Bebeğimin yoğun bakım sürecinde iyileşme süreci nasıl ilerler?

+4 oy
400 göst.
Diğer kategorisinde (213 puan) tarafından

Merhaba sevgili anneler biliyorum ki Mahir artık sizinde bir parçanız oldu Gelen her bir haber benim olduğu kadar sizleride mutlu ediyor O yüzden öğrendiğim en ufak bilgiyi bile size aktarmaya çalışıyorum 

Şükür bu gün oksijen tüpü ve entübasyon için takılan cihaz çıktı Sadece burundan oksijen veriliyor Bir kaç güne inşallah oda çıkacak Daha sonra 3.basamakta olan bebeğim 2.basamağa inecek Daha sonra emzirme alışma derken 1 haftayı bulacak dedi doktor Sonrasında bebeğim evine ailesine kavuşacak Allah tekrar tekrar hepinizden razı olsun şimdilik sağlıkla kalın 🌸❤️

8 Cevaplar

0 oy
(457 puan) tarafından

En İyi Cevap

Ne güzel bir haber gözünüz aydın Rabbim evladınıza şifa versin inşallah🤲🏻 Siz de bizim Ahmet mirzaıza dua edebilir misiniz O da şu anda Ankara’da yoğun bakımda uyutuluyor daha altı aylık kalp yetmezliği diyorlar ama kesin sonuç bize daha demediler biz de bir umutla haber bekliyoruz Rabbim sizin evladnıza da bizim evladımıza da hasta olan bütün insanlara yardım etsin şifa versin inşallah😭🤲🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻

(213 puan) tarafından

İnanın o yoğun bakım kapısına her gittiğimde geceleri her süt sağmaya uyandığımda tüm bebeklere umutla bekleyen tüm hasta yakınlarına dua ediyorum Rabbim kimseye yaşatmasın o çaresizliği sizin yavrunuza da en kısa zamanda sağlık sıhhat versin Bebeğini doğumdan sonra alıp getirip sağlıkla büyütmek ne büyük nimet miş yarabbim diyorum Allah kimseyi o yoğun bakımı kapısına düşürmesin İnşallah 

(457 puan) tarafından

Amin inşallah canım Allah razı olsun inşallah eltimin oglu yavrucak😭🤲🏻

-Reklam-
0 oy
tarafından

Bak gördün mü çok şükür bugünü gorucez demiştik Allah büyüktür daha da iyi olacak ♥️

(213 puan) tarafından

Amin çok teşekkür ederim hepiniz çok destek oldunuz Allah razı olsun 

0 oy
(13,502 puan) tarafından

ne güzel haber bu😍 en kısa zamanda kavuşursunuz inşallah 

(213 puan) tarafından

Amin çok sağolun 

0 oy
(5,286 puan) tarafından

Çok sevindim canım.gör bak bundan sonra daha güzel toparlayacak.benimde erkek kardeşim doğduktan 1 gün sonra bağırsak ameliyatına alındı çok zor bi süreçti.40 gün hastanede yattı.doktor ameliyata alınacağı zaman kendinizi herşeye hazırlayın demişti.

6 kızdan sonra 1 oğlumuz olmuştu o kadar dua eden oldu ki atlattı çok şükür şimdi 6 yaşında.

(213 puan) tarafından

İnşallah çok teşekkür ederim Allah bütün dua bekleyen hastalar şifa versin 

0 oy
(2,654 puan) tarafından

Çok şükür gözün aydın Rabbim çok daha güzel günler göstersin 

0 oy
(14,313 puan) tarafından

Bugün aklımdan geçti biliyo musun çıktı mı acaba diye nick okuma alışkanlığım yok girip bakamadım ...

Coook şükür iyileşiyor minik savaşçı çok güçlü minik bedenleri ❤️

0 oy
(2,842 puan) tarafından

Çok şükür canım çok sevindim Gözünüz aydın Allah büyük 🤲🤲🤲

0 oy
(2,908 puan) tarafından

Peygamber efendimiz bile evladiyla imtihan olmuş evet zor ama Allah'a şükür et sahada iyi olur inşallah bebeğimle resimli post bekliyorum senden 🤗

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Yenidoğan bebeklerde entübasyondan çıkış süreci nasıl ilerler?
Yenidoğan bebeklerde entübasyondan çıkış, solunum cihazı desteğinin kademeli olarak azaltılmasıyla başlar. İlk aşamada solunum cihazı tamamen çıkarılır ve bebek burun yoluyla (nazal kanül) oksijen desteğine geçer. Ardından bebeğin kendi kendine nefes alabilme kapasitesi gözlemlenerek oksijen desteği tamamen kesilir ve süreç, bebeğin stabilize olmasıyla tamamlanır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yenidoğan yoğun bakımda 3. basamaktan 2. basamağa geçiş ne anlama gelir?
Yenidoğan yoğun bakımda 3. basamak, en üst düzeyde tıbbi bakım ve destek gerektiren durumları ifade eder. 2. basamağa geçiş, bebeğin hayati fonksiyonlarının daha stabil hale geldiğini, yoğun invaziv desteğe (entübasyon gibi) ihtiyaç duymadığını ve iyileşme sürecinin son evresine yaklaştığını gösteren olumlu bir işarettir.
Prematüre bebeklerde emzirme alışma süreci ne kadar sürer?
Prematüre bebeklerde emzirme veya biberonla beslenmeye geçiş süreci, bebeğin emme, yutma ve nefes alma koordinasyonunu geliştirmesine bağlı olarak değişiklik gösterir. Genellikle yoğun bakımın son aşamalarında, bebek tamamen stabilize olduktan sonra bu süreç ortalama 1 haftalık bir gözlem ve alıştırma dönemiyle tamamlanmaktadır.
Yoğun bakımdan çıkan bebeklerin eve dönüş hazırlığı nasıl yapılır?
Yoğun bakımdan çıkan bebeklerin eve dönüşü için doktorun belirlediği kriterlere göre hazırlık yapılır. İlk olarak bebeğin solunum desteği olmadan nefes alabiliyor olması, kendi vücut ısısını koruyabilmesi ve oral yolla beslenebiliyor olması gerekir. Eve geçmeden önce hekim tarafından verilen özel bakım talimatları ve takip randevularına harfiyen uyulması kritiktir.
Yenidoğan yoğun bakım servisinde iyileşme süreci nasıl takip edilir?
Yenidoğan yoğun bakım servisindeki iyileşme süreci, bebeğin günlük kilo alımı, kandaki oksijen satürasyon değerleri ve kendi başına beslenebilme yetisi üzerinden takip edilir. İyileşme ilerledikçe invaziv cihazlar (entübasyon tüpü vb.) yerini daha hafif destek birimlerine bırakır ve basamaklı bakım sistemiyle bebeğin taburcu edilmesine hazırlanılır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 518 göst.
13 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Annelikkkk4 (213 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 458 göst.
8 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Annelikkkk4 (213 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 639 göst.
7 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Annelikkkk4 (213 puan) tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 362 göst.