Hanımlar 5-6 aydır gebelik düşünüyorum. İki ay önce doktora gittim bir sorun çıkmadı sadece enfeksiyon için fitil verdi kullandım geçti gibi oldu tekrar başladı. Haftada iki üç gün sarımsı yeşilimsi bir akıntı görüyorum mutlaka ne yapsam geçmiyor. Bu durum bebeğin tutunmasına engel olabilir mi merak ettim
Zannetmem oldum olası hep enfeksıyon geçirrim hamilelikte bile 3 kez geçirdim olsa hem bebeğe hem bna olurdu bu benim fikrim
Canım biz de ikinci çocuğu 7 ay bekledik ve afedersin benim eşimle korunmasız birliktelik olunca hep enfeksiyon kapıyorum. Artık ilişkiden tiksinmiştim ayrıca artık umutsuzluk kaplamıştı içimi olmayacak heralde diye. Derken 7. Ayda çok rahatsızlandım sürekli enfeksiyon belirtileri. Gittik doktora eşim dedi ki gebelik ihtimali var ben zaten yine yoktur diyorum kendi kendime. Doktor da o zaman ilaç vermeyelim dedi. Gerçekten de hamile imişim. Şimdi 18. Haftadayız. Dememle o ki enfeksiyonlu hamile kaldım ve doktorlar bildiği halde ilaç vermediler. İlk ilacı 8. Haftada mı ne verdiler fitil.
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Nasip tabi bu işler, bende evlendiğimden beri enfeksiyonla uğraşıyorum. Doktor fitil veriyor kullanıyorum düzeliyor yine aynı. Afedersin 4-5 aydır deniyoruz ama bi türlü tutturamadım. Herhangi bir problem de yok🫠
Tabii de tabii ki de olumsuz etkiler benim de başıma gelmişti hamile kalamayınca enfeksiyonum olduğu için bir tane fitil vermişlerdi fitil kullandıktan sonra zaten hamile kalmıştım üstüne
Bana da doktor fitil verdi kullanıyorum geçiyor birkaç haftaya tekrar oluyor sanırım korunmasız ilişkiden dolayı. Bende gebelik istiyorum ama olmuyor şu an nasip artık
Oo etkiler ne. Bende bu nedenle olmuyormuş gebelik. Dr. Tedavi enfeksiyon etmek yerine vitaminlere üstünlük verdi. Tabi onun büdcesine de fayda ediyordu. 2 rahim filmi, 2 aşılama, 1 tüp bebek denememden sonra başka dr senin yumurtlamanda bi sorunun yok. Enfeksiyonun çok sağlığına zararlı. Bebeği boş ver biz enfeksiyona odaklanalım. Hayat kaliten yükselir. Bu süreçte tüp bebe ilaclarını vücudun atar. Eski sağlığına kavuşursun. Sonra Bir kaç ay dinlensin vücudun. Gel öyle bakalım hamilelik için ne yapa biliris diye dedi. Enfeksiyonu tedavi etdik. O ay hamile kaldım.
Enfeksiyon genelde erkeklerden kadınlara bulaşır. Yapışıklık demek hemde. İlişkisırasında erkekden sperm temiz gelmiyor. Enfeksiyon yapışıklığıyla beraber geliyor diye. Hızlı ileri gitme olmuyor. İleri gidenleride kadının vücudundakı enfeksiyon sarıp yapışıb kalitesin iyice öldürüyor. Daha ne olsun.
Önce ilişki yasağı olcak. Sen tam tedavi olcaksın. Dr seni spekulumla kontrol edince ha bak vajenin ter temiz diycek. Sonra eşinde tedavi olcak. Antibiotik+probiotik. Gerekirse üst üste 2defa aynı ilaclar kullanılcak. Sonra dr tedavimiz bitti ilişkiye gire bilirsiniz diyince ilişki olcak. İlişki sonrası koku kaşınma yanma akıntı olsa stop edib tedaviyi tekrarlıycaksınız. Bu sürede erkek de başka kadınla ilişkiye girmemeli. Enfeksiyon çok eşlilikden olur.
Bende de herhangi bir problem yok düzenli yumurtluyorum ama sürekli bir sarımsı akıntı oluyor. Doktor enfeksiyon deyip fitil verdi kullandım geçti birkaç hafta sonra tekrarladı. Kürler var enfeksiyon için ama ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum çoğu sökücü etkisi veriyor, bilmeden gebe kalsam bebek için tehlikeli olur🥲
Bak canım. Evde en iyisi. Adet olunca soğan kürü. Nasıl içeceğin youtubede yazıyor. Adet bittikden sonra maydanoz süt buharı.
Ben enfeksiyon için tedaviyle beraber bunları da yapmışdım. O ay hamile kalmışdım. Kadınlar klübü stisesinde maydanoz süt buharı aktında başlık var. Gir tüm yazılanları oku. Nasıl yapacağını öğren öyle yap. Soğukdan korunman şart ama. En son yumurtlama gününde.,net bilmiyorsan yumurtlama gününe yakın bırakırsın yapmayı.
Çok teşekkür ediyorum. Soğan kürünü âdet olunca içmeye başlayayım o zaman. Sanırım 15 gün içiliyormuş sabah akşam sizde öyle yaptınız değil mi ?
Tansiyon değerlerini indiriyor. İçtiğin sürede tatlı pekmez ye. Benim o dönem zaten kan değerlerim düşdüğü için 5-7gün falan içe bilmişdim. Sende en fazla 7gün iç. O kadar uzun süre içmene zaten gerek yok. Yumurtlamadan önce durdurman lazım kürü. Ama buharı ilişkiye gireceğin günüde yapsan iyi. Yine söylüyorum soğukdan korunman şart. Buhar sırasında belini yun şalla sar. Buhardan sonra yorganin altına gir hemen. Su soğuyunca kalk hemen. Buharda oturacağın günlerde günlerde duş bile alma. Hatta biraz gec gec duş al.
Kan değerlerim normalde de düşüktür. Bir hafta deneyeyim madem. Çok teşekkür ediyorum 🥰♥️
Rica etsem son postuma bakar mısınız bişey sordum da🥲
Enfeksiyon gebeliğe engel derler bebeğin tutunmasını zorlaştırıyor gebe kalmayı zorlaştırıyor derler bende böyle biliyordum. Çok ciddi enfeksiyon geçirdim 26 değerin 24 ü referans dışı ve çok ciddi şekilde enfeksiyon vardı. Günde 4 tane antibiyotik iciyodum antibiyotik direnci çıktı fayda etmedi ölüyorum yani o derece kötüyüm ağrı sancı vs..ama o süreçte hamile olduğumu öğrendim 😂 Rabbim nasip edince oluyo hiç bişey de engel olmuyo enfeksiyon polikliniğindeki doktorumda gebeliğe engel olmadığını söylemişti
Ay maşallah nasip tabi böyle şeyler. Ben her şey normalken hala gebe kalamadığım için enfeksiyon da bir engel olabilir mi diye merak ediyordum ama görüyorum ki engel değilmiş ☺️
Gebeliğe engel olan şey bence stres. olmuyorsa stresten olmuyodur kafayı bı boşaltmak akışına bırakmak çok düşünmemek lazım. Rabbim gönlünüze göre versin inşallah 🥰🌺
Çok haklısınız teşekkür ederim 🥰♥️
1,487,101 soru
24,310,738 cevap
344,723 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın