1. Sinif çok zor diyodular gozum cok korkmustu gercekten. Ama maşallah bal.kizim okumayi çozdu hemde daha 10. Harftelef ama biomiyorum kendi kendine cozdu herseyi okuyor hikaye okuyor o ladar mutluyum ki🥰ogretmende farketti hergun ödullendiriliyor acaba kizim ustun zekali olabilir mi?
Benimde oğlum aynı şekilde herşeyi okuyor şuan. Bazı çocukların algısı açık oluyor. Maşallah zorlanmadan başlamış ne güzel. Üstün zeka olma gibi bir durum varsa öğretmen yönlendirir zaten sizi ama isterseniz konuşun öğretmenle normal mi diye.
Yani üstün zekalı degerlendirmek olmaz hemen okula başlamadan okumayı yazmayı bilen çocuklar da var.olabilir de olmayabilir de bilemedim 😊
Üstün zeklai çocuk pek istenen birşey değildir. Şahsen asla olmasını istemem çocuklarımın. Fakat oğlum 3. Yaşta herşeyi biliyordu 4 yaşta okuyordu. Dahada ogretsem daha şeylerde öğrenir. Bence apartman çocukları dışarıya vakit ayirmafiklari için anneler babalar ilgilendiği için mecbur ogreniyorlar
Oglum 1. Sinif 3. Harften sonra olayı çözdü şimdi cok guxel hikaye okuyor masallah harfleri tanıyorduk zaten birlestirme isini cozdu kendi butun harfleri birleştiriyor öğretmenden once
Algıları açık maşallah. Ama üstün zeka başka bir şey. Üstün zekalıların bazı konularda algısı yaşıtlarının çok önünde oluyor ve çok erken yaşta fark edilir birinci sınıfa kalmadan. Oğlum üstün zekalı. Teşhisi yeni koyuldu ama 2 yaşında fark edildi. Çok iyi bir şey de değil bu arada. Zeki olması iyi ama üstün zekalı olması sanıldığı gibi kolay değil.
Benim de oglum 6 yasinda basladi okula, ogretmenimiz sayesinde ara tatilden once sınıfın cogu okumayi soktu, hızlı gittiler harflerde diye dusunmustum ama suan geneli okumayapabiliyor.Cogu 1.sinıf 2.grupta mesela ama bizim sinif harfleri bitirdi. Biz de hem okumayi hem dikteyi suan cok rahat yapabiliyoruz ,hikaye okuyabiliyoruz.
1,486,493 soru
24,301,807 cevap
344,079 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın