkıyor biri normal biri sezaryen 2 dogum yapti sezaryen bana gore cok kolaydi diyor. Arkadasim seker hastasi malum yaralari gec iyilesiyor. Sezaryenden sonra 1 ay yerinden bile kalkamadi ilk 1 hafta bez bağladı. Görümcesi olmasa bebeğine bakmayı bırak kendine bile bakamazdı. 

+1 oy
önce (1,028 puan) tarafından

Sezeryanı bilmiyorum ama 2 normal dogumum var ikiside birbirinden farklı oldu. Biri suni sancı biri kndi sancım. Kendi sancımla olanı 2 gece çektim gerçekten zordu. İlkide suyum gelmişti suni ile daha kolay açılmam oldu ama kesim vardı dikişim çoktu. Her ikisinde de dogumdan hmn sonra ayaklandım bebeklerime kndim baktım ha yardımcı oldular ama kndi işimi kndim gördüm. 

0 oy
önce (795 puan) tarafından

İki doğum seklini de denemiş biri olarak yazıyorum sezeryan daha zordu 3 normal doğum bir sezeryanim var normal doğumlarim hepsi birbirinden kolaydı ama sezeryan çok çok zor oldu zorunlu sezeryan oldum 

önce (69 puan) tarafından

Ne konuda zordu acaba bende ilerde olursa keyfi sezeryan istiyorum da

Keyfi sezeryan kapatıldı hshshs çünkü normal olan vajinal dogumdur insanlar keyfi kendini kestirip bıçak altına yatiyordu normalin sancısı zor ama şöyle sezeryana bakınca 7 kat kesiliyorsunuz o an olup bitiyor

önce (69 puan) tarafından

Tüpleri bağlatmak istiyorum. O sebeple keyfi sezeryan olup sonrasında tüpler bağlanabiliyor

0 oy
önce (1,533 puan) tarafından

İlki sezeryan oldu buda sezeryan olacak ,ha benim için zorluğu ne dersen tek olmak hiç kimse hastanede yanımda olmayacak üstelik arkamda 3,5 yaşında oğlum var toparlanıp ikisinede bakmam lazım . RABBİM yardmcimiz olur inşaallah 

Allah yardımcın olsun yanında kimsen yok mu

önce (1,533 puan) tarafından

Yok malesefki

0 oy
önce (26,278 puan) tarafından

Ben normal dogum diyorum. Hamileligim boyunca kendimi normal doguma hazirladim. Son ayda kızım kordonunu doladi boynuna o acilmassa sezeryan olucaktim çok üzülmüştüm. 

Allahtan açıldı ♥️

Bence sezeryan dogum cok zor. 

3 sezaryan olan ben 

önce (26,278 puan) tarafından

Bazen sezeryan doguran anneler annelik hissini normal dogurup yasamiyorlar gibi baskilar oluyor cevrede sezeryan dpguranlara karşı. 

Bana göre sezeryan doguranlar normal doguranlardan daha cok evladi icin fedakarlik yapiyor. 

Benim kaynanam sezeryan dogumu doğum olarak görmüyor normal doğum yapan anneymis 

Aslında öyle değil normal doğum da sancı çektikleri için öyle diyorlar ama doğru değil normal doğum normaldir sezeryan yasakalandi çünkü keyfi bıçak altına yatıyorlar olması gereken sağlık için normal doğum sezeryan sonradan o kadar sıkıntı çıkarıyor ki normal doğumda öyle ama sezeryanda uzanamiyorsun benim annemin dikis yerleri 26 yaşındayım hala çok bastırınca ağrır 

0 oy
önce (3,757 puan) tarafından

Bu kişinin durumuna göre değişir. Her iki doğumda zor, bir bebek dünyaya getiriyorsun sonuçta. Annem hem sezeryan hemde normal doğum yapmış. Kesinlikle wn zoru sezaryen der. Normal doğum yapınca hemen ayağa kalktım ama sezaryen de öyle olmuyor der. Ama normal doğurup çok acı çekende var. Biraz doğum konusunda doktorları dinlemek ve çok inatlaşmamak gerekiyor bence

Sezeryan keyfi secimdi çoğu insan için yasaklandı keyfi nicak altına yatıyorlar doktorlar ve olması gereken doğanın kanunu normal dogumdur normal doğumu da sezeryani da yakınımda gördüm ama o sanciyi çekmemek için bile sezeryana alın diye yalvardım ikisinde de dikiş ağrısı var çünkü bır ayda düştü dikislerim

0 oy
önce (12,550 puan) tarafından

Her doğum özel bence kimine göre normal doğum daha zor geçer kimine göre sezaryen. 

Ben bir sezaryen iki normal doğum yaptım sezaryen benim için daha zordu. Normal doğumlarımda dikişim yoktu.

Normal doğum da dikişsiz çıkmak şans işi o suni sancı kendi sancıların travma o sancılar olmasın diye bile sezeryan istedim sezeryan yasakalandi keyfi giriyorlardi herkes bıçak altına çünkü normali vajinal dogumdu olması gereken 

önce (12,550 puan) tarafından

Aslında çokta şans işi değil. Düzenli son aylarında plates yürüyüş kegel egzersizi yapıp doğuma hazırlanırsan ve doğum esnasında ıkınma dediği yerde ıkınmazsan dikişsiz çıkma ihtimalin yüksek 

0 oy
önce (158 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

beni enn çok zorlayan sonda oldu kimse bundan bahsetmiyor çok zor çıkardıkları zaman bilr çığlık attım

Bide ben narkoz yüzünden günlerce  baş boyun ağrısı çektim o ağrı herşeyden zordu onun haricinde sezeryan tahmin ettiğiim kadat kötü değildi açıkçası ben çok kötü brkliyodum çünkü hatta ameliyattan önce de amelitatta da hep ağladım panik atak geçirdim ama tahmin ettiğim gibi değildi ne iğnesi ne ağrısı ta ki baş boyun ağrısı tutana kadar iyiydim

İnanır mısın halen ama yüzüstü uyuyamıyorum gebelik boyunca bunun hayalini kurdum ama yatınca belim ağrıyor bi tuhaf oluyo artık zaten herşeye hemen belim ağrıyor dişim de kırıldı ağrıyor kel olucam sandım bikaç ay önce de Bayaa döküldü ama şimdi bebek saçlarım çıktı yeniden yavaş yavaş toparlanıyorux işte 😅

Sezeryan da çok zor ama o sancıları yaşamak bllmiyorum sezeryan olanı da gördüm iki doğum şeklinde dikiş var ikisinde de dikiş acısı çekiyorsun normal doğum da sancı da var onu yaşamamak için bile sezeryan olayım isterdim sonradan çekiyorsun ama emin olun normal doğum sancısını bir ay çeken gördüm ki o sanciya yarım saat dayanamiyorsun

0 oy
önce (7,734 puan) tarafından

Sezaryen oldum, zordu çok zordu benim için. Ablam benim kadar zorlanmadı. 

Diğer Ablam normal doğurdu ne kesi ne dikiş doğru düzgün sancısı bile yoktu hastanede gir doğur çık 3saat. O zaman hastanede kalmadı bile. 

Yengem sancidan gün devirmiş, aşırı zor doğurmuş. 

Herkeste bambaşka hikaye. Bu yüzden ben kimseye doğum hikayemi de anlatmıyorum. 

Kimin duasını aldı derim turkiyenin yüzde 80 kısmı sancı suni sancı vs alıyor ben onları o acının eşiğini bilmeden yaşamamak için sezeryan isterken sezeryan yasaklandı sebebi de keyfi bıçak altına yatmalari olmasi gereken normal doğumun olmasiymis

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 259 göst.
+4 oy
43 cevap 1,038 göst.
5 Mart 2025 Diğer kategorisinde atalar0 (29 puan) tarafından soruldu
+1 oy
40 cevap 1,453 göst.
19 Temmuz 2025 İnternet & Teknoloji kategorisinde zeyneb34 (1,155 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 708 göst.
11 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,486,977 soru

24,308,898 cevap

344,601 kullanıcı

...