Misafir odası için nasıl halı seçmeliyim?

0 oy
356 göst.
Diğer kategorisinde (756 puan) tarafından

image

Oda bu ve mısafır odası bacılar suan yerde sarılı olan halı aslında oturma odasının 😀

imageboyle yanı 

image

Boyle bır halımı yoksa 

image

image

7 Cevaplar

+1 oy
(7,072 puan) tarafından

Ben ilkini begendim canim

(756 puan) tarafından

YYapay Zeka da 1 demıs bakalım hangısı galp. Gelcek 

(7,072 puan) tarafından

Daha şık zarif geldi :))

-Reklam-
0 oy
(4,306 puan) tarafından

3 numarayı beğendim 

(756 puan) tarafından

Onu galıba obur odaya alıp mavilerı mtfaga alıp  1 ccıyıde mısafır odasına alacam

(4,306 puan) tarafından

Güzel günlerde eskit ☺️Hüsoşa kuvvet ,rengi çok açık

(756 puan) tarafından

Misafir odasınaa pek gırmıyor :) ben sadece camasırı asmaaaya giriyorum:)

(4,306 puan) tarafından

O zaman sorun yok ☺️ Benimkiler mandal vermekse olsa ille girecekler peşimden

0 oy
(2,816 puan) tarafından

2. Çok beğendim ama odaya en uyumlu olan 1. Bence 

(756 puan) tarafından

Yapay zekada 1 dıyor sjsjs :)

(2,816 puan) tarafından

Odanın mobilyası için 1 ve 3 uygun canım ama 1 daha hoş duruyor annemin misafir odası da gri siyah karışımlı 1. Halıya benzer bi halısı var çok güzel şık duruyor 

0 oy
(158 puan) tarafından

2 bence göz yormuyor çok hoş 

0 oy
(2,695 puan) tarafından

2 ve 3 çok uyumsuz koltuklarınla 1 eh işte uyumu. Halı güzel ayrıca. Ama başka seçenekleri de değerlendir derim. Daha uyumlu bir halı bulabilirsin bence

0 oy
(30,213 puan) tarafından

Ben biri beğendim ya ama kimse beğenmediği için zevkimi sorguladım. Göz yormasın derken artık her şey tek renk tek tip oluyor ben onu da sevmiyorum 

0 oy
(589 puan) tarafından

Cok daha iyileri var aslinda cok karisik degil mi canım bunlar daha sade ve şık gider oturma odasina

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Misafir odası için halı seçerken nelere dikkat etmeliyim?
Misafir odası için halı seçerken ilk olarak odanın genel mobilya renklerine ve aydınlatma düzeyine dikkat etmelisiniz. Genellikle bu odalarda daha ağır ve şık duran, leke tutmayan veya kolay temizlenebilen dokuları tercih etmek en doğrusudur. Eğer odanız küçükse açık renkli ve desensiz halılar alanı daha geniş gösterir, geniş bir odanız varsa daha belirgin desenli modelleri seçerek odayı doldurabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Oturma odası halısını misafir odasında kullanmak uygun olur mu?
Oturma odası için üretilen halılar genellikle daha yoğun trafiğe dayanıklı ve pratik temizlik özellikli olduğundan, misafir odasında kullanılmaları teknik olarak uygundur. Ancak görsel estetik açısından oturma odasının dekorasyon tarzı ile misafir odasının stili farklıysa uyumsuzluk yaratabilir. Eğer mevcut halınızın desenleri ve boyutları misafir odanızın konseptine uyum sağlıyorsa, yeni bir maliyete girmeden kullanmaya devam edebilirsiniz.
Misafir odası halısı hangi ölçüde olmalıdır?
Misafir odası halısı seçerken ideal ölçü, odadaki mobilyaların ön ayaklarının halının üzerine gelecek şekilde konumlandırılmasıdır. Standart bir oda için mobilya yerleşimine bağlı olarak kenarlarda yaklaşık 20-30 santimetrelik boşluk kalması odayı ferah ve dengeli gösterir. Halının odanın tam ortasında durması ve kapı açılışını engellememesi de dekorasyon açısından oldukça önemlidir.
Küçük misafir odaları için hangi tarz halılar seçilmelidir?
Küçük misafir odalarını daha geniş göstermek için açık tonlarda, düz renkli veya minimal geometrik desenli halıları tercih etmelisiniz. Özellikle kendinden dokulu halılar, mekanı boğmadan zengin bir hava katar ve görsel karmaşayı önler. Parlak veya çok koyu renkli halılardan kaçınarak, odanın ışığı yansıtmasına yardımcı olan daha yumuşak dokuları seçmek en verimli yöntemdir.
Misafir odası halısı ne sıklıkla temizlenmelidir?
Misafir odası halıları genellikle oturma odalarına göre daha az kullanıldığı için yılda en az iki kez profesyonel veya derinlemesine ev temizliği yapılması yeterlidir. Günlük kullanımda ise haftada bir kez süpürülmesi toz birikimini engeller ve halının ömrünü uzatır. Eğer odada evcil hayvan beslenmiyorsa veya misafir trafiği çok yoğun değilse, düzenli havalandırma ve yüzeysel temizlik halının uzun süre temiz kalmasını sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 1,235 göst.
23 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 552 göst.
20 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 186 göst.
12 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Zeyneb Huseyn (226 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 726 göst.