0 oy
753 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,239 puan) tarafından

Dün normal kontorle gitmiştim kadın doğuma doğumdan sonra spiral taktirmistim dün normal ultrason, vajinal muayne ve röntgen çektirdi doktor spiralim düşmüş ama ben ne his ettim nede bişey şok oldum gerçekten çokta aci vermisti takılınca anlamıştın zaten düzgün bişey olmayacağını. Birdaha taktırmak dahi istemiyorum çektiğim acidan sonra. Nasıl düşmüş ne sekilde düşmüş bilmiyorum bu olayı yaşayan tek ben olamam diye düşünüyorum :)) 3 aylik iğne emziren anneler uygulayabilir mi? 3 aylik igne ile korunma ne kadar güvenilir? Yorumlarsanız sevinirim♡

16 Cevaplar

+1 oy
önce (1,833 puan) tarafından

Peki spiral nereye düşmüş? Yani içine gitmis olmasın? Alttan düşse illaki farkedersin?

-Reklam-
0 oy
önce (32,875 puan) tarafından

Eşinde korunsun neden hep kadınlardan bekleniyor korunma işi

önce (1,239 puan) tarafından

Eşimde korunuyor bende korunmak zorundayım öyle tek bir korunmaya güvenmiyorum ben nedense 

önce (62 puan) tarafından

Prezervatif var en kesin korunma. Sen kendine zarar verme. Bırak kullansın. 10 yıllık evliyim. Başka hiçbir yöntem denemedik. 

0 oy
önce (30,351 puan) tarafından

Vucudun kabul etmemis demekki aslında o kadar agrili bir islem degil ya takan dr iyi takmamis yâda enfeksiyonun oldugu halde takildiysan canin yanmistir 

Bilemiyorum dediklerinizin hepside olmus olabilir ilk takmadım 3 yil spiral ile korundum neden boyle oldu anlamadım hala da şoku üzerimde 

0 oy
önce (453 puan) tarafından

Canım 3 aylık igne cok iyi ama emziren anneye vurmuyor 

@Tbae tam ben soracaktım ömrün uzun olsun♡

önce (626 puan) tarafından

Canım iğnenin eczane fiyatı 145 lira gibi bir şey geçen sefer Antep'te vurdurdum sağlık kabinine 50 TL'ye vurdurdum eve de 200 liraya gelip vuruyorlar ama ben Antalya'da iğne ile beraber 950'ye vurduruyorum eve gelip iğneyi eczaneden gidip alabilirsin varsa bir sağlık ocağına da götürüp vurdurabilirsin ama dediğim gibi kan falan alıyorlar ben uğraşmak istemedim sağlık kabini varsa direkt iğneyi alıp vurdurabilirsin ya da eve hizmetlerini sorup evde yaptırabilirsin ben öyle yapıyorum şehirler şehre fiyat fark ediyor

Bu 3. Vur duruşumdu yalnız adetinizin ilk 5 gün içerisinde mutlaka yaptırmanız lazım ben 4 gününden 4 gününe ayarladım o şekilde gidiyorum eğer ilk 5 günü içerisinde olmazsa ilk 2 hafta falan ek korunma yöntemi ile korunmak gerektiğini söylüyorlar ben bu şekilde yaptım hiçbir sorun yaşamadım

Daha yeni başladım o yüzden tam olarak bilmiyorum bir cuma günü vurdum bakalım kilo yapacak mı

İgne oldugum halde esimde korunuyor bu arada cunkü cok korkuyorum hamile kalmaktan normalde konuştum hemsireyle dedi korunmaya gerek yok artık eşimin ama olsun yine eşimde korunsun istiyorum 

0 oy
önce (1,804 puan) tarafından

verilmis sadakan varmis ki binkaza bela basina gelmeden ortaya fikti😂 bir bebek ceee eeee de yapabilirdi😂😂

Ya evet bende onu dedim kan verdim çıkmadı şükür Allah olmayanlara versin inşallah. Dün ceee ee diye supriz olacak diye yüreğim koptu spiral yok diyince :D

0 oy

6 aydan sonra uygulanabildiğini söylediler ben ilk adet olduğumda 12 aylıktı bebeğim hala da emziriyorum 9 aydır 3 aylık iğne ile korunuyorum

Peki nasıl? Kilo alımınız oldu mu.

Kız yok hiçbir şey olmadı yukarıda da yazdım yoruma ki ben tansiyonum kan şekerim düştüğü için ara ara tatlı krizlerine giriyorum ona rağmen öyle kilo alımı falan yok kapalı son bir buçuk aydır sporla hiç diyet yapmadan bir iki kere spor yapma ile bir 5 kilo verdim 

Bende de tansiyon düşüyor krizler oluyor bende de bakalım hayırlısı olsun :))

benimle tansiyon sorun var 9'a 3 9'a 4 falan çıkıyor çoğu zaman ama ben tuzu tüketmeyi sevmiyorum tuzlu ayran içtiğimde kendime geliyorum da iki bebekle haliyle yoruluyorum ya ama ben kesin koruyucu bir şey istiyordum beni koruyor yani gerçekten bu konuda güvenilir diyebilirim çünkü eşim dikkat etmiyor açıkçası herhangi bir sorun yaşamadım

0 oy
önce (8,416 puan) tarafından

Bende taktım 1 hafta boyunca rahim ağrısından yürüyemedim çok kötüydü. 

5 ay sonra çıkardım çıkınca bende hissetmedim.

Deri altı implant deneyebilirsin

Fiyat nedir peki deri altı imp

4600 e aldım devlet dr taktı

önce (1,028 puan) tarafından

Kaç aydır kullanıyorsunuz deri altını. Adet kanamaları düzenli mi yoksa kısa sürede mi geliyor 

Bnde arayış içindeyim

Martta taktırdım. Normal de ara lekelenmeler oluyordu ama son 1 aydır hergün lekelenmeler var kadın doğuma sıra bulamadım bi görünmem gerekiyor. Ben lekelenmeleri sorun etmiyorum aslında hergün olmasaydı. Hamile kalmaktan iyidir

önce (1,028 puan) tarafından

Adette normal ediyor mu yoksa sadece lekelen me mi cnm 

Ya bnde bide doğumlardan sonra alttan bişey istemiyorum koldan yada igne olacak mecbur 

Eşimde korunuyor ama güvenemem tek ona 

Adet kanaması normal benimki normal de de aşırı değildi. Adetimi kesmedi. 

0 oy
önce (292 puan) tarafından

Ayy bende de var şuan korktum bak inşallah bişey olmaz

0 oy
önce (2,541 puan) tarafından

Benm elti iğne yaptırdı korunmak için ama adet günlerini  maf etti 15 günde bir adet oluyordu yani bozuyor mş düzeni haplar nasıl ki

0 oy
önce (1,880 puan) tarafından

Deri altı implantı deneyebilirsiniz bu arada geçmiş olsun mevlam korumuş sizi

0 oy
önce (2,233 puan) tarafından

Ayy ben taktiramam çok korkuyorum. 5 buçuk yıldır geri çekilme ve kondom ile korunuyoruz. İnşallah kazaya kurban gitmeyiz 🤭

0 oy
önce (43 puan) tarafından

Kız kardeşimin de aynı şekilde düşmüştü . Spirali kontrol için hastaneye gitti sprilalin düştüğünü iki aylık gebe olduğunu öğrendi . Sağlıksız gebelik olduğu için iki hafta sonra düşük yaptı. 

0 oy
önce (2,956 puan) tarafından

Ayy benm bu son takmada canm çok acımıştı doktor takmak için tüp manaları kapalı acacam iğne vuracam gibi şeyler diyip yaptı daha önce hiç böyle yaşamadım aşırı canım acımıştı 

0 oy
önce (1,764 puan) tarafından

3 aylık iğne berbat bir şey tüm hormonları alt üst ediyor hiç tavsiye etmem 

0 oy
önce (172 puan) tarafından

Bacım bu akıntı gibi akıp giden bişey deil ki T spiral adı üstünde T şeklinden dolayı vajinadan çekmeden çikamaz ipi görünür eline taharette gelir ipi sen çekersen gelir 

Kesinikle başka domtora git Batın MR çektirsinler karın içine kaçmış olabilir

Hala içeride olmus olsa röntgende cikardi mr bie durum yok bence alttan karından röntgen de çıkmadıysa yoktur yani

0 oy
önce (1,726 puan) tarafından

Oldum olası spirale güvenmiyorum oğlum 1 yaşına gelene kadar eşim korundu sonra emziren annelere göre olan haptan kullandım oğlum 1 buçuk yaşını geçince 1 aylık iğnelere başladım ayda bir gidip yaptırıyorum mis gibi haptan daha rahat yine eşimde korunuyor bende iğne yaptırıyorum oğlum 2 yaşında hala emiyor ama günde gir iki defa ebeler sıkıntı olmaz büyümüş artık demişti öyle haşladım ben sende bi ebeler e sorcisterden 

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 1,028 göst.
12 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Evinprensesi (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 1,269 göst.
4 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
23 cevap 1,567 göst.
25 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Galadriel (376 puan) tarafından soruldu
+3 oy
37 cevap 1,743 göst.