Bugün yolda yaşlı bir teyzeden duyduğum cümleler üzerine yazıyorum bunları😐
Biz annelerin en sık duyduğu cümlelerden bazıları Anne sana çorap giydirmemiş mi Anne seni üşütmüş mü Anne yedirmemiş mi Anne bak yine ağlatmış seni Annen seni hiç dinlemiyor mu Bu sözler çoğu zaman sevgiyle söylenir ama bir annenin kulağına hep aynı ağırlıkla çarpar Çünkü fark etmeden annenin emeğini küçültür suçluluk hissettirir ve anne çocuk arasına annen yapmamış etmiyor ilgilenmiyor mesajı sıkıştırır Oysa çok destekleyici bir dil mümkün Üşüdüyse çorap giydirelim Acıkmışsa birlikte bir şey hazırlayalım İstersen ben tutayım sen toparlan Anneliğin zaten zor olduğu bir dönemde en çok ihtiyaç duyulan şey eleştiri değil destek anlayış ve dayanışma. Peki siz etrafınızda böyle cümleler duyuyor musunuz tepkiniz ne oluyor ?
En çok duyduğum ve istemsizce tilt olduğum cümle “Kucağa mı alıştırdın?”
Evet, kucağa alıştırdım. Çünkü kaygılı bağlanma yaşasın istemedim.
Zaten 2 seneye kucağıma sığmayacak. Zaten bu çocuğun ne ara büyüdüğünü bile algılayamıyorum.
Zaten şu an bile bebeklikteki kadar sarılma imkanım yok.
E bırakın da çocuğuma sevgimi en yalın haliyle vereyim.
Ayrıca bile isteye alıştırmadım, elhamdülillah benim oğlum zaten doğuştan sarılmacı. Kendi dokunduğu müddetçe temas seviyor, ben dokunsam kaçar.
Üzücü yani, bu çocuklar 10 seneye büluğa erecekler, bari henüz süt kokarken doya doya içime çekeyim. Böyle bir şey duyunca aklımdan tonlarca cümle, kalbimden yüklerce itiraz geçse de dudaklarımda hep gülümsemeyle geçiştiriyorum. Çünkü söyleyenler ya anne, ya anne adayı. Yaşadı ya da yaşayacak. Kimseye kendi doğrumu dayatmak istemiyorum.
3 kayıp verdikten sonra çok zor bi şekilde oğluma kavuştum.onda eşimde dahil,kundaksız alma kucağına,sürekli alma alışır kokuna,öpme dokunma onu yapma bunu yapma diye uyardılar hep.hoş ben yine bildiğimi yaptım.sevmeyeceksek sarıp sarmalamayacaksak neden dünyaya getiriyoruz ki
Yemin ederim bende seninle aynı düşünüyorum bebek bu yaa huzuru bizde buluyorlar zaten bizim yavrumuz onun için en iyi seyirler herkesten çok biz biliriz
Bazen kendileriyle çelişiyorlar. Çocuğu kucağına al kokunu çeksin sakinleşsin diyorlar 2 dk sonra e bırak artık alışmasın diyorlar 🙄 tam olarak ne istiyorlar bizden
Dört yaşında oğlumun hala ayaklarını öpüyorum ben kimsenin de aklına ihtiyacım yok :) bu tarz kucak uyarısını en yakınlar yaparsa iyi niyetle der diye belki anlayışla karşılarım ama herkese söylenecek laf değil ayrıca kime ne bende otuz yaşında anne olmuşum ben de kucağa alıştırayım yani diyordum
Dinleme kimseyi valla diyorlar geç yürür öpme ama kızımın ayakları benim cennetim öptükçe öpüyorum doyamıyorum
bu anneler vicdansız
çocuğu hasta ediyor, aç bırakıyor hepsi manyk ya🤦🏼♀️
şükür yakın çevremde bunları duymadım ama arkadaşlarıma falan söylüyorlar duyuyorum çıldıracak gibi oluyorum. siz anne olmadınız mı ya🤦🏼♀️
şimdi bir arkadaşım hamile, ona önden bilgiler veriyorum. anneliği anlatmıyorum, milletin neler diyebileceğini anlatıyorum. emzirsen sütünü beğenmezler, mama versen sütü yok derler, kucağa alsan kucağa alıştı, kucağına almasan vicdansızsin derler diye önden hazırlıyorum. bu lafları kim diyorsa sana o kişileri çıkart hayatından diye de ekliyorum, bu laflar için canını sıkma.
Ben de sizin gibi düşünüyorum artık bir anneyi doğuma ya da çocuk bakımına alıştırmakla birlikte bu tarz söylemleri de alıştırmak daha mantıklı herkes neyle karşılayacağını bilsin herkesin etrafında böyle insanlar var
sordu hani doğuma nasıl hazırlanayım, neler alayım, ilk zamanlar çok nasıl olacak, aşılar doktor muayenesi vs
hepsini kabaca anlattım ve sonrasında dedim ki kulaklarını bir yerde kapatıp annelik içgüdüsüyle hareket edeceksin, çocuğun için ne doğru sen bulacaksın. ama bunlardan daha önemli şeyler ise çevrenin etkileri.
bi kadına lohusa depresyonu yaşatan da çevre. sen bunlara hazırlıklı ol. bebek bakmak en kolayı yoksa
Kesinlikle tek başına annelik iç güdüsü her şeye yetiyor aslında . Fikir almak isteyen soruyor zaten ..
Neden bu çocuk böyle zayıf hiç yemek vermiyor musun
Biraz telefon ver çocuğun eline
Alerjik bir bebek ve en çok duyduğum şey içinde yumurta olan bir şeye ver ver bir şey olmaz
Bu çocuk küçük kalmış
Bu çocuk çok ince giyiyor halbuki yok öyle bir şey mevsimine göre giydiriyorum
Bezi çok sıkı çocuğum 7 kilo ve sleepy 3 numara kullanıyorum dedim bir numara büyük alayım bu sefer de bu bezi çok büyük neden küçük almadın
Uyku saatlerinde uyutma burda kalsın
Saysam daha çok var ama saydıkça sinirleniyorum
Kızımın ağladığı herhangi bir ortamda hemen eline telefon ver sussun diyorlar. Hiç tahammülleri yok bebek ağlamasına. Vermeyince üflemeler püflemeler. Hemen o ortamdan uzaklaşıyorum .
Benim de kuzenimin bebeği alerjik yumurtaya alerjisi var sen küçük küçük yedir alışsın diyorlar . Tam akıl tutulması.
Bu tür karışanlara gerçekten sinir oluyorum özellikle yabancı biri karıştığı zaman artık görmezden geliyorum birşey dediğin zaman bir çocuk sende mi var demeye başlıyorlar kızımla dışarı çıktık hava aşırı soğuktu ama çıkmaya mecburdum hastaneye gidecektik yoldan geçen bi teyze bu soğukta o çocuğu niye dışarı çıkardın hasta olacak demeye başladı bazen öyle bir yerden geliyor ki insan kendini zor tutuyor en çok sinir olduğum olayda yoldan geçen yabancıların dokunmak sevmek istemeleri
Bir yerden sonra surat ifademden anlaşılıyordur benimde .
Aynı şeyi bir kaç gün önce eşimin halası bana söyledi bir çocuğa bakmadın hasta mı ettin? Aynen bakmadım bakmak istemedim üstünu başını ince giydirdim çorap giydirmedim pis gezdirdim güzel beslemedim hasta ettim hasta ol dedim sen hasta ol seninle birlikte bende mahvolayim istedim
Dengesiz mi yok etrafta ne demek bakamadım mi sen mi bakiyosun benimle gece gündüz 4 çocuğa senmi hastane hastane geziyorsun ben 3 gündür duşa giremiyorum hasta Nazlı diye nefesi yıkanır bronşiti var bişey olur diye istesem babasına verir duşa da girerim uyurumda yemekte yerim ama birakamiyorim ben herşeyden fedakarlık ederken birinin gelipre bakmadin mi demesi insanın duyacağı en ağır cümle oluyor oan
İnsan sinir oluyor ya geçen hastanede kızım arabadan sarkıyor baş aşağı düşecek bende oturtum kızdım dedim rahat dur annecim ordan bir kadın yanıma gelmiş çocuk duruyor niye kızıyorsun diyor bende film koptu. Dedim sana ne sana mı kaldı benim çocuğum demekki durmuyor bende kızıyorum kimsenin anneligine karışmak sana düşmez şekerim düştü sinirden
Zaten bizim milletimizin huyudur görmesi gerekeni görmez nerde burun sokulacak boş iş var onu eleştiriler önce bı mantık yürütmek gerek duran bir çocuğa anne neden kızsın? Hastanede kızım elinde biberonla su içiyordu yaklaşık 1 yaşında kız çocuğu su diye donenmeye başladı ama konusamadigi için sadece bakıp ağlıyordu babasının kucağındaydi kadının yüzüne baktım belliydi yorgun uykusuzfu anlamiyordu ne istediğini bir dk ya yakın bekledim sonra çekinerek yaklaşıp sanırım bende kızdan gördü su istiyor dedim kadın biberonlu verince hemen sustu Allah razı olsun dedi geçti gitti kırmadan bişey yapmak sadece ufak bir dikkate bakar aslinda
Valla o kadar haklısın ki sokakta şiddet gören kadın görseler dönüp bakmazlar annelere bilip bilmeden hadsizce yorum yapıyorlar
İnsanlardan uzak duran yabancılayan çocuğum için evde yalnız büyüyo gibi saçma sapan yorumları çok duyuyorum. Yalnız o yüzden bi annesini görüyo yok şöyle yok böyle.
Bu kadar yalnız bırakmasaydınız o zaman kardeşim çocuğun bilmem nesi olarak gelseydin yanında olsaydın da seni de tanısaydı sana da yanaşsaydı.
İşte bu yüzden yalniz bebek büyütmekten memnunum. (Gurbet ülkede hiçbir tanıdığın olmadığı)
Çünkü birkaç ay çektim ben bu eleştirilmeyi. Tahammül edemiyordum .
Böyle insanlara mesafe koyup uzaklaşınca da yabani damgası vuruyorlar
Benim kızım prematüre 1 kilo bile değildi doğduğunda şuan 25 aylık 9 kilo doktor normal diyor doğum kilosuna göre. Gören diyor kızın zayıflamış zayıf. Yahu sen gördüğünde 7 8 kiloydu çocuk şuan 9 zayıflamadı diyorum anlamıyorlar sanki aç kalıyor vallahi bazen benden çok yiyiyor ama almıyor kilo ne yapayım. Vallahi bıktım şu boş insanlardan
Maşşallah ❤️
Hep var seni ağlattılar mı çocuğa güzel yemekler yapmıyor musun daha sabah halam 18 aylık bebek için tuvalet eğitimine niye başlamıyorsun evdesin neyi bekliyorsun anlamıyorum beze para vermek hoşuna gidiyor galiba uff neler dedi
Aha 😊😊farklı bakış açısı benim hâlâ anlamıyor dikta ediyor yapmadığım içinde çocuğa bakamıyor oluyorum malesef
Bende beyaz gürültü için d*insiz kitapsız olmuştum 😅
Yaşlı mı sizin halanız benimki 58 yaşında bekar
35 yaşında bunu söyleyen halam
Oho o baya gençmiş demekki kafası eskide kaldı
Bugün otobüs de bir kadına "neden bebek arabasıyla çikiyosun bebeğin varsa çikma otur evinde" dedi baska bir kadın
Bebekli olan kadın bişey demedi cevap vermedi ama ben susamadim. Niye bebeği var diye çıkamaz mi istediği yere gider ne olmuş yani dedim bebek Arabası 2 kişilik yer tutuyormuş otobüs de öyle dedi çok rahatsız olduysaniz taksiyle gidin sizin ne kadar hakkınızsa onun da hakkı diyince biz çocuklar küçükken evden çikamazdik dedi😂 çildirmalik ablacım sen çikmadin ama biz çıkıyoruz ilerde birde saygı beklersin saygı duymadığın çocuktan dedim bana saygısız dedi😂 ben saygısız değilim ama sen sevgisiz ve hoşgörüsužsun dedim çevredikeler sadece Avel Avel baktı şoför durdurdu otobüsü bebek arabasından rahatsız olan inebilir dedi hepimizin çoluğu çocuğu var falan dedi. Ya bunu yapan da bir kadın sanki o yollardan geçmemiş gibi
Bunun aynısını metroda yaşadım . Zaten tıpış tepiş zar zor bir köşe bulup girmişim adamın teki kızıyor bebek arabalılar insin biz binemiyoruz diye 🥲
Bir yerlerine batıyo Bebek Arabası sanki tövbe estağfurullah...
1,496,552 soru
24,446,988 cevap
353,714 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın