Uyurken kulağım ezildi ve şekli bozuldu, ne yapmalıyım?

0 oy
203 göst.
Diğer kategorisinde (290 puan) tarafından

Dün gece 4 te uyandım baş ağrısı ile hap attım bide eski üsül başımı sarıp yattım baş örtü ile anlımı yani o uyku sersemligi ile kulağımın birinide sarmışım birini dışarda bırakmışım sabah kalktımda sardım kulagım kıpkırmızı kıkırdagım incecik olmuştu ve normalde kulağım küçük kıvrımlı anlatmak istedimi anlamışsınızdır diğer kulagım dümdüz acılmış bildiniz kıkırdak üst kısmı acılmış ve kepçe gibi olmuş halen de düzelmedi sertleşti yumuşaklıgı gitti ama şekli düzelmedi napacam ay ben başına gelen varmı

2 Cevaplar

0 oy
(2,518 puan) tarafından

enetresan bence duzelir okadar kolay bozulmazki . sekil baskiya maruz kaldigini in oyle olmustur bence.  cok merak ettkm ama nasil gozumde canlandiramadimda

(290 puan) tarafından

Ay hem komik hemde çok canım sıkıldı normalde kulağımızın üst kıkırdagı içe doğru ya orda bir kıvrım var elle dokununca anlarsın sardım taraftaki kıvrım acılmış kılırdak acılmış yani yok dümdüz olmuş kulagim inşallah düzelir ya

(2,518 puan) tarafından

duzelir kulak kikirdagi  kaliteli kilirdak . burun estetiklerinde ya kulaktan kikirdak aliyorlar yada kaburgadan aliyorlR mesela. sekillendirip burna koyuyolar. kulak kilirdaginkolay sekil alan yapi demekki.duzelir bence

-Reklam-
0 oy
(1,038 puan) tarafından

Bebek kulağı değil ki sonuçta kalıcı hasar bi günde olsun düzelir bnce bnm kızım normalde kepçe değil yatarken üstüne yatıyo şeklini bozmuş kulağı yumuşak olduğu halde bile bi günde olmadı.emerken falan dikkat ediyorum ama o yine yapıyo bandanayla düzeltmeye çalışıyorum sende istersen bandana yada eşarp takıp öyle uyu gün içinde de takılı kalsın yada bantlar var bunun için 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kulak kıkırdağındaki şekil bozukluğu ve sertleşme nasıl geçer?
Kulak kıkırdağında baskıya bağlı oluşan şekil bozukluğu ve doku sertleşmesi durumunda, vakit kaybetmeden bir kulak burun boğaz uzmanına görünmek en doğru adımdır. Kıkırdak dokusu hassas bir yapıya sahip olduğu için, kendi kendine düzelmesini beklemek yerine bölgedeki kan dolaşımının durumunun ve doku hasarının bir hekim tarafından muayene edilmesi gerekir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Uyurken kulağın uzun süre baskı altında kalması kıkırdağa zarar verir mi?
Evet, kulağın uzun süre boyunca yanlış pozisyonda kalması veya sert bir şekilde sarılması kıkırdağa giden kan akışını kısıtlayarak doku üzerinde kalıcı şekil bozukluklarına neden olabilir. Özellikle uyku sırasında uygulanan baskı kıkırdağın incelmesine, kızarmasına ve doku yapısının değişerek sertleşmesine yol açabilir.
Kulakta meydana gelen ani şekil bozukluğu hangi durumlarda acildir?
Kulaktaki şekil bozukluğu şiddetli ağrı, aşırı kızarıklık, sıcaklık artışı veya kıkırdak dokusunda belirgin incelme ile seyrediyorsa bu durum acil tıbbi müdahale gerektirebilir. Baskıya bağlı oluşan hasarlar, enfeksiyon riski veya perikondrit gibi ciddi durumları tetikleyebileceği için belirtiler başladıktan sonraki ilk 24 saat içinde uzman muayenesi önerilir.
Kıkırdak dokusundaki travma sonrası sertleşme neden olur?
Kıkırdak dokusunda meydana gelen travmalar, vücudun bölgeyi iyileştirmeye çalışırken doku bütünlüğünü bozması sonucu sertleşmeye yol açabilir. Baskı altında kalan kulak kıkırdağı, hücre yapısının sıkışması ve dolaşım bozukluğu sebebiyle esnekliğini kaybederek normal formundan uzaklaşabilir ve doku daha katı bir hal alabilir.
Kulak kıkırdağı zedelenmesi için evde ne yapılabilir?
Kulak kıkırdağı zedelenmesi durumunda bölgeye asla daha fazla baskı uygulamamalı ve üzerine yatılmamalıdır. İlk yardım olarak bölgeyi temiz tutmak ve herhangi bir krem veya ilaç sürmeden önce bir doktora danışmak hayati önem taşır; çünkü bilinçsiz müdahaleler kıkırdak dokusundaki deformasyonun kalıcı hale gelmesine veya enfeksiyon gelişmesine sebebiyet verebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 223 göst.
14 Nisan 2026 Ev & Yaşam kategorisinde At Work (8,059 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 824 göst.
0 oy
7 cevap 349 göst.
16 Haziran 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 265 göst.
9 Eylül 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu