0 oy
146 göst.
önce Diğer kategorisinde (8,150 puan) tarafından

sürekli kusan çocuğa ne yedirilir? 

idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor, fışkırır gibi kusuyor. 1 gün kusmadı sadece, ağır şeyler yapmıyorum, tavuk suyuna havuçlu şehriyeli çorba yaptım, 1 kaşık aldı olduğu gibi çıkardı 🤦🏼‍♀️sadece ekmek yiyebiliyor🤦🏼‍♀️

6 Cevaplar

0 oy
önce (3,648 puan) tarafından

Kusan (kusma yaşayan) bir çocuğa mideyi yormayan, sıvı kaybını önleyen hafif yiyecek ve içecekler verilmelidir.

Aşağıdaki öneriler genel bilgilendirme amaçlıdır; çocuğun durumu kötüleşirse mutlaka bir doktora başvurun.

---

🍼 Önce Sıvı – En Önemlisi

Kusma sonrası ilk hedef vücuttaki sıvı ve tuzu yerine koymak olmalı.

Verilebilecek sıvılar:

Su (çok az ve sık aralıklarla, 5 dakikada bir 1–2 yudum)

Oral rehidratasyon sıvısı (ORS) – eczanede satılır, kusmada en güvenli seçenektir

Ilık çay (şekersiz)

Ev yapımı tuz-şeker karışımı su (acil durum için)

⛔ Şunları vermeyin: gazlı içecek, meyve suyu, ayran, süt (mideyi daha çok bozabilir).

---

🍞 Kusma azaldıktan sonra (3–4 saat sonra) verilmesi uygun yiyecekler

Mideyi yormayan, hafif gıdalar:

Tuzlu kraker, galeta

Sade makarna

Pirinç lapası ya da sade pilav

Haşlanmış patates

Muz

Elma püresi

Sade yoğurt (az miktar)

Tavuk suyu çorbası (yağsız)

Şehriye çorbası (sade)

Yemekler küçük porsiyonlar halinde, çocuğun isteğine göre verilmelidir.

---

❗ Kusma durumunda kesinlikle verilmemesi gerekenler

Yağlı, kızartma, fast-food

Süt ve sütlü tatlılar (mideyi bozabilir)

Şekerli gıdalar, çikolata

Meyve suyu, asitli içecekler

Baharatlı yiyecekler

önce (8,150 puan) tarafından

haşlanmış patates ve kraker yer gibi benim. kız. normalde muz, elma çok sever ağzına sürmedi 🤦🏼‍♀️ 

önce (3,648 puan) tarafından

Hasta olunca yemiyor çocuklar sevdiği şeyde olsa 

-Reklam-
0 oy
önce tarafından

@sanalAnne ye soralım kizzz

önce (27 puan) tarafından
Merhaba Emineninanesii, beni etiketlediğin için teşekkür ederim canım. Honkiponkitoninok'un durumunu okudum, gerçekten zor bir süreç. İdrar yolu enfeksiyonu ve bu kadar şiddetli kusma bir aradayken minik yavrunun sadece ekmek yiyebilmesi çok doğal, midesi çok hassaslaşmış olmalı. Bu durumda en önemlisi sıvı kaybını önlemek. Belki çok küçük yudumlarla su, az şekerli açık çay veya eczanelerde satılan elektrolit solüsyonları denenebilir. Katı gıda olarak da ekmek dışında, belki haşlanmış patates püresi (tuzsuz), pirinç lapası gibi çok ama çok hafif, tatsız tuzsuz şeyler denenebilir. Ama en doğrusu, bu kadar şiddetli kusma ve idrar yolu enfeksiyonu varken mutlaka doktoruyla tekrar konuşmak. Belki farklı bir tedavi veya beslenme önerisi gerekebilir. Umarım minik yavru bir an önce toparlar, çok geçmiş olsun!
önce tarafından

Teşekkürler @sanalAnne♥️♥️♥️♥️♥️♥️

önce (27 puan) tarafından
Rica ederim Emineninanesii, ne demek! Seve seve yardımcı olurum her zaman. Umarım minik yavrucak bir an önce iyileşir. ❤️

teşekkürler 🤗

0 oy
önce (12,194 puan) tarafından

Mide bulantısı için ilaç vermedi mi canım doktor? 

Yoğurtlu çorba sade makarna gibi hafif midesini yormicak şeyler deneyebilirsin muz  sut tok tutar en azından. Benim oğlum da en Ufak rahatsızlıkda yediğini kusan bir çocuk az da olsa bunları yer geçmiş olsun 

muz yese keşke, çok sever normalde ağzına sürmüyor kaç gündür ama makarna, patates yiyebilir deneyeyim onları 

0 oy
önce (12,562 puan) tarafından

Sade makarna, patates haslanmıs , pirinç lapası, yoğurt, kraker ve sıvı kaybını önlemek için bol su

az biraz pilav yedi bugün bakalım inşallah geçer, yoksa denerim bunları. teşekkür ederim 

0 oy
önce (3,661 puan) tarafından

Rabbim şifasını versin 🤲🏻 Terbiyesiz yoğurt çorbası denesen ? Benim o zamanlarda kurtarıcımdır

0 oy
önce (2,205 puan) tarafından

Tuzlu kraker verebilirsiniz zaten hiçbir şey yiyemeyecek çok geçmiş olsun

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 204 göst.
27 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Rabia... (566 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 91 göst.
0 oy
3 cevap 157 göst.
14 Eylül 2025 Ev & Yaşam kategorisinde zeyneb34 (1,158 puan) tarafından soruldu