38+1 haftalık hamileyim kasılmalarım çok sıklaştı, normal mi?

0 oy
237 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (14 puan) tarafından

Bn bugün 38+1 oldum kasilmalardan duramıyorum sürekli toplanıyor artık zorlanıyorum çok yoruldumm bizim cinsiyet erkek ya sizinkiler

5 Cevaplar

0 oy
(30,514 puan) tarafından

Post beni yıllar öncesine götürdü 19 Mart son adet tarihi olan oğlumu 9 Aralık'ta doğurdum ben şu an dört yaşında 🥰🙈

(14 puan) tarafından

Yaa ne güzel sağlıkla sıfatla büyüsün paşa

(30,514 puan) tarafından

Amin inşallah sağlıkla al kucağına inşallah var mı sancı ne zaman doğacak acaba merak ediyorum belki de aynı gün doğarlar kim bilir 

(14 puan) tarafından
+1

Sancı yok çok toplanıyor ve bir iki saat Hareket etmiyor umarım yakın zamanda doğar ikimizde kurtuluruz

-Reklam-
0 oy
(1,352 puan) tarafından

16 değilde 6 mart diyelim:) geçen pztesi doğurdum darısı size olsun inşallah sağlıkla al kucağına 🥰

0 oy
(2,586 puan) tarafından

Son adet tarihim 14 Mart bende çok zorlanıyorum yalancı sancılar bebeğin sert hareketleri bazen öyle bi tekme atıyor ki canımı acıtıyor cinsiyeti erkek 

0 oy
(2,769 puan) tarafından

24 Mart var ben 

0 oy
(2,431 puan) tarafından

25 Mart benimde yarın tam 37 oluyoruz arada sancım oluyor akıntım oluyor benimde 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

38 haftalık hamilelikte kasılmalar nasıl anlaşılır?
38 haftalık hamilelikte yaşanan kasılmalar genellikle karnın sertleşmesi ve toplanması hissiyle kendini belli eder. Bu dönemde rahim ağzını hazırlayan Braxton Hicks kasılmaları ile gerçek doğum sancılarını ayırt etmek için kasılmaların düzenli olup olmadığına ve şiddetine bakılmalıdır. Eğer kasılmalar giderek sıklaşıyorsa, şiddeti artıyorsa ve dinlenmekle geçmiyorsa doğum süreci başlamış olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
38+1 haftalık gebelikte karın toplanması normal mi?
38+1 haftalık gebelikte karın toplanması oldukça sık rastlanan bir durumdur ve genellikle vücudun doğuma hazırlık sürecinin bir parçasıdır. Bebeğin büyümesiyle birlikte rahim kasları daha duyarlı hale gelir ve zaman zaman kasılarak sertleşir. Ancak bu toplanmalar nefes darlığı, yoğun ağrı veya su gelişi gibi durumlarla birleşirse vakit kaybetmeden bir uzmana danışılmalıdır.
Gebeliğin son haftalarında yaşanan yorgunluk nasıl geçer?
Gebeliğin son haftalarında yaşanan yorgunluk, vücudun artan fiziksel yükü ve doğum stresi nedeniyle oldukça doğaldır. Yorgunluğu hafifletmek için gün içinde sık sık kısa süreli dinlenme molaları verilmeli, sol tarafa yatarak dinlenmeye özen gösterilmeli ve vücudu yormayacak hafif egzersizler yapılmalıdır. Ayrıca bol sıvı tüketimi ve dengeli beslenme enerji seviyenizi korumaya yardımcı olur.
38 haftalık gebelikte doğum belirtileri nelerdir?
38 haftalık gebelikte en temel doğum belirtileri düzenli aralıklarla gelen karın kasılmaları, nişan gelmesi, su kesesinin patlaması ve bebeğin hareketlerinde belirgin değişikliklerdir. Kasılmaların süresi kısalıp aralarındaki mesafe azaldığında doğumun yaklaştığı anlaşılır. Bu belirtilerden biri veya birkaçı bir arada görüldüğünde hekiminize bilgi vermeniz en güvenli yoldur.
38 haftalık hamileyim kasılmalarım çok sıklaştı ne yapmalıyım?
38 haftalık hamileyken sıklaşan kasılmalarla karşılaştığınızda öncelikle sakin kalmalı ve kasılmaların ne kadar sürede bir tekrarlandığını not etmelisiniz. Kasılmalar saatte 4-5 defadan fazla tekrarlıyor veya giderek daha sancılı hale geliyorsa hastaneye başvurma vakti gelmiş olabilir. Bu süreçte duş almak kasların gevşemesine yardımcı olabilir ancak sancıların sıklığı değişmiyorsa mutlaka tıbbi destek alınmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 164 göst.
0 oy
1 cevap 163 göst.
29 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Prenseslerin_annesi (1,752 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 104 göst.
18 Mart 2023 Diğer kategorisinde Annesinin kuzusu09 (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 250 göst.

Kategoriler

1,507,699 soru

24,609,445 cevap

364,009 kullanıcı

...