Akşam yemeği hazırlığına kaç saat ayırıyorum?

0 oy
790 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde tarafından

Günaydın kizlar akşam yemeğine kaç saat harcıyorsunuz mesela bir ana yemek yanına yancı birde salata artı tatlı kurabiye kek v.s kac saat sürüyor ?  

Bugünkü menüyü de yazmadan geçmeyin.:)

17 Cevaplar

0 oy
(1,688 puan) tarafından

1.5 saatimi alır

tarafından

Mesela hangi yemekler ?

(1,688 puan) tarafından

Bütün yemekler için geçerli canım elim alışık hızlıyım

-Reklam-
0 oy
(1,865 puan) tarafından

Bi corba bi yemek yaparim genelde sulu ya da makarna ya da corba yapmam pilav ve sulu yemek yaparim salata bazen yaparim bazen ugrasmam tursu falsn cikaririm 1 saat surer 

(1,865 puan) tarafından

Aslinda gepsini onceden hazirlayabilirsiniz ben patlicanlari kizartir buzluga koyarim her yaptigimda kiymasini bol yapsrim fazlasini buzluga atarim suan buzlukta karniyariklik icte var patlicanda aksamdan cikarsan sabaha cozulur hemen icine katip pisurebilirim sarma borek onceden bol yapar buzluga atarim cikarip pisirmesi cok pratik oluyo manti mesela basta ugrastiriyo da sonra pratik oluyo makarna pisirir gibi pisir koy onlerind 

tarafından

Onu bende yapıyorum @TevhidGulu :) ama ara ara buzluk ürünleri acaba ilk tazeliği gibi fayda verirmi diye düşünmüyor da değilim yani

(2,211 puan) tarafından

Ay ne ben buzluğa hiçbir şey koymuyorum , hiç uğraşamam 😄 sadece et kıyma ve domates var buzluğumda , bi börek yalrken fazlasını yapmaya çalışmak bana zor geliyor zaten böreği anca yapıyorum :D aslında yapılınca inanın önüne geliyor acil durumlarda ama ben o insan değilim maalesef 😄

(1,865 puan) tarafından

Ay benctam buzluk kadiniyim sigdam bende gircem icine ne yalan soyleyim 

(2,211 puan) tarafından

Ne güzel valla yapanlara imrenmiyor değilim :) 

0 oy
(31,409 puan) tarafından

Her akşam menüye tatlı yapmıyorum zaten zayıf biri değilim iyice dombili olurum yapsam yemeğine göre bazen çorba da olmaz ana yemek pilav salata olarakta yediğimiz çok olur bir saat fazla bile pişme süresi ile bir buçuk olur.  Tatlıyı çoğunlukla canımız istediğinde veya ayda yılda bir misafir geldiğinde yaparız 

tarafından

Ana yemek zor bir yemek birde pilav bir saatmi ?

Dombili detayı doğru :D

(31,409 puan) tarafından

Aşırı zor yemekleri yapmıyorum 😅 kayniyarık İzmir köfte ne bileyim hazırlık kısmından sonra fırında kendi kendine pişen yemekler yapıyorum hazırlık fırınlama aşaması bende fırında pişmiş mı diye takip etmek eşimde uzun sürmüyor bence 

0 oy
(10,357 puan) tarafından

17:30 gibi işten gelirim 19:00'da sofra hazır olur. Oğlumla hazırlarız o da yavaşlatır tabii. Ama ben kek kurabiye falan yapmam, hamur işi çok tüketmeyiz. İyi oluyor iş gücümü de azaltıyor

(31,409 puan) tarafından

Hangi boyutu var sende Indigo memnun musun bir de nerden aldın ben online sitelerden baktım renk dönüşümü olup şikayet edenler var emin olamadım 

(10,357 puan) tarafından

İkili set aldım ben 6+ 3.5 litre mi ne. Trendyol'dan almıştım, memnunum öyle renk değişimi olmadı. Makinede yıkanınca oluyordur belki. Cifleme ve telleme de yapmayın yazıyordu garanti belgesinde sanki.

(31,409 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım ben de alacağım. Tavsiyen içimi rahatlattı 

(293 puan) tarafından

İndigo yeşillikleri yıkatıp kuruttuktan sonra nasıl neyde koyuyorsun dolaba, nasıl muhafaza ediyorsun 

(10,357 puan) tarafından

Cam saklama kabında canım. İyice kuruduğundan emin olunca koyuyorum saklama kabına 

0 oy
(14,496 puan) tarafından

yemeğe göre 1-1.5 saat. tatlı yapmam, yemeyiz çünkü 

bugün ne pişireceğim bilmiyorum 

(10,357 puan) tarafından

Ben Hatay usulü kısır, üstüne de çay düşündüm :)) Kesin sen de güzel yapıyorsundur :)

Yeşillik de varken yiyelim dedim kısırla

(14,496 puan) tarafından

bayadır çekiyor kısır canım ama pek beceremem ben kısırı😂 benim çevremde kısır yapmayı seven de pek yok😂 annem ve kayınvalidem kısır yerine fellah köftesi yapmayı tercih ediyorlar 😂

eşim diyet yapıyor protein ağırlıklı bir şeyler yapmam lazım, yanına da sebze pişiririm biraz. brokoli, havuç falan

tarafından

Tatli arada yaparım ben maks saati öğrenmek için genel sordum 1.5 saat normal ben 30 dakikaya pek inanamıyorum doğrusu çok aşırı kolay yemekler dışında.

(10,357 puan) tarafından

Yarım saat bence de gerçekçi değil. Makarna falansa tamam :) Ben onu bile allar pullar gelin gibi hazırlarım 30 dakika sürebilir :))

(14,496 puan) tarafından

pişme süresini hesaba katmaksak 30 dakika sürebilir ama 30 dakikada kahvaltı, makarna falan olur başka yemek kolay kolay olmaz. hani kuru fasulye pilavın hazırlık süreci kısa sürebilir ama pişmesi ve fasulyeyi önden ıslatma haşlama vs var. 

atıyorum taze fasulye, pilav salata gibi vşr şey yapılacaksa 1 saat çok rahat pişmesi etmesi. 

0 oy
(2,014 puan) tarafından

Pişmesini saymazsak yemek hazırlamak için mutfakta max yarım saat geçiririm. Aşırı zahmetli bir sürü işlemden geçen yemekler yapmam yapabileceğim en kolay yemekleri seçiyorum . Öyle pasta el açması börek sarma dolma ile uğraşamam . Evlendiğimden beri bir kere sarma yaptım bir daha da tövbe 😅 Hergün yaptığım iş zaten yemek yapmak Hergün bu kadar zahmete gerek yok 

(2,014 puan) tarafından

Bir sulu yemek bir pilav bir çorba . Çorba pilav  bile her gün yapılmıyor. Benim için taş çatlasın 45 dk sürer. 

Mesela bugün etli sebzeli yemek yapıcam sebzeleri yıkayıp doğramak borcamın içerisinde etle birleştirip soslamak 20 dk sürsün en fazla sonra at fırına 1.5 saat pişiyor kendi kendine 😄 pilav dediğin şey 5 dk lık iş zaten . 

tarafından

Pilavı nasıl yapıyorsun ?

(2,014 puan) tarafından

Yasemin pirinci kullanıyorum ben . 2 bardak suya zeytinyağı limon tuz atıyorum 3 dk da kaynıyor zaten sonra pirinci atıyorum içine suyunu çekince kapatıyorum altını demleniyor kendi kendine . Nişasta oranı çok düşük olduğu lapa olmuyor . Diğer pirinç türlerine göre daha sağlıklı . 

tarafından

Ben pirinci kavurdugum için uzun sürüyor demekki bizde pirinç yalnız bırakılmaz elimiz sürekli üstünde hele annem nöbet tutuyor bildiğin :D

(2,014 puan) tarafından

😅 normal pirinç daha uzun sürebilir. 

0 oy
(2,158 puan) tarafından

Hamilelikte ayağım iyice ağırlaştı ama benim 2 saat falan sürüyor genelde uğraşmam bazen kendimi yarışa sokuyorum yemekteyize gitsen yetisyiremeyecen diye gazliyorum arada 😄

tarafından

Ay evet yemekteyizdekilerinde ben 3 saate bitirdigine inanmıyorum açıkçası oynamalar vardır el açması baklava yapan var baklava en az 1.5 saate biter zaten en hızlı yanına bir sürü yemek bir salata yıkaması dogramasi 15 dakika bence abartiyorlar.

0 oy
(39,696 puan) tarafından

En fazla 2 saatimi alır o da arada çıkan bulaşık vs olunca yıkayıp öyle diğer yemekleri yaptığım için. 

tarafından

Bende yemek yaparken bulaşıklari yıkıyorum ondan uzuyor  demekki sana göre en zor yemek hangisi

(39,696 puan) tarafından

Bana göre zor yemek yok da uğraştırıcı yemek desem sarma dolma ve içli köfte derim. Mesela sarma vs yaparken bende çok bulaşık çıkar. 

0 oy
(320 puan) tarafından

Yani ne olduğuna bağlı genelde yarım saatir  

Börek içlikçfte gibi şeyler haricii 

0 oy
(1,019 puan) tarafından

Hastanedeyim şimdi eve gittiğimde köfte pilav yaparım tamamdır 😅

0 oy
(1,796 puan) tarafından

Eşim çocuklara bakarsan 2 saate tüm yemek çeşitleri yetişiyor ekstra olarak tatlıda yapiyorum totalde 2 saat gidiyor elim hızlı sanırım yavas insanlara tahammül edemiyorum 

0 oy
(20,156 puan) tarafından

Dunden turlu ve tarhana corbasi var biraz biber dolduracagim salata ve yogurt kafi. Elim hizlidir en fazla bir saatte uc cesit cikaririm ana yemek pilav corba. Tatli vs yapmiyorum  bir suredir trilice yapasim var ama halsizim bugun nedense.

0 oy
(14,397 puan) tarafından

Yaptığım yemeğe göre değişiyor mak 1 1 buçuk saat sürer heralde 

0 oy
(1,922 puan) tarafından

Bugünden örnek vereyim fırında biber patlıcan dolması tavuk kizartmasi çorba salata cacık hepsini ateşe koymam 35 dk mi aldı pişme süresi hepsinin farklı tabi 

0 oy
(725 puan) tarafından

Tüm yemekleri aynı anda yaparım bir saatini alır 

0 oy
tarafından

Karar vermek gün boyu, yapmak 1 saat alıyor 

0 oy
(4,837 puan) tarafından

30-40 dakikada ocağa ya da fırına girer genelde yemeklerim. Tabi ne yaptıysam pişme süresi fark ediyor. Evde tatlı yapmayı seven biri değilim çok fazla. Eşim tatlı sevmiyor, başlarda yaptım hep çöp oldu. Artık canı istediğinde ya da ben isteyince gidip alıyor 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Akşam yemeği hazırlığı ortalama kaç saat sürüyor?
Akşam yemeği hazırlığı menü içeriğine bağlı olarak genellikle 1 ile 2 saat arasında sürmektedir. Ana yemek, yan ürünler ve tatlı gibi detaylı bir menü hazırlıyorsanız hazırlık ve pişirme süreci toplamda 1.5-2 saatlik bir zaman dilimini kapsayabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çeşitli bir akşam yemeği menüsü için mutfakta ne kadar vakit harcanmalı?
Ana yemek, salata, ara sıcak ve tatlıdan oluşan kapsamlı bir menü için mutfakta yaklaşık 2 saat geçirilmesi idealdir. Pratik yöntemler ve ön hazırlıklar kullanılarak bu süreci 1 saat 15 dakikaya kadar indirmek mümkündür.
Akşam yemeği hazırlarken zamandan tasarruf etmek için neler yapılabilir?
Akşam yemeği hazırlama süresini kısaltmak için sebzeleri önceden doğramak, bakliyatları önceden haşlamak veya fırın yemeklerini tercih etmek etkili yöntemlerdir. Ayrıca mutfak robotu gibi pratik aletlerin kullanımı, hazırlık aşamasını yarı yarıya azaltmanızı sağlar.
Evde tam teşekküllü bir akşam yemeği hazırlığı nasıl planlanmalıdır?
Planlı bir akşam yemeği hazırlığı için öncelikle pişme süresi uzun olan yemekten başlanmalıdır. Fırın yemekleri pişerken salata ve tatlı hazırlığına geçmek, mutfaktaki toplam süreci optimize ederek tüm yemeklerin aynı anda hazır olmasını sağlar.
Çalışan bir anne olarak hızlı akşam yemeği nasıl hazırlanır?
Çalışan anneler için hızlı yemek hazırlığı, hafta sonu yapılan ön hazırlıklara ve pratik tariflere dayanır. Dondurucuda hazır bulundurulan sebzeler ve hızlı pişen tavuk veya kıymalı ana yemekler sayesinde 45 dakika içinde tam bir akşam sofrası kurulabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 190 göst.
30 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Sarioglusumm (515 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 311 göst.
13 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,078 göst.
29 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 170 göst.
16 Ocak 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Birkucukbebis (894 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,047 soru

24,664,147 cevap

366,889 kullanıcı

...