0 oy
583 göst.
Diğer kategorisinde (6,141 puan) tarafından

Kızlar bebeğim 5 günlük. 

Emmiyor sağım yaparak doyuruyorum.

Kaç saatte ve kaç CC vermem gerekiyor.

Lütfen biliyorsanız boş geçmeyin. 

Doktor 2-3 saatte bir 30-45 CC diyor 

Sağlık ocağı saatte bir içtiği kadar diyor aklım karıştı 

18 Cevaplar

+2 oy
(1,988 puan) tarafından

Doktoru dinleyin sağlık ocağında hemşire söylediyse doktor daha güvenilir geliyor bana 

(2,062 puan) tarafından
+1

Ayy maşallah çok tatlı ☺️ çokça memnun oldum

tarafından

@Pisupisu kız senin  nicki her defasında pipisu diye okumam peki 😄😄😄😄

(19,782 puan) tarafından

Gel pisu pisuu😅Karadenizliyim evet😁

(1,988 puan) tarafından

Hahahhaha hiç böyle yanlış anlaşılabileceğini tahmin etmemiştim 😭

tarafından

Benimkini de soplat diye okunan vardı ya 😄

-Reklam-
+1 oy
(1,790 puan) tarafından

Ben saate bakmamıştım istediğinde agladiginda vermiştim. Saate bakarak verildiğinde sarılık geçmez diye korkmuştum ne kadar yerse o kadar iyi 2-3 saat bana çok uzun bir süre geliyor hele ki yenidoganda. Ben 6 aylık bebegimi bile o kadar aç çok nadir birakmisimdir. Her saat yesin 15 CC yesin o şekil en mantıklısı. O aralar ben emziriyordum sürekli meme ver demişti doktorum her saat veriyordum çektigi emdiği 10-15cc anca oluyordu tabi.Sadece geceleri çok uykusuz kalıyordum o zaman 2 saate çıkarıyordum 

(1,790 puan) tarafından

Bu arada bebeğinizin yaşı uzun olsun Rabbim anneli babalı büyütsün inşallah hayırlı evlat olsun

+1 oy
(13,686 puan) tarafından

Yoğun bakımda 2 saatte bir 30 ml veriyorlardı, yavaş yavaş artırmışlardı süt miktarını 

+1 oy
(9,190 puan) tarafından

2 saatte bir 30 cc verilmeli

+1 oy
(461 puan) tarafından

Mamayi ilk günler 2 saatte 30 cc vermiştim emzirdigim zamanda ne zaman aglarsa o zaman genelde 1.5 saate bir olurdu bu da ama anne sütü daha kolay sindirimi bu yuzden 30 cc den bence biraz cok verin 40 gibi mesela

+1 oy
tarafından

Niye emmiyor canım 

+1 oy
tarafından

5 gunluk bebek zaten saatte bir uyanmaz 2 3 saatte 1 vermen yeterli ama kac cc icer bilmiyorum. 

+1 oy
(2,062 puan) tarafından

Doktor ne diyorsa o  canım iki saatte bir 30 CC bile iyi yeni doğan zaten 

+1 oy
(9,762 puan) tarafından

Benimki her istediğinde veriyordum. Sonra sarılık oldu. Hemşire dedi gece iki saatte bir gündüz yarım saatte bir ver bende öyle yaptım geçti sarılığı. Ama ben pek uyandiramiyordum eşim uyandirip bana veriyordu ben de emziriyordum. Bide hemşire demişti bir iki çekse bile iyi, öyle uzuun uzun emmese de olur yeterki sık sık ver demişti ki sarılığı düşsün

+1 oy
tarafından

Canım böyle konularda doktorunu dinle Allah korusun sarılık falan olabilir çocuk doktor ne söylüyorsa sen ona göre davran ben de sağlık ocağında hemşireyi dinledim uyandıkça emzirmiştir mesela oğlum da sarılık artmıştı

+1 oy
(6,959 puan) tarafından

5 gunluk bebek 1 seferde 40 cc zor icer ama atiyorum bi beslenme de 20 cc icti 1 saat sonra 20 cc daha deneyin. Yani az icerse beslenme sıklığıni arttirin.

+1 oy
(26,923 puan) tarafından

Miktarını bilemem de yenidogdugu için sarılık olmasın diye sağlık ocağının sözünü dinlesen daha iyi olabilir gibi geldi. 

0 oy
(41,911 puan) tarafından

Bebeğin kilosuna göre değişir canım şekeri düşmesin sarılık olmasın sen 2 saatte 45 ,50 CC ver bebekler doydugunu bilmez ilk günlerde benim çocuğa içiyor diye verdi de verdi bebek hemsiresi biraz da iri doğdu diye çocuğu şimdi memeden ayiramiyorum sen o hatayı yapma sakın 

0 oy
(12,988 puan) tarafından

2 saate bir 30.40 içir banada doktor aynısını demişti. 

0 oy
(2,654 puan) tarafından

Yeni doğmuş bebek 2-3 saat duramaz. Ben de 2-3 saate emzirdim sarılık oldu. Bence 15-20 günlük olana kadar saat başı verin. Sarılık olunca ben de saat başı emzirdim öyle geçti 

0 oy
(2,469 puan) tarafından

Canm tutturmaya çalış sağma sütün biter . Silikon göğüs ucu al onunla tutabilir dene bak eczanelerde var.  Saginca makina tam kurutmuyor göğsü öyle öyle süt azalıyor.  Sütün kesilir

0 oy
(213 puan) tarafından

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun 🌸🤲

Benim 2. Çocuğumda Biberonla besledim diye memeyi asla almak istemiyordu Ama ben asla pes etmedim sezeryanli halimle bile ayakta otur kalk yönetimiyle illa memeye tuturdum Sarılık olduğu için yinede biberonla besledim Biraz zor bir süreçti ama geçti 

Şimdi 36 +6 haftalık hamileyim haftaya sezeryan günüm var Doğumdan sonra saat başı emzirmeyi ve olurda yetmezse mama desteği vermeyi düşünüyorum 
Sadece emmiyor diye pes etme Ama olmuyorsa da kendini strese koyma Sağlıkla huzurula büyüt yavrunu 

Biz hamileleride dualarında eksik etme Sağ salim bizde görelim o günleri ❤️🌸

0 oy
(6,473 puan) tarafından

Ben gündüz 1.5 saatte bir 30 cc gece 2 saatte bir 30 cc verıyordum nerdeyse 25 gün böyle gitti sonra miktarı arttırdım. Kilosux20 ml 

İlgili sorular

+1 oy
33 cevap 1,408 göst.
0 oy
3 cevap 206 göst.
31 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Balbocegi (346 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 298 göst.
26 Eylül 2023 Güzellik-Bakım kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 366 göst.
16 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde 021821 (1,368 puan) tarafından soruldu