İyi akşamlar hanımlar. Napiyorsunuz. Çocuklar uyudu mu?
Benimkiler çoktan uyudu. Kendime çay koydum çay çekirdek keyfi yapıyorum tek başıma.
Biraz sohbet edelim dedim.
sizin de var mı size lüks gelen hiç sahip olmadığınız şeyler
Benim tekerlekli okul çantası idi. Çok özenirdim öyle çantası olan kişilere
Benim vardı ama çok da waow birşey değil
Kim ne derse dersin bence evlat sahibi olmak benim için lukstu çünkü parayla bile bana çocuk sahibi olma ihtimalin yüzde 5 demişlerdi ve iki kere mucize gerçekleşti biri kalbi durdu diğeri şuan 34 aylık olmak üzere bence en büyük zenginlik hatta lükstü benim için
Rabbim onu size bagişlasın inşallah🤲🏻
Rabbim sana bağışlasın bebeğini canım.
sene 97-98 ilk okuldayım. cep telefonları yeni yeni çıkıyor. ericsonnun koca koca telefonları var sadece.
bir arkadaşım var aileden kalma baya varlıklılar, onlara gitmiştik, ablası ona Amerika'dan dokunmatik telefon getirmişti ben şok 😂
bana ilk telefonu babam lisedeyken almıştı, tuşlu 😂
ekonomik olarak da gayet iyi durumdaydık, evimiz arabamız yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda öyleydik yani😂
Oha o zamandan dokunmatik telefon varmıymış
valla vardı, takoz gibi bir şeydi 😂
Hala uyutmaya çalışıyorum uyusun ev işi yapacam sabaha temiz olsun diye 😂
Ben küçükken bizim evde alınan şey (kola cips gibi her zaman alınmayan şeyler) hemen alındığı gün biterdi 2 erkek kardeşim var alınan o akşam biterdi 😂bazı evlere giderdik dolapda yarım kola şiseleri görürdüm hep şaşırirdim nasıl kaliuo diye 😂🤭 muz da öyle hemen alındığı gün biterdi şimdi bizim evde asla muz eksik olmaz.
Bende şimdi oğlumun ödevlerini yaptık bitirdik çay koydum
Bizde de öyle ya. Eve alınan abur cubur hemen biterdi hala da öyle 😁. Dediğin gibi evde erkek kardeş terörü varsa acımıyor 🤣
Biz oğlumla date time 😂❤️ lüks olarak bilmiyorum 🤷🏻♀️
Afiyet olsun canım
Hayirli aksamlar cocuk uyudu esim ise gitti yanlizim cocugun yanindan kalkamadim hala koltuk ortuleri makinada onlari sermem lazim az bi bulasik var halletmem lazim namaz kilmam lazim ama ben burdan kalkamiyorum
Bloklar olabilir hep ozendim de almadilar
İyi akşamlar bende şuan bebemi yatırıyorum Cook açım daha akşam yemeği yemedim
Benim için lüks olan şey bilgisayardi
Duşa kabin çok lüks gelirdi
O bana hala lüks 🤣
Uyumadı ikiside ayakta
Bende kızılcık şerbeti izliyorum
Sanada afiyet olsunnn
Bilmiyorum kı hıc oyle lüks gelen bırsey yoktu hatırlamıyorum yada
Benim kışın bot birde belediyenin vermediği bizimkilerin aldığı utanmadan giyeceğim bir mont
Çocukları uyuttum evi topladım süpürdüm mutfağı topladım eşim gelecek ona çay demledim bişiler hazırlayacağım inşallah 🤲afiyet olsun canım
Malatyada doğdum 9 yaşında ankaraya geldim gelene kadar bizim evimizde yüzde 99 açık ekmek denilen bir ekmek alınırdı yada Yufka yapardı annem onlar yenirdi ama ben somun ekmek isterdim çok özenirdim ama şuanda da o açık ekmek ve yufkayı arıyorum 😍
Şu bilgisayarlar var ya tüplü monitörlü ayyy bazı arkadaşlarım evinde olurdu helede yazıcı felanda varsa ultra lüks ultra zengin gelirdi okulda haftada 1 kez seçmeli bilgisayar dersiydi herhalde o derse katılırdık allahıö cennet resmen 😍 hemen Barbie oyunları sue oyunları giydirme oyunları fekan açardık tabi sınıf kalabalık bir sürü bilgisayar var ama bazıları bozuk çalışmıyor çalışana denk geldiysek ne ala gelmediysek birkaç kişi sırayla oynardık ☺️ eve ilk bilgisayar geldi kendimizi öyle zengin sanıyorum ki anlatamam sonra yazıcıda aldık havamdan geçilmiyor şuan anlatırken bile o anları yaşadım 🥹
Oha sanki beni anlattın ya 🤣
Aslında burdan şunu anlıyorum yoktu ama olunca birşeylerin kıymeti vardı hani biz aman bişi olmasın der korkardık zarar vermeye ama şuan oğlum 3 yaşında bazı şeyleri anlaması lazım artık yada anlıyor ama korumuyor çünkü hep yenisi geliyor hiç bir şeyin kıymeti yok hata ediyoruz biz almasak başkası alıyor yine olan oluyor keşke o saf zamanlar yine gelse
Apartmanda oturmak aşırı zenginlik gelirdi. Amcam ve teyzem vardı ikiside kalorifer li apartman dan oturıyordu oraya gitmeyi çok isterdim tabi baya küçüktüm ya 7 8 yaşlarında ydım
11 yaşındayken bizde apartmana taşındık şans bu ya yönetici dolandırıcı çıktı aidatları toplayıp toplayıp kaloriferleri yakmadı kardeşim küçüktü sürekli hasta oldu . Sonra babam kirayı ödemeyede zorlandı. Tekrar müstakil evimize taşındık kendi evimizde . Babam biraz yeniledi evi sınra taşındık. Sonra kıymetini daha iyi bildim bahçeli evimizin ❤️
Apartman dairesinde oturmak ne kadar lüks gibi görünse de müstakil gibisi yok ya.
Büyürken benim için en lüks şey mercimekli köfte ☹️
Biz İst Beylikdüzünde kapıcılık yapıyorduk binadaki bayanlar çay saati yapıp bahçede yerlerdi çocuklarının ellerine verir bize vermezlerdi ben evlenince mercimekli köftenin ne kadar kolay ve masrafsız olduğunu öğrenince o günler aklıma gelir hep üzülürum yani kıymetli bişey olsa vermeseler anlarım bu hep gelir aklıma bide paten herkesin vardı öyle işte yoksa başka biseyde gözümüz yoktu
Eskiler gibisi var mı. Şimdiki çocuklara mercimekli köfte uzatsan yüzüne bakmaz halbuki.
Vallahi evimde her yaptığımda aklıma gelir anneme hala derim bunumu bize vermediler diye
Maddi olarak aklıma bişey gelmiyor elhamdülillah gözümüzde bişey kalmadı ama bana taşınmak çok lüks bişey gibi gelirdi biz kendi evimizde oturduk orda doğmuşum orda büyüdüm okuldayken taşınan arkadaşlarım bana çok havalı gelirdi sürekli başka evlerde 😅
Biz de o kadar çok taşındık ki hiç lüks bişey değil 🫤
Apartmanda oturmak😂 bu çok büyük bi lükstü benim için gecekondu da büyüdüm kışın sular donardı dışardan evin duvarını ısıtırdık su çözülsün diye zengin olsam da apartman da otursam bu çileden kurtulsam derdim ama o günlerin kıymetini bilmemişiz
Petidanonee meyveli cocuk yogurtlariiii
Abi benim net Magnum dondurmaydi ya . 3 çocuk anneme babama al derdik para yetiremezdi yazık. Bayram gelse de harçlıklarka alsak diye bakardık . Bayramın ilk sabahı bayramlaşma Faslı bitince soluğu bakkalda alıp Magnum alırdık . Şimdi istesem cuvalla alırım ama o eski tad heyecan yok artık 😂
Okuldan donunce önüne sıcak yemek koyulan evi temizlenen kıyafeti yikanip ütülenen her çocuk benim için lüksü yaşıyordu:( maalesef annem psikolojik rahatsızdı sürekli hastanede yatar bütün yükü ben üstlenirdim:( çok kötü günlerdi 15 yıl sürdü bitti gitti ama bana travma kaldı
1,495,348 soru
24,428,660 cevap
352,278 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın