0 oy
73 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (46 puan) tarafından

Kızlar bebeğim5 buçuk aylık 6gün sonra altı aylık olacak ya şimdiden oturtmaya başladım da erken oturursa bir şey olur mu ya da kaç aylıkken oturması gerekiyor

7 Cevaplar

0 oy
önce (2,045 puan) tarafından

Erken değil ki benim kızım oturmaya çok hevesliydi ağlıyordu doktora sordum 3 4 aylıkken destekli oturtabilirsin demişti 

önce (46 puan) tarafından

Aslında ben de istiyordum ama çevremdekiler kambur olacak falan diye beni çok korkuttular ya ben şu an bile korkudan oturtamıyorum düzgün

önce (2,045 puan) tarafından

Canım bu durumlar da çevreni dinleme kafana takılan varsa çocuk doktoruna sor zaten her ay kontrole götürüyorsundur onlar daha iyi yönlendirir çevreye kalırsan ohooo herşeyi der Instagram da Osman gonulal var çocuk doktoru oda söylüyor 3 aylıkken oturtulabilir diye YouTube da videoları izleyebilirsin

-Reklam-
0 oy
önce (2,376 puan) tarafından

Erken değil, hatta genelde 5 dedin mi destekli oturtmaya başlamak gerekiyor. Genelde en erken 6 aylıkken kendi başlarına oturabiliyorlar.

Geç kalmadın, çok da erken değil. Bence tam vakti. 

Kambur falan olmaz değil mi ya çevrendekiler sürekli kambur olacak erken oturtma falan diyorlardı

önce (2,376 puan) tarafından

Hayır canım ne alakası var? Çocuğu oturtmaktaki amaç zaten sırtını kendi başına dik tutabilmeyi öğrenmesi.

Oturmak, omurganın etrafındaki, belindeki ve boynundaki kaslarını çalıştıra çalıştıra dik bir şekilde durmasını sağlayacak. 

0 oy
önce (1,852 puan) tarafından

Aslında 4.ayda kucakta 2-3 dk oturtarak başlamak lazım. Benim kızım 4 aylık olcak çok hevesli ama korkuyorum daha erken diye

Oturuyordum sürekli kucakta ama kambur olacak diye korkuyorum Ama başlayacağım artık yani gel doktora falan söylemedim daha

0 oy
önce (1,963 puan) tarafından

4 aylıkken yavaş yavaş destekli oturtmaya başlamıştım 6 aylıkken desteksiz oturmaya başlamıştık sizde artık başlayabilirsiniz

Bebeğim etrafına yastık koyarak oturuyor ama ağlıyor Yani nedeni nedir acaba 

İstemiyor olabilir düşeceğinden korkuyor olabilir mama sanldayesi aldıysanız eğer onda oturtabilirsiniz orda düşme yaşamayacagı için sizde karşısına geçip onunla oynayarak oturmasını sağlayabilirsiniz

Mama sandalyesi almayı çok istiyorum ama maalesef fiyatları çok pahalı Onunla oynamama rağmen ağlıyor durmak istemiyor

Ek gıda döneminiz geldi artık mama sandalyesine geçmeniz gerekiyor 2.el uygulamalardan uygun fiyatta bulabilirsiniz bide hala oluyor mu bilmiyorum ama e bebeğin indirim dönemleri oluyor yataklarda beslenme ürünlerinde filan onları takip edip uygun fiyata alabilirsiniz 

Ağlayabilir henüz alışık olmadıgı için pes etmeyin zaten mecbur artık oturmak zorunda ek gıdayı yatarak yediremezsiniz 

0 oy
önce (7,820 puan) tarafından

yok normal zaten ek gıdaya geçtiğinde oturması gerekiyor destekli de olsa

Ben beş aylıkken gıdaya başladım

önce (7,820 puan) tarafından

e tamam ek gıda da alıyorsa oturt zaten, yatarka yedirme oturarak yesin

0 oy
önce (1,745 puan) tarafından

Ben 4 aylıkken başlattım destekli oturtmaya. Başını tutabiliyorsa başla sende

0 oy
önce (4,833 puan) tarafından

2 aylik falandı doktor kendini tutabiliyor kucaginizda oturtabilirsiniz demisti. 5.5 aylik tabi ki destekli oturabilir 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 285 göst.
21 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Biriiste (508 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 513 göst.
21 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 178 göst.
19 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Yasmengungor (1,350 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 267 göst.
23 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Gencanne12 (1,353 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,487,473 soru

24,316,495 cevap