Misafir için hazırladığım bu menü nasıl, ne değiştirebilirim?

0 oy
189 göst.
Diğer kategorisinde (226 puan) tarafından

Kardeşim yenı evlendı Pazar günü esıyle mısafır çağırdım. Menu olarak

Nohutlu kıymalı Pilav, tavuk yemeyı, rus salatası, soguk dovğa, vıneqred salatası, borek dusundum.cayla icmeyende baklama veya pasta yapabılırım. Sızce nasıl menyum deyısıklıkte yapa bılırım. Kaynanamlarla annemlerde olacak

1 cevap

0 oy
(8,971 puan) tarafından

Nohutlu kıymalı pilav hiç yemedim yapmadım vineqred salatası ve soğuk dovğa ne ilk defa duydum çorba yok menüde ilave yapabilirsin

(226 puan) tarafından

Vıneqred salatası nereye aıd bılmıyorum Ben Azerbaycanlıyım dovğa bız yapıyoruz, pılavda güzel oluyor deneye bılırsın. Bızde genelde mısafır menyusunda corba olmuyor

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Misafir menüsünde nohutlu kıymalı pilavın yanına ne iyi gider?
Nohutlu ve kıymalı pilav oldukça doyurucu ve ana yemek gücünde bir lezzet olduğu için yanına daha hafif ferahlatıcı seçenekler eklemek denge sağlar. Menünüzdeki Rus salatası ve vinegret salatası bu pilavın yanına çok yakışacaktır ancak menüde iki farklı salata yerine birini yoğurtlu diğerini zeytinyağlı seçerek çeşitliliği artırabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kalabalık misafir grupları için en pratik menü nasıl hazırlanır?
Kalabalık gruplar için en pratik yöntem, fırında tek tepsi yemeklerine veya kolayca porsiyonlanabilen çeşitlere ağırlık vermektir. Menünüze eklediğiniz böreği fırında toplu pişirebilir, tavuk yemeği yerine daha pratik olan tavuklu bir ana yemek veya fırın tavuk tercih ederek mutfakta geçirdiğiniz süreyi minimuma indirebilirsiniz.
Kayınvalide ve anne ağırlıklı misafir sofrasında nelere dikkat edilmeli?
Anne ve kayınvalide gibi misafirler ağırlanırken menüde mutlaka sıcak bir çorba veya geleneksel bir başlangıç tabağı bulundurmak sofrayı daha zengin gösterir. Soğuk dövğa gibi yöresel lezzetler sofraya şıklık katar, ancak ana yemeğin yanına mutlaka sıcak bir sebze veya etli bir tamamlayıcı ekleyerek sunumunuzu güçlendirebilirsiniz.
Çay saati ikramı için baklava mı pasta mı daha uygundur?
Baklava şerbetli ve geleneksel bir lezzet olduğu için ağır bir yemek menüsünün ardından tercih edilmesi misafirler tarafından daha çok beğenilir. Eğer çok ağır bir menü hazırladıysanız pasta yerine daha hafif sütlü tatlılar veya baklava ile birlikte taze meyve sunumu yaparak misafirlerinizin mide dengesini koruyabilirsiniz.
Menüdeki salata çeşitleri nasıl dengelenmelidir?
Rus salatası mayonezli ve ağır bir salata türü olduğu için yanına mutlaka sirkeli veya limonlu ferah bir yeşillik salatası eklenmelidir. Vinegret salatası güzel bir seçimdir ancak her iki salatanın da sebze ağırlıklı olması yerine birini protein içeren yoğurtlu, diğerini ise taze yeşilliklerden oluşan hafif bir karışım olarak belirlemek menüyü daha profesyonel kılacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 749 göst.
9 Mayıs 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Anneyim anne (467 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 368 göst.
8 Mart 2026 Diğer kategorisinde Esma& (776 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 739 göst.
0 oy
4 cevap 457 göst.
19 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Prensesp (11,980 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,207 soru

24,603,053 cevap

363,695 kullanıcı