Kızlar üç hafta kadar önce 4,5 yaşındaki oğlum hasta oldu. Ateşi çıkıyor burnu akıyor öksürüyor. Sağlık ocağına gittim antibiyotik aferin ve calpol dönüşümlü ver dedi.
Antibiyotik üç kullanmadan sonra farkettim ki karın ağrısı kusma yapıyor direk bıraktım sonra toparladı gibi oldu 22 aylık bebeğime bulaştı bu sefer o antibiyotigi çöpe attım çocuklara yaramıyor diye. Acile götürdük küçüğü başka bir antibiyotik verdi. Ben de bu antibiyotik daha iyidir diye büyük oğluma da verim dedim bir kere verdim yine karnım ağrıyor diyince geri bıraktım. O ara iyileşmiş gibiydi zaten hiç bir ilaç vermedim küçüğe yoğunlaştım. Şimdi dünden beri büyük oğlum yine ateşi çıkıyor yine halsiz. İlaçları bitirmedigimiz için hastalığı atamamis aslında ben geçti sanmışim.
Şimdi bu çocuk iki antibiyotik denedik dokundu midesine ben ne yapicam. Sağlık ocağına gidip bunların ikisi de zarar veriyor çocuğa başka ilaç verin desem yine böyle bir ilaç mı olur. Kızlar resmen bir aydır hastalıktan kurtulamiyoruz bunaldim artık napicam. Gurbetteyim ne yardım edenim ne halimi sıranım var size bir danışayım dedim.
@sanalAnne sen söyle napim ben şimdi
@sanalAnne teşekkür ederim. Ben de öyle düşündüm tekrar doktora gidelim bakalım
çocuk doktoruna götür. aile hekimi ya da acile değil
Benim bebeğim de 8 aylık hastaydı antibiyotik kullandık alerji yaptı heryeri kızardı tekrar acile gittik ilaçları değişip antibiyotik yerine daha etkili güçlü bir ilaç verdiler 3 güne toparladı sende tekrar git bide kardeşim de doktor dedi ki antibiyotiği yarıda bırakmayın çok zarar veriyor tekrar hasta olunca iyileşme zor oluyor küçüğe ver bitir
Teşekkür ederim canım. Ben de normalde bitirirdim ama büyük oğlumu kötü etkilediği için bıraktım. Başka verdiği ilaç ta mı antibiyotik bu toz halinde oluyor suyla karıştırıyoruz öyle ilaç mı verdi yine.
Yok toz değil
Teşekkür ederim canım
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Verilen antibiyotik daha kotu yaptıysa elbette kesmelisin kendimizce başka antibiyotik kullanmayın biliyoruz ki antibiyotik kötü bir ilaç doktor kontrolünde kullanılmalıdır siz belki yarar diye başka bir antibiyotik kullanırsanız Allah korusun daha kötü sonuçlar da doğurabilir en iyisi doktora gidip tekrar konuşmak ya ilacı değiştirir yada başka bir bölüme falan gönderir
Antibiyotik asla hafife alınmamalı bence
Haklısın canım sağol valla bende ne yapacağımi şaşırmış durumdayım. Küçük olan ağzına lokma koymuyor bir deri bir kemik kaldı bir aydır
Valla sizi çok iyi anlıyorum çok zor çocuk büyütmek Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah
1,488,509 soru
24,331,488 cevap
345,681 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın