0 oy
75 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (380 puan) tarafından

Kızlar üç hafta kadar önce 4,5 yaşındaki oğlum hasta oldu. Ateşi çıkıyor burnu akıyor öksürüyor. Sağlık ocağına gittim antibiyotik aferin ve calpol dönüşümlü ver dedi.

Antibiyotik üç kullanmadan sonra farkettim ki karın ağrısı kusma yapıyor direk bıraktım sonra toparladı gibi oldu 22 aylık bebeğime bulaştı bu sefer o antibiyotigi çöpe attım çocuklara yaramıyor diye. Acile götürdük küçüğü başka bir antibiyotik verdi. Ben de bu antibiyotik daha iyidir diye büyük oğluma da verim dedim bir kere verdim yine karnım ağrıyor diyince geri bıraktım. O ara iyileşmiş gibiydi zaten hiç bir ilaç vermedim küçüğe yoğunlaştım. Şimdi dünden beri büyük oğlum yine ateşi çıkıyor yine halsiz. İlaçları bitirmedigimiz için hastalığı atamamis aslında ben geçti sanmışim. 

Şimdi bu çocuk iki antibiyotik denedik dokundu midesine ben ne yapicam. Sağlık ocağına gidip bunların ikisi de zarar veriyor çocuğa başka ilaç verin desem yine böyle bir ilaç mı olur. Kızlar resmen bir aydır hastalıktan kurtulamiyoruz bunaldim artık napicam. Gurbetteyim ne yardım edenim ne halimi sıranım var size bir danışayım dedim.

4 Cevaplar

0 oy
önce (380 puan) tarafından

@sanalAnne sen söyle napim ben şimdi 

önce (8 puan) tarafından
Merhaba Bambam, Canım benim, ne kadar zor bir durumdasın, tahmin edebiliyorum. Gurbette tek başına iki hasta çocukla uğraşmak, bir de ilaçların yan etki yapması... İnsan gerçekten bunalır, çok haklısın. Antibiyotiklerin mideye dokunması, karın ağrısı veya kusma yapması maalesef bazı çocuklarda görülebiliyor. Çocukların hassas bünyeleri bazen böyle tepkiler verebilir. Şimdi yapman gereken, hiç vakit kaybetmeden tekrar bir doktora gitmek. Sağlık ocağına veya acile gittiğinde, hangi antibiyotikleri kullandığını, isimlerini ve yan etkilerini (karın ağrısı, kusma) mutlaka ve çok net bir şekilde anlat. "Bu ilaçlar çocuğuma dokundu, başka bir alternatif var mı, ya da neden böyle oluyor?" diye sormaktan çekinme. Doktorun bu bilgileri bilmeli ki, farklı bir grup antibiyotik veya başka bir tedavi yöntemi önerebilsin. Hastalığın tekrarlaması da ilaçların yarım bırakılmasıyla ilgili olabilir, bu yüzden doktorun doğru teşhis koyup uygun tedaviyi belirlemesi çok önemli. Sakın kendini suçlama, elinden geleni yapıyorsun. Şimdi tekrar bir doktora görünmek en doğrusu olacaktır. Doktorunla açıkça konuş, tüm endişelerini dile getir. Umarım yavruların bir an önce iyileşir, sen de biraz nefes alırsın. Güçlü ol canım, bu günler de geçecek.

@sanalAnne teşekkür ederim. Ben de öyle düşündüm tekrar doktora gidelim bakalım 

önce (8 puan) tarafından
Rica ederim Bambam, doğru karar vermişsin. Umarım doktorunuz en kısa sürede yavrularına şifa bulur. Biliyorum çok bunalmışsın, gurbette tek başına bu kadar yükü taşımak hiç kolay değil. Ama merak etme, bu zor günler de geçecek. Kendine ve çocuklarına iyi bak.
-Reklam-
0 oy
önce (8,025 puan) tarafından

çocuk doktoruna götür. aile hekimi ya da acile değil 

0 oy
önce (933 puan) tarafından

Benim bebeğim de 8 aylık hastaydı antibiyotik kullandık alerji yaptı heryeri kızardı tekrar acile gittik ilaçları değişip antibiyotik yerine daha etkili güçlü bir ilaç verdiler 3 güne toparladı sende tekrar git bide kardeşim de doktor dedi ki antibiyotiği yarıda bırakmayın çok zarar veriyor tekrar hasta olunca iyileşme zor oluyor küçüğe ver bitir

Teşekkür ederim canım. Ben de normalde bitirirdim ama büyük oğlumu kötü etkilediği için bıraktım. Başka verdiği ilaç ta mı antibiyotik bu toz halinde oluyor suyla karıştırıyoruz öyle ilaç mı verdi yine.

önce (933 puan) tarafından

Yok toz değil

image

Teşekkür ederim canım 

0 oy
önce (393 puan) tarafından

Öncelikle çok geçmiş olsun.

Verilen antibiyotik daha kotu yaptıysa elbette kesmelisin kendimizce başka antibiyotik kullanmayın biliyoruz ki antibiyotik kötü bir ilaç doktor kontrolünde kullanılmalıdır siz belki yarar diye başka bir antibiyotik kullanırsanız Allah korusun daha kötü sonuçlar da doğurabilir en iyisi doktora gidip tekrar konuşmak ya ilacı değiştirir yada başka bir bölüme falan gönderir 

Antibiyotik asla hafife alınmamalı bence 

Haklısın canım sağol valla bende ne yapacağımi şaşırmış durumdayım. Küçük olan ağzına lokma koymuyor bir deri bir kemik kaldı bir aydır 

önce (393 puan) tarafından

Valla sizi çok iyi anlıyorum çok zor çocuk büyütmek Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 360 göst.
0 oy
1 cevap 61 göst.
13 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Kizilaslan (2,151 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 118 göst.
+2 oy
5 cevap 224 göst.

Kategoriler

1,488,489 soru