Bebeğimde portal vende parsiyel trombüs çıktı ne yapmalıyım?

+1 oy
494 göst.
Diğer kategorisinde (213 puan) tarafından

Anneler inanın bebeğime bu olanlar ruhumu öyle çürütüyor ki Kendimi heran bırakabilir mişim gibi geliyor 

Bebeğim tüplerde şükür ki kurtuldu sadece oksijen kaldı çarşamba taburcu olur gözüyle bakarken tansiyon yüksekliği sebebiyle doppler ultrason yapıldı  sonuçta Sol portal vende akima izin veren parsiyel trombüs görüldü. yazıyor ve bu konu hakkında pek iyi şeyler okumadım Dün geceden beri beynimi kemiriyor bu bilgi Daha sonucu doktorla görüşmedik Pazartesi bilgi günü neyle karşılaşırım bilmiyorum 9 aydır taşıdığım umutla beklediğim yavrum 11 gündür benden uzak elimden bir şey gelmiyor sabrım kalmadı lütfen dua edin herşey iyiye gitsin İnanın iyi değilim ilk günden beri ayaktayım Yine ayakta dururum yeterki bebeğim iyileşsin Bebeğim için şifa olacak dualarınızı ihtiyacım var Bu durumu yaşayanlar da lütfen yazsın çok ihtiyaçım var iyi bir umut ışığına 

12 Cevaplar

+1 oy
(202 puan) tarafından

Rabbim şafi ismi ile şifa versin.insaAllah tez vakitte tamamen iyileşir.Rabbim sizede sabır, güç, kuvvet versin

-Reklam-
+1 oy
(2,079 puan) tarafından

Canım benim her şey olacağına varacak emin ol sen tevekkül et Allah'ı bırak bebeğin yanına gelecek yarın bir gün yeter ki Sağlıkla sıhhatle gelsin Allah'tan sabır isteme sabır istersen sabredecek daha çok şeyin ortaya çıkar Allah'tan Her zaman hayırlısını afiyet ile iste vakitler geçecek bu günler bebeğini güzel fotoğraflarını olacak öpüp koklayacaksın az kaldı Allah'ın izniyle

0 oy
(2,229 puan) tarafından

rabbim sifa versin. her okuduguna inanma. google cok moral bozuyor gercekten. benim oglumu da ilk geceden sarilik 25 di  kan uyusmazligi vardi cocugun rengi pirtakal

gibiydi. hamileyken bebek ile benim kanim kariamis  olesanta yoluyla .6 gun yogunbakimda yatti kani degisti. 4 saat 30 cc kan cekip 30 cc kan vermisler gibek kordonundan. internette birauru sey okuduk cikaukur hicbiri gerceklesmedi. doktor okumayin bakmayin dedi ozellikle

0 oy
(1,741 puan) tarafından

Rabbim şifa versin canım 

0 oy
(2,182 puan) tarafından

Rabbim afiyetle tez vakitte şifa versin, sizi kavuştursun. Allah'a sığının tevekkül etmeye çalışın , Rabbim bu günlerden ferah günlere çıkartır inşallah

0 oy
(444 puan) tarafından

Rabbim şafi isminin hürmetine şifa versin inşallah canım 🤲🏻

0 oy
(1,919 puan) tarafından

Rabbim şifa versin inşallah umudunu kaybetme buraya kadar gelen minik Mahir devamını da getirir buna inaniyorum 

Ve lütfen internetten uyduruk bilgilere bakıp kendini üzme bunu en iyisini şuan minik Mahirin doktoru bilir inşallah güzel haberler verir

0 oy
(6,345 puan) tarafından

Birşey soracağım doğumdan sonra mı bu durumdan gerçekleşti yoksa bazı sıkıntıların olacağı ultrason detaylı da vs çıkmış mıydı çok geçmiş olsun Allah şifa versin 

0 oy
(2,086 puan) tarafından

Merhaba chate sordum muhtemelen kan sulandirici verirler dedi cok da ciddi gibi konusmadi atayim size de

image

image

0 oy
(2,828 puan) tarafından

Rabbim şifa Versin İnşAllah dik dur koyverme canım kendini iyileşecek Allahın izniyle 🤲🤲🤲

0 oy
tarafından

Canım korkma sen ne kadar güçlüysen bebek o kadar dirençli oluyor bebeğim doğuştan göz tansiyonu ile doğdu ve ağlamaktan helak olmuştum çünkü kalıcı körlüge sebep bir rahatsızlık lütfen şuan araştırma doktorunla görüş ve süreci en sağlıklı şekilde yönetmeye çalış ben de avuç kadar evladımı ameliyathane ya kapalı kapılar ardına göndermenin acısını yaşamış bir anneyim Allah şuan bebeğinle 

0 oy
(867 puan) tarafından

Allah şifa versin,  gönlüne ferahlık versin inşallah 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Yenidoğan bebeklerde portal vende parsiyel trombüs nedir?
Portal vende parsiyel trombüs, karaciğere kan taşıyan ana damar olan portal vendeki akımın kısmen pıhtı nedeniyle kısıtlanması durumudur. Yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde, özellikle göbek kateteri gibi girişimler sonrası nadiren de olsa görülebilen bir vasküler durumdur ve uzman çocuk hematoloji ekiplerince takip edilmesi gerekir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeklerde portal ven trombozu tanısı nasıl konur?
Portal ven trombozu tanısı genellikle doppler ultrasonografi yöntemiyle konulmaktadır. Bu görüntüleme tekniği, damar içindeki kan akış hızını ve pıhtı varlığını renkli görüntülerle net bir şekilde ortaya koyar. Doktorlar bu sonuçlara dayanarak bebeğin pıhtı seviyesini ve damar açıklığını değerlendirirler.
Yenidoğan bebeklerde tromboz tedavisi nasıl uygulanır?
Yenidoğanlarda tromboz tedavisi, pıhtının yerine, boyutuna ve bebeğin klinik durumuna göre çocuk hematologları tarafından yönetilir. Genellikle bebeğin damar yapısı ve genel sağlık durumu dikkate alınarak kan sulandırıcı tedaviler veya yakından takip protokolleri uygulanır. Tedavi süreci hastanede uzman gözetiminde planlanmalıdır.
Yenidoğan yoğun bakımda portal ven trombozu süreci ne kadar sürer?
Portal ven trombozu süreci her bebekte farklılık gösterir ve iyileşme hızı pıhtının gerileme durumuna bağlıdır. Tedavi, damar akışının normale dönmesi ve pıhtının çözülmesi hedeflenerek yürütülür. Bu dönemde düzenli aralıklarla yapılan doppler kontrolleri ile bebeğin iyileşme süreci yakından takip edilerek taburculuk kararı verilir.
Bebeklerde portal ven pıhtısı sonrası nelere dikkat edilmelidir?
Portal ven pıhtısı sonrası süreçte en önemli konu, düzenli kan tetkikleri ve radyolojik kontrollerin aksatılmamasıdır. Bebeğin genel durumu, beslenmesi ve karaciğer fonksiyonları hastane takibinde sürekli izlenmelidir. Ayrıca, doktor tarafından reçete edilen ilaç tedavisi varsa bunların aksatılmadan uygulanması iyileşme için kritiktir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
13 cevap 640 göst.
+1 oy
5 cevap 353 göst.
28 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 353 göst.

Kategoriler

1,507,498 soru

24,606,839 cevap

363,881 kullanıcı