Gerçekten misafir çağırıp hazırlığı yemegi günlük temizliginizi nasıl yetistiriyorsunuz TV önüne koymadan büyüten borda berelidir bu arada ben asla TV izletmeyecegim dedim ama büyük konuşmamak lazımmış mecbur kalınca en azından ek gıda yedirirken oyalıyor mecbur açıyorum aç kalmasından iyidir biraz TV ekran izlemesi diye düşünüyorum hamileyken yapmam dediğim her şeyi yapıyorum mecbur kalıyorum daha doğrusu şimdi 7 aylık oldu bir de emekliyor asla bir işimi göremiyorum uyurken yap diyenler de çocuğun kaç saat uyuduğunu düşünüyorlar acsba
Ben kundak yapmicam demistim cocuk o kadar uyumuyodu ki mecbur kalip yaptim
Esimin kuzeni asla ayakta sallamicam diyodu dayilar anlatiyolar iste bi gitti baktim ayaginda salliyo hani sallamicaktin demis uyumuyo napiyim demis yani bu cocuklar tukurdugumuzu yalatmiyo kemirttiriyo 🤭
Allah yardimcin olsun bi sure boyle idare edecen benin oglan 3 bucuk yasinda 2 yasindan beri hamdolsun yuku kalmadi gece uykusu deliksiz ya da ev islerinde o bana yardim eviyo dsgitirsa da topluyo yani duzelecek merak etme az daha sabir sadece
17 aylik kizim tv onune asla koymuyorum ama dersen evin cok temiz mi diye hayir degil malesef :( yemek olayinda da beni zorlamayacak kolay seylere kaciyorum ,bu sekilde halletmeye calisiyoruz simdilik
O aylar da ümidim vardı ya 🥺
Çocuk uyurken iş yap diyenler hayâl aleminde yaşıyor veya çok uyuyan bebeklere sahipler benimki oldum olası uyumaz şuan 17 aylık tek uyku 40 dakıka uyuyor 7 aylıkken 2 uyku yapardı 1 er saat orda da ortalığı topla çamaşır as mutfak topla vs hemen uynırdı tek çeşit basit yenekler yapardım şimdi yavaş yavaş misafir almaya başladım bende tv izletiyorum aynı dediğin gibi aç geziyor
Valla çocuk büyüyene kadar çağırmasam etrafimda insan kalmayacak 😂😂
Misafir sevmem. Kolay kolay çağırmam
Kayınvalidem le karşi binalardayiz o gelir görümcem gelir
Başka biri gelmez öyle
Geç yatıp geç kalkarız 3 yaşında kızım iki yaşında oğlum var çok şükür
10 gibi kalkarız bi saat sonra onlara kahvaltı kendime kahve yaparım
Bi tur dolaştırırım dönüşte kaynanama girerız bazen
Eve çikip meyve verır uyuturum ikisinide
Bulaşık koyarım kalkmalarına bi şeyler hazırlarım yetişirsem akşam yemekleri hal ederim
Uyanırlar atıştırırlar gezdiririm bi tur gelince onlar oynarlar beraber 20 de ya kaynanam çikar ya onları götururum ben eşime yemek götürürüm dükkan yakın
Donunca serbest zaman aktivite yaparız akşam yemeğinden sonra
Kum oyunu oobleck top yapıştırma ev yapımı slime keyiflerine göre
Sonra banyo saç kurutma masaj
Atıştırmalık diş fırçalama fesli uykuya
Onlar uyuyunca temizlik banyo tuvalet mutfak hal ederim 1 bir buçuk gibi geliyor ayı
Onla otururuz bi şeyler içeriz film fln izleriz takılırız 3/4 gibi uyuruz
Benim rutin böyle
Herkesin yaşam tarzı günu alışkanlıkları farkli
İnsan var oluşuna sebep olup büyütuyoruz isteyen her şeye vakit bulur
Sağlıkla büyütun🙏
Benimki o kadar büyük değil daha 7 aylık sağolun🙏🏻
Evde tv yok. Sadece aşağı yukarı iki günde bir telefonu eline verıyorum en fazla on beş dk duruyor bazen beş bazen daha az duruyor ağlıyor tabi çoğu aldığımda ama ağlasın . Ağlar ağlar susar unutur. 26 aylık. Telefonu verdigimde sadece kendi videolarımız var onlara bakıyor. Hatta ben unutuyorum genelde eşimin aklına geliyor kızımın elindeyken telefon İnternet'i de kapatıyor ne olur ne olmaz karşısına başka şeyler çıkmasın diye. Tv siz yemek de yer bu çocuklar ama kolayimiza mi öyle geliyor bilmiyorum kimisi maalesef böyle yapıyor ve aslında çocuğa kötülük yapıyorsunuz alışıyor ekran ile yemek yemeye sonra ekransiz yemiyor
Malesef ama yemek yememsinden iyi ya
7 aylık bebekse gündüz en az iki uyku yapıyordur bu uykular da senin çocuğunda ne kadar bilmiyorum ama bir buçuk iki saat oluyor sabah senden geç kalkıyor ise veya akşam senden erken yapıyordur tuvalet banyo yıkama tarzı işler o zaman yapılır yemek gündüz uykularında tvye bir şey diyemem annenin kişisel tercihidir o
Akşama pilim bitiyor
Ben çok titiz olmadığım için sorun olmuyordu sanırım 🙈
Benimki o aylarda baya uyuyordu sanırım dört uyku yapıyordu daha aş değildir ama o kesin. Gündüz iki uyku akşam iki uyku
Malesef bütün temizliği bitiremiyorim uyku süreleri uzuyor
Size tavsiyem tv açarak yemek yedirmeyin çocuk ne yediğini ne doydugunu anlamıyor ilerde yeme sorunu yaşarsınız bırakın aç kalsın aç olan insan herşeyi yer
benim günlük rutini oğlum kahvaltı yaparken robotu çalıştırırım tüm evi silip süpürür sonra mutfağa geçer yemekleri yaparım yemekler pişerken oğlum kahvaltıyı bitirmiş olur onu temizler hocasına teslim ederim sonra toz alır ve saat 11e kadar bende tüm işimi bitirmiş olurum gün bana kalır rutin oluşturursanız zorlanmazsınız bide az eşyanız varsa işiniz kolayca biter uzaktan tanıdıgım klinik psikolog her zaman söylerdi yetişmeyen iş yoktur planlama bilmeyen insan vardır diye onun yöntemini uyguladıktan sonta haklı olduğunu gördüm
İnanın her yöntemi denedim inatçı bir kizim var hiç bir şekilde yemiyor bu kotulugu hiç bir anne yapmaz mecbur kaldığım için açıyorum aç kalmasından da bir kaç dakika izleyip yesin diyorum ilerde ne olur bilmiyorum ama şuan biberon reddi de olduğu için mecbur açıyorum
Bundan sonra kalabik misafir mi gelecek gelmeden önce temizlikçi bayan çağırmak olcak evi bari temizlesin sonrasi ikram hazırlamak kalsın zor evet çünkü cocuk yemek istiyor uyumak istiyor oyun istiyor ekran nadir aciyorum mecbur kalırsam
Temizlikçi bayan fiyatları 5 bin olmuş çok pahalı ya onunla çocuğuma bir şeyler alırım biz evde temizlikçi kadın olduk ama maaşa bağlanmıyoruz 😂🥺
Misafir almıyorum kendi işlerimi uyursa ne kadar yapabilirsem o kadar yemekte basit şeyler yapıyorum o uyuyunca da ona yemek hazırlıyorum eşim gelmeden kendi yemeğimizi yapmıyorum o çocukla ilgilenirken ben yemek yapıyorum temizlik ise haftasonları işte
Aman sonra kimse gelmez diye valla hwrkesin çocuğu var diyolrar
Gelmesinler çok lazım olsalar halden anlar kalabalık gelmez yada gelsede hizmet beklemezler ama sen bu haldeyken birde yemeğe gelip hizmet bekliyolarsa sonrada gelmemeleri daha iyi değil mi mesela bana doğumdan sonra ailem hariç hiç kimse yemeğe gelmedi ailemde zaten kendi yaptı yedi içti toparladı ve gitti ailem dediğim kayınvalidem dahil ama dıdısının dıdısı gelince ya annemde ya kayınvalideme davet ettik o kadar diğer türlü ben bebekle ev işi birde hizmet edemem çocuğuma ne yaparlar bilemem öperler falan asla istemem böyle bişey bunun için küsen küsebilir
Yok ya o lohusalık geçtikten sonra sana yapana sende yaparsın o ayrı en azından bir tatlı bir kek çayın yanına insan yanlız sıkılıyor
4 aylık bebisle uyku gerilemesi ile beraber rezalet bir haldeyim 💆🏻♀️ bazen 10-15 dk uyuyor hızlıca evi falan süpürüyorum.
Baktım hiç uyuyacak gibi değil bebek arabasına koyup biraz odaları turlatip hızlıca işimi yapıyorum.
O zamanları geçtik çok şükür Allah yardımcınız olsun dış dönemi de geliyor 😂😂😂
Valla tv açmadan yetiştirebilene ne mutlu. Bende açıyorum her yere tırmanıyor tv ünitesi koltuk masa konsol düşüp kafayı vurmasındansa tv izlesin diyorum. İşlere de yetişmeye çalışma canım olduğu kadar yap yetişmiyor çünkü.
Açmayan bordo berelidir
Valla bende bere mere kalmadı fırlattım attım 😁
1,488,334 soru
24,328,718 cevap
345,589 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın