Kayınvalidem ev işlerine yardım etmiyor, ne yapmalıyım?

0 oy
430 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (945 puan) tarafından

Kayınvalidem tembeldir 3 eltiyiz evin içinde yemek yapmaz yan gelir yarar evimiz ayrıldı hep işini biri görürdü ayrıldıktan sonra yemek yapmaz temizlik yapmaz oldu 53 yaşında yaşına bakmayın gezme dense fildir fildir 7 buçuk aylık mama içmeyen dışı cika. Sıkıntılı bebeğim var kendi işime yetisemiyorken bir de kaynanam çıktı başıma eltimin kocası gidip yardım edeceksiniz demiş biri 6 yıl içindeydi birimiz 2 yıl birimiz bir yıl hepimizin çocukları bebekleri var kendi işimize kosturamiyoruz kocasına al onu yap bunu yap diyormus kocası yapmayınca gelip kapımıza ağlıyor aç bırakıyor evdekileri 

7 Cevaplar

+4 oy
(4,626 puan) tarafından

Bunu anlamıyorum oğullarını evlendirdikleri zaman kadrolu hizmetçi mi almış oluyorlar. İçinden gelir gider yaparsın da eli ayağı tutan kadının da her işini başkaları yapsın diye beklemesi çok tuhaf. 

(945 puan) tarafından

Çocukluktan psikolojik travması var şuan kocası oğulları laf söylüyor yemek de seçiciler psikolojik sorun olunca yıllarca gelinleri bakmış yemeğini temizliğini alışmış rahata şimdi de biri yapsın istiyor ama benim bebeğim mama içmiyor ek gıda yemiyor zorlandım bunu bildikleri için evimi ayirdilar şimdi istiyorlarki sıra sıra ona hizmetçilik yapalim

-Reklam-
+3 oy
(1,991 puan) tarafından

Eltinizin kocası sizin için nasıl karar veriyor ki . Çok meraklıysa kendisi gitsin baksın anasına 

(945 puan) tarafından

Aynen öyle 

+2 oy
(1,343 puan) tarafından

Sakın yapma vallahi benimki de eli ayağı tutuyor çok da genç tutturmuş belim de belim boynumda boynum ama gezmeye gelince kızlarıyla dünyayı karıştırıyorlar hayatta gidip yapmam yuva yıkmaya gelince yikamsini iyi bilirler ama işe gelince mi yapamıyorlar 

(945 puan) tarafından

Zamanında psikolojik sorunları olmuş şimdi psikolojik değil keyfinden yapmıyor aç bırakıyor evdekileri işine yardım etmiyorlar diye resmen benim bebeğim bütün gün mama içmez yemek yemez o uğraştırır diye erken evimi ayırdılar beşiği attılar evlerinden 7 aylık bebeğini yukarı yardıma gitsem nereye koyayım dış çıkarıyor bebeğimle mi ugrasayim kaynanamla mi

+1 oy
(30,674 puan) tarafından

Valla ben yapmam eli kolu tutan biri sırf keyfi öyle istiyor diye kaynana diye işini başkasına gördüremez. Ha çok yüzüme gelirse de seni doğurdu beni değil çok düşünüyorsan git yap veya bir hizmetçi tut annene derim o kayın bozuntusuna 

(945 puan) tarafından

Çocukluktan psikolojik travması var şuan hap ilaç iğne kullanıyor üstüne gitmişler dövmüsler küçükken e oğulları büyüdü evlendi işini yapacak biri oldu yıllarca hep gelinleri yaptı şimdi rahata alışmış oğulları kocası da buna kızıyor seçiciler yemekte yapmıyor bizden bekliyor benim bebeğim zaten başlı başına beni yoruyor zor bebek yapamıyorum diye gorumcelerim ayirdi

(30,674 puan) tarafından

O bahsettiğiniz travmalara rağmen evlenip çocuk yapmış çocuklarını büyükmüş bence ev işini de yapabilir ben yapmazdım dediğim gibi çok düşünüyorlarsa çocukları kızları dönüşümlü gitsinler 

+1 oy
(4,177 puan) tarafından

53 yaşında yaşlı değil zaten.ben ,eli ayağı tutarken birilerine yaptırmak isteyenleri anlamıyorum gerçekten.o birazcık size guvenmis gibi.tamam arada yaptığından verirsin yada çağırır yersin ama sürekli bence gerek yok ve o kişiyi iyice tembelleştirir . üstelik colugunuz çocuğunuz var.o yapıp çağırması lazım ne kadar ayıp 

(945 puan) tarafından

Hayati boyunca arkasında birileri olmuş çocukken travma yaşamış çocukluktan gelen psikolojik travmaları var hap ilaç iğne kullanıyor kendinde oluyor duzenli iğneleri var ama ailesi alttan alsın o zaman herkesin hayat koşuşturması var vallaha

0 oy
(3,561 puan) tarafından

Beni kaynanam hastlandi çok güzelde baktım ama ona yaranamadım bana neler yaptı artık hastada olsa gitmiyorum ve engelli 

(945 puan) tarafından

Valla bebekle zor

0 oy
(879 puan) tarafından

Öncelikle eltinizin esi sizin ne yapacağınıza nasıl karışıyor istiyorsa kendi yapsın,  53 yasinda daha dun ki çıtır neredeyse yani , asla uğraşamam. Annem olsa bunu yapan ona da yardım edilsin istemem.

(945 puan) tarafından

Aynen öyle ya benm kocam bile karismiyoe

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kayınvalidemle ev işleri ve sorumluluk paylaşımı konusunda nasıl konuşabilirim?
Kayınvalidenizle sınırlarınızı belirlemek için duygularınızı suçlamadan ifade eden 'ben' dilini kullanın. Beklentilerinizi net bir şekilde dile getirmek ve ortak bir aile toplantısında sorumlulukları dürüstçe konuşmak en sağlıklı yoldur. Özellikle bebek bakımı gibi yoğun süreçlerden geçtiğinizi hatırlatarak, herkesin ev düzenine katkı sağlamasının aile huzuru için neden kritik olduğunu açıklayın.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ev işlerine yardım etmeyen kayınvalide ile nasıl başa çıkılır?
Ev işlerine yardım etmeyen kayınvalide ile başa çıkmanın ilk adımı, beklentilerinizi netleştirmek ve herkesin kapasitesine göre bir görev dağılımı yapmaktır. Kendi sağlığınız ve bebeğinizin bakımı önceliğiniz olduğu için, fiziksel olarak yorulduğunuzu ve yardım beklediğinizi nazik ama kararlı bir şekilde ifade edin. Bu durumun sürdürülebilir olmadığını ve iş yükünün eşit dağılması gerektiğini vurgulamak çatışmaları azaltabilir.
Küçük bebeği olan gelinler ev işleri konusunda sınırları nasıl belirlemeli?
Küçük bebeği olan bir anne olarak önceliğinizin bebeğinizin bakımı olduğunu unutmayın ve sınırlarınızı buna göre çizin. Günlük işleri yönetilebilir parçalara bölün ve kayınvalidenizden beklentilerinizi net, somut görevler olarak belirleyin. Kendi sınırlarınızı korumak için 'hayır' demeyi veya yardım talep etmeyi öğrenmek, hem ruh sağlığınız hem de bebeğinizin gelişimi için oldukça önemlidir.
Aile içinde yaşanan görev dağılımı sorunlarında nasıl bir yol izlenmeli?
Aile içi çatışmalarda en etkili yol, herkesin sorumluluğunu netleştiren yazılı veya sözlü bir mutabakata varmaktır. Kimin hangi sorumluluğu alacağını konuşurken, mevcut sağlık durumlarını veya yaş faktörlerini dikkate alarak adil bir paylaşım yapın. Eğer iletişimde tıkanıklık yaşanıyorsa, eşinizle birlikte ortak bir duruş sergileyerek beklentilerinizi kayınvalidenize iletmeniz süreci daha profesyonel hale getirecektir.
Kayınvalide kaynaklı aile içi huzursuzluklar nasıl engellenir?
Aile içi huzursuzlukları engellemek için çatışmaları büyümeden çözmeyi hedefleyen şeffaf bir iletişim dili benimsemek gerekir. Sorunları biriktirmeden, uygun bir dille ve çözüm odaklı konuşarak beklentilerinizi paylaşın. Kendi sınırlarınıza saygı duyulmasını beklerken karşı tarafın da beklentilerini anlamaya çalışmak, uzun vadede daha az gerginlik yaşanmasına yardımcı olabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 249 göst.
4 Mayıs 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Duyguu27 (8,495 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 1,066 göst.
0 oy
3 cevap 216 göst.
0 oy
8 cevap 281 göst.
27 Ocak 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Nur29 (367 puan) tarafından soruldu

Kategoriler