Gusül abdesti sonrası neden kötü düşünceler geliyor?

0 oy
431 göst.
Diğer kategorisinde (368 puan) tarafından

Hanımlar Ben her Gusül abdesti aldıktan sonra benim aklıma kötü kötü şeyler geliyor sürekli eşimle yaşadığımız şeyler geliyor aklıma hep ilişki rüyaları görüyorum eşimle birlikte Ne yapsam bilmiyorum her duş aldığımda eşimle yaşadığınız ilişki geliyor aklıma her gusül abdesti aldığımda geliyor falan ne yapacağımı bilmiyorum Kendimi çok pis hissediyorum Sürekli Lütfen bana akıl verir misiniz

7 Cevaplar

+1 oy
tarafından

İyi de aklına geldiğinde kirlenmiş olmuyorsun ki yani herhangi bir şekilde fiziksel temasta bulunmuyorsan kendini zihnine gelen şey vesvesedir muhtemelen düşünmemeye çalış

(368 puan) tarafından

Herhangi bir fiziksel temasta bulunmuyorum sadece arkadaşım böyle düşünmen abdestini bozuyor dediği için daha çok böyle kafamda yoğunlaşmaya başlamıştı yine de çok teşekkür ederim

tarafından

Hayır vesvese o aklıma geldiğinde başka şeyler düşün beynini yönetmeye calis

-Reklam-
+1 oy
(13,456 puan) tarafından

ilişki olmadan da gusül al, gusülle ilişkiyi birbirine bağlamışsın o yüzden böyle oluyor, düşünmek da anormal değil bu arada. başka zamanlarda da gusül alırsan bu bağlantıyı azaltırsın kafada

(368 puan) tarafından

Ilişkiye girmediğimiz zaman da normal duşa girdiğimiz zaman da gusül abdesti alıyorum ben Yani bir temizlik yaptığım zaman ter koktuğumuz zaman duş aldığım her an gusül abdesti mi illaki almaya çalışıyorum ama Bu kafamdaki kurşunalar artmaya başlayınca acaba Abdestim bozuluyor mu kurguları kurmuştum içimde yine de çok teşekkür ederim

0 oy
(34,366 puan) tarafından

Hemen sonrası bunları düşünmen normal ama üstünde durmayacaksın yani oldu bitti geçti bu kadar diyerek kafanı rahatlat 

(368 puan) tarafından
+1

Öyle yapmaya çalışıyorum Çok teşekkür ederim

0 oy
(2,532 puan) tarafından

Beyin her şeyi düşünür, üzerinde durmadan geçeceksin, düşünürsen de bunun bir sıkıntısı yok diye kendini rahatlat sonuçta o senin kocan helalin her şeyi düşünebilirsin, niye düşünüyorum dedikçe daha çok aklına gelir yani bu takılacak bir durum değil deyip geç

(368 puan) tarafından

Anladım Bundan sonra elimden geldiği kadarıyla öyle yapmaya çalışacağım Fakat ben bastırmaya çalıştıkça daha çok artıyordu ama içimi çok rahatlattınız çok teşekkür ederim

0 oy
tarafından

Ne var bunda anlamıyorum bu toplumda neden bu kadar kadınların bastırılmış duyguları var

0 oy
(2,651 puan) tarafından

Gusülünden şüphe ettiğin zaman gusül zedeleniyor canım , aklına geldiği zaman bunun sizin için normal bir durum olduğunu düşün ve başka şeylere yoğunlaş

(368 puan) tarafından

Yapmaya çalışıyorum inşallah olur Tekrardan çok teşekkür ederim

0 oy
(1,430 puan) tarafından

Sen guslum bozuluyo mu diye dusunuyosun sanirim ondan supheye dusuyosun hanimlarda da ruyalanma oluyo onun disinda aklina gelen dusunceler abdestini bozmaz ama dusunemk uygun degildir mesela dusun namaz kiliyosun aklina bin turlu sey geliyo dimi ocagin alti acik miydi cocugun sesi kesildi napiyoki offf tvden ses geliyo odaklanamiyorum gecende komsu soyle demisti esim boyle yapmisti bin turlu hal geliyo namazda eee bunlar namazi bozuyo mu sen yok icime sinmedi deyip bozup tekrar kiliyo musun cok ciddi bi durum olmadikca bozmaz okuduklarini unutturmuyosa ya da karistirmana vesile olmuyosa tekrar kilman gerekmez dimi o zaman o durum nedir vesvesedir  gusulde de ayni mantik abdestini alirsin temizlenirsin sonrasinda aklina esinle birlikteligin gelebilir tahrik oluyo musun tatmin oluyo musun olmuyosan aklina geldi mi odaklanmican baska isle mesgul olcan cunku bu da vesvese bundan kurtulman lazim nasil namazdaki vesvese namazinin hususunu bozuyo sevebini azaltiyosa senin durumunda da ayni sey var insaAllah anlatabilmisimdir 

(368 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim içimi çok rahatlattın gerçekten

(1,430 puan) tarafından

Estagfurullah canim ♥️

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Gusül abdesti alırken aklıma gelen kötü düşüncelerden nasıl kurtulurum?
Gusül abdesti esnasında gelen vesveselerden kurtulmak için dikkatinizi başka yöne odaklamanız önemlidir. Abdest sırasında duaları içtenlikle okumak veya zihni başka olumlu meşguliyetlerle doldurmak, istemsiz düşüncelerin etkisini azaltmaya yardımcı olabilir. Kendinizi suçlamak yerine bu durumun psikolojik bir yansıma olduğunu kabul etmek, kaygınızı hafifletecektir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İbadet sırasında gelen istemsiz düşünceler psikolojik olarak neden kaynaklanır?
İbadet sırasında gelen istemsiz düşünceler, genellikle obsesif düşünce yapısı veya yüksek stres seviyelerinden kaynaklanabilir. Özellikle dini ritüellerin getirdiği sorumluluk hissi, kişide hata yapma veya kirlenmiş hissetme korkusunu tetikleyerek bu düşüncelerin daha sık tekrarlanmasına yol açabilir. Bu durumun bir kişilik kusuru değil, zihinsel bir süreç olduğunu bilmek önemlidir.
Gusül sonrası kendimi kirli hissetmemi engellemek için ne yapmalıyım?
Gusül sonrası temizlenme hissinin yerleşmesi için fiziksel temizliğinize ek olarak zihinsel bir rahatlama süreci uygulayın. Abdestinizi tamamladıktan sonra iki rekat şükür namazı kılmak veya sevdiğiniz sakinleştirici bir işle meşgul olmak, zihninizi temizlik duygusuna odaklamanıza yardımcı olur. Kendinizi olduğunuz gibi kabul etmek, bu tür vesveselerin zamanla azalmasını sağlar.
Sürekli ilişki rüyaları görmek ve aklıma gelmesi normal mi?
Evli bireylerin eşleriyle yaşadıkları ilişkiye dair zihinsel yansımalar görmeleri veya bu düşüncelerin akla gelmesi oldukça doğal bir durumdur. Ancak bu düşünceler sizi rahatsız ediyorsa ve hayat kalitenizi düşürüyorsa, bu durum bastırılmış kaygıların bir dışavurumu olabilir. Düşüncelere direnmek yerine onları fark edip geçmelerine izin vermek, üzerinizdeki baskıyı azaltacaktır.
Vesvese ile başa çıkmak için ne zaman bir uzmandan destek almalıyım?
Eğer kötü düşünceler günlük hayatınızı, eşinizle olan ilişkinizi veya ibadetlerinizi yerine getirmenizi imkansız hale getirecek kadar yoğunlaşmışsa bir uzmandan destek almalısınız. Özellikle uyku düzeninizin bozulması, sürekli suçluluk hissi yaşamak ve sosyal hayattan kopma gibi belirtiler yaşıyorsanız, bir psikolog ile görüşmek zihinsel huzurunuza kavuşmanıza yardımcı olacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 365 göst.
+2 oy
12 cevap 487 göst.
0 oy
9 cevap 667 göst.
30 Kasım 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,699 soru

24,609,447 cevap

364,009 kullanıcı