X platformunda böyle bi itirafa denk geldim ve utandım evlilik bu mu tersini erkek yapsa kadınlar kıyameti koparırken kendilerine ne olacagı belli olmaz diye her türlü hileyi reva görmek mi
Kenara 1 TL bile koysam eşime söylerim hemen. Eğer güvenmediğin adamlarla evliseniz boşanın. Güvenmediğin adamın koynuna nasıl giriyorsun zaten. Evlilikleri bile çıkar ilişkisine çevirdiler. Bu benim gözümde satılık insanlar demek.
Nokta atışı diye buna derim
Posta tabiren degil ama yorumuna yapıyorum inan öyle deme bugün en güvendiğin insanlar sen zayıf noktandan vurabiliyor ve aslında post sahibi en doğrusunu yapiyor guvenmeyerek hiç beklemedigin güvendiğin yerden tokat gelince insan ne yapacağını bilmiyor eş yapsa en azından ayakta durabilck ben sadce es konusnda demiyorum ama bu ne kadar yakınında olsa guvenmeyin bırak koyna yani konusmamazlik kusluk demiyorum ama hiç kimseye gitmeyecej bitmeyecek gözüyle bakmayin ve benc
Ben posta istinaden yorum yaparım. Ve yazıda yazılan kadın; çalışan ayakları üstünde duran ve iyi bir maaşı olan biri . Eşi de aynı konumdadır ve garibim diyerek, adama yalan söyleyerek onun varlığını hiçe sayıyor bu yazıyı yazan kişi. Şartlar ve durumlar olayları ve bakış açımızı değiştirebilir ama burda bahsedilen şey siz anlatmak istediğiniz şeyle eşdeğer değil.
Ay aynı kocamdan habersiz çikolatalı süt bile almıyorum 🤣bir kez aldım halıya döküldü ondan sonra tövbe dedim bir kez de tahin aldım ha hepsi onun parası aslnda 🤣onun da yarışı döküldü tövbe artk
Evet evlilikte ciddi bir güven problemi var. Güvenilmez biriyle evli olmak adam için daha ciddi bir problem. Bir gün ailesinden vs bir darbe görürse hiç şaşırmam :)
Çalışıyorum evlilikte edindiğim malların ortak olduğuna güveniyorum. Ve biriktirdiğim parada eşimin de hakkı olduğunu görüyorum. Çünkü o kirayı şunu bunu ödemese asla birikim yapamam bu kadar. Eşimin maaşından bize bir şey kalmıyor ben artani birikim yapıyorum hiç sormaz ne kaldı ne birikti diye çünkü ailemizi ondan çok düşündüğümü biliyor. Arkadaşın boşanması gerekiyor bence
Böyle biriyle evli olmak mevlam adama yardım etsin gerçekleri göstersin eşi eve bakmasa yardımcı olmasa maaşını kendine harcasa bu yaptıgını anlayabilirim hoş çalışan bi kadın oyle bi adamı kolay kolay çekmezde ama bencillik hep ben yarın nolacağım diye yalan söyleyip yalanlar üzerine erkeğe yüklenmek işte bunu anlayamam bu tip insanlar yüzünden aile kavramı kalmadı insanlar evliliğe yanaşmıyor
Bu da aldatmaktır. Ayrıca çok bencilce..
Bencillikten daha fazlası bence
Yarına çıkacağının garantisi yok bu hanimefendi maşallah ileriye dönük yatırım yapmış şimdiyi hiç dusunmemis. Mesela şu şekilde olan şeye karai değilim ben benim mesela kredi kartım yok param da yok calismiyorum 2 çocuğum var 3 incisi de yolda hamdolsun köyde yaşıyorum öyle alışverişe neyim de gidemiyorum eşim para vermez al ihtiyacini al diye bişey alinackken 1 hafta yalveriyorum alisveristen nefret eder çocuklarımın ihtiyaçi oluyo Allah'tan alt katimozda bı dükkan var böyle manifatira gibi kısıtlı bazen eşimden gizli para alıp kendime ya pijama ya tayt ya da evim için koltuk örtüsü halı örtüsü gibi şeyler alıyorum eşime de fiyatı düşük sekild esoyliyorum kızmasın diye ama geri kalan paeayo bende mesela bazen cüzdanında 10 100 ne bulursam dikkat çekmeyecek şekilde biriktiriyorum ihtiyaçlarını karşılıyorum evimin utanıyorum ama diğer insanlar gibi serbest değiliz istediğimi alıp yiyip içmeye lüksüm yok mecbur bununla idare ediyorum Allah affetsin
Sizin durumunuz farklı eve katkı sağlamayan evinden kısan insana bu yapılmalı sizinki zaruri bi durum tersi olsaydı yapacagınızı zannetmiyorum çünkü eşiniz hak etmiyor olurdu
varlik icinde yokluk cekmek icin dunyaya gelmedim
ki ne munasebet kisin kombiyi dusukte yakip usuyecegime altin almam. essekgibi calisiyor ama sefil sefil yasayarak omrunu cyrutuo
O da var yarını düşünüp bugünü ziyan etmek derler buna
yarın öbür gün ne olacağını kimse bilemez tabi ama güven problemi yaşamadığın adama da bu yapılmaz.
vallahi bazen bizi anlamak gerçekten zor. o adam bu kadına eziyet ediyor olsaydı eğer, kadın bütün parasıyla kocasını memnun etmeye çalışırdı. bundan da adım gibi eminim
Kimse hakedene hak ettiğini vermıyor artik
Adamla burda dalga geçmiş resmen ama kendi için biraz birikim yapmasi iyi sonumuzun ne olacağı belli değil birikim yapacak diyede hayatlarinida neden bu kadar zora sokuyo anlamiyom
Birikim tabiki yapılmalı ama bu birikim eşe yalan söyleyerek kandırarak olmamalı
Bu denli güvenmediği bir adamla neden birlikte acaba bencillik değil dahada fazlası söyleöeyim ne olduğunu neyse 8 senelik kocam gizli 1₺ dahi yok
Böyle insanlar yüzünden kimse kimseye güvenmiyor evlilik birlikleri yıkıldı aile kavramı kalmadı
Bazı kocalar kıymet bilmiyor karısından aldığı parayı altını vs geri vermiyor öylelerine yapılır ama herkese yapılmaz. Bide hangimizin bir dakikasinin bile garantisi var ki kombiyi en düşükte yakıp battaniye altında oturup eziyet çekmek bu
O tarz insanlara böylesinin yapılmasını bende savunurum ama bu farklı bişey bu resmen aldatmak hırsızlık
bende kefen param diye her ay koseye bi para koyuyorum ve esimin suan haberi yok 🙄 hatta hac icinde para biriktiriyorum 💕
Eşinizin haberi olsa bişey der mi yada el koyar mı
yoo el koyacak olsa zaten maas kartini bana vermez ama soyle bışide var birikim yaptigimi bilebilir cunku geliri belli gideri belli turkiyede kira gelirlerimiz var onu almaz sormaz ama bilir yani biriktirdimi ama ne olarak biriktirdimi bilmez hani euro olarakmi duruyo altinmi aliyom hic sormaz bende soylemem hani suan toplam miktari hic bilmez
O zaman sizinki saklamak sayılmaz size özgürce harcama hakkı vermiş ne için birikim yapıldığını bilinmesinin çok önemli olduğunu düşünmüyorum
Ay evet ya bunu bende okumuştum eşler arasında para gizli saklisi varsa orda bir guvensizlik vardır eşim benim zulamin yerini bilir :)) kaç param var bilir bazen takılır bana hatun valla sen benden zenginsin diye lazımsa al derim ellemez bilir çünkü kötü günümüz olsa hemen vereceğimi
İyi günde kötü günde birlikte olmak için imza atılıyor yalan söyleyip aldatmak için değil
Ayy çok acımasız ca gerçekten bu kadar da değil adam yine onunla soğukluğa bile katlanirken onun yaptığı çok haksizlik hadi kadın çalışmayan biri olsaydı kocası da ona harçlık dahi vermeseydi kocasinin köşeye oraya buraya bıraktığı paraları alıp biriktirmis olsaydi eyvallah derdim ama bu çok haince bence adama çok üzüldüm
Öyle bi eş varsa bende yapılması taraftarıyım ama tersi bi durum var burda ve bu bana göre aldatmak hırsızlık olarak geliyor böyle deccallar yüzünden aile kavramı her geçen gün yok oluyor
Valla ben sana birsey diyeyim mi erkeğe ne kadar para gösterirsen o kadar gözü açılıyor bencede kenara saklanmali 😄
O tarz bi erkeğe yapılır ama örnekteki eş bu kavramın dışında bence
Yok valla benim eşim bir kurusuma dokunmadı nereye harcadım sormadı ben bile kenara para attim 😂😂 sen ver canim sana birsey demiyorum ama ben kenarda param.olmayinca ruhum sıkılıyor benim
Esi de çalışmıyor muymus ki soğukta oturuyorlar. Garip geldi bana . İki kişi çalışıp da soğukta oturmaları pek mümkün değil. Ama esi guven vermiyor olabilir. O zaman bosansin guvenmiyorsa doyebilirsin. Ama boşanmak için bir sebep yoktur mesela ortada. Ama yine de güven vermiyordur . O sebeple böyle bişey yapıyor olabilir. Kenara para atmasını anlarim. Ama eşini soğukta tmoturmaya ikna etmesini anlayamam. Biraz garip geldi bana yani
Hikâyenin Doğruluk payını bilemeyiz belki gerçek belki abartı ama gerçek hayatta bu tiplerin var olduğu gerçeğini değiştirmiyor
Her kim yapıyorsa kanunende suçlu bence. Eşi dava açsa kazanır, yalan beyan var maaş konusunda. Kendi açımdanda düşünecek olursam, Allah korusun başıma gelse ona karşı tüm duygum biter. Güven = Aile bana göre
Kanunu mu düşünür böyleleri bunu söylemem belki ayıp olcak ama kadının beyanı esastır durumu yüzünden bir çok şeytan kadın gercekten masum erkekleri mağdur etti kanunlar sorgusuz sualsiz kadınlardan yana olduğu için adamın pek bişey elde edebileceğini düşünmüyorum
Ben adam yazmış sandım😅
Maalesef kadın yazmış
Valla maaşım olsaydı kafamdan aşağı dökerdim sonuçta benim adıma yatan bir para kimse zorla alacak deil ki
Bunu anlayacak kapasite lazım
Bu sırada Değil 20.000 tl cebimdeki 5 kuruşu söyleyen ben 🤣 hangimiz daha şanslı acaba. Bence ben. Çünkü eşime güveniyorum gerçekten güvensiz bir evlilikte olur ancak böyle şeyler bence
Güvensiz evlilik varsa ortada boşanılmalı (istisnai durumlar hariç elbette) örnekteki kadınınki çikar ilişkisi kendi maaşımı saklayayım kocamın maaşından arttırıp kendime alayım
Bilemem artık öyle bir evliliğim olmadığı için ikimizde birbirimizden bişey saklamayız. Çalışmıyorum ama eşim maaşını benim hesabıma yatırtıyor
Yalanla devam eden bir evlilik bir yerde muhakkak patlak verir. Kombiyi sıkacak kadar derdine ne
Evet ilerde ne olacağı belli değil ama yarın ölmüyeceğinde belli değil.sınra neye yarayacak o gizli saklı biriktirdiklerin
6 şubat depreminde canlı canlı gördük örneğini
Bende birikim yapıyorum eşimin haberi yok ama ben son 2 3 yıldır yapıyorum önceki 15 yıl boyunca elime geçen her kuruşu eve çocuklara harcardım gerci yine harcıyorum ama ufakta olsa birikim yapıyorum eşime bazı konularda güvenmiyorum ilerde ne yaşarım onuda bilmiyorum .şöyle bişey var eşim benden asla para saklamaz kuruşu kuruşuna kadar nerde neyi var biliyorum yatırımlardan haberim var savurgan biri değil ama bazı hareketleri beni buna mecbur bıraktı
Sizin durumunuz farkli bu yüzden yargılamak olmaz
Benımde esımden gızlın bırıkımım olur hep.Amma sogukta oturayım, ac oturayım, esım borc harc yapsın öyle yapmıyorum hep esıme desdek olurum.Sadece bendekı bırıkımı gorunce boş boşuna gereksız seylere harcama yapıyor o yuzden soylemıyorum ıhtıyacı olursa cıkartır verırım
Olması gereken
1,487,155 soru
24,311,974 cevap
344,799 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın