Kızlar selam . Tereyağı eritiyordum ilk defa erittigim icin nasilyapiliyor bilmedim tam neyse berraklasti süzdüm . Dibinden böyle kuma benzer şey çıktı normalmi bu
Erittigim bu sekilde kizlar dibi yine ayni sekil kum olmus ama onu tekrar suzucem rengi cokmu koyu
cok kirmizi yakmisn yag resmen . buna yumurta kirsan bile igrenc olur tadi. yakmisin yagi o yizden boyle olmus.
tereyag bi kopurdumu yeter zaten. tavani onceden vok isittiyaan iki saniyede hile bu sekilde yanar yag vok asiri isinmis tavada
Ay cok uzuldum ya of
Bu çıkan şeyler normal ama yağın renginin berrak olmasi gerekir. Fazla yaktıysan koyulaşmiştir. İnşallah acı olmaz.
Of cok morelim bozuldu ya olmaz inşallah
Bu yagın içindeki ayran kısmının ayrılmasıyla dibe çökmesi ile oluşuyor yani normal, ama bu kadar yakmana gerek yok
Sağol canım
Yanmış bu yağ canım yenmez
Sagol canim
Yağ yanmis bacim
Malesef
Ben pek anlayamadım tereyağı beyaz veya sarı olur mevsime göre hemen 1-2 dakika içinde erir zaten nasıl böyle koyu oldu resmen kararmış ne yapacaksınız bu yağ ile
Kullaniliyorsa kullancam kullanamazsam aticam
ertmekden ote kömur etmissin hayatim yagi yakmissin
fazla yanmis yag zararlu ama kullanmissin
Of cop oldu desene.
Evet kötü tat verirmi diye kullanip baktim
Aslında meşhur kahvaltı yerlerinde böyle tereyağının yakılıp bir kapta bırakıp tekrar dondurulup ekmeğe sürülüp yendiğini, çok lezzetli olduğunu duydum bir kaç gün önce 😁yani herkes yanmış yenmez yazmış,bende öyle biliyordum ama araştir internetten bak böyle yakıyorlar bilerek.
İnternetten baktim hamur yemeklerine ayri lezzet veriyor yazmisti sjsj
Kef derlerdi bizim orda dibinde birikir ama neymez ama yağın rengi olması gerekenden koyu bence
Evet biraz yakmisim galiba ama kötü tat vermiyo :(
yağı yakmışsın ondan böyle.
kısık ateşte yağı yavaş yavaş eritiyorsun. tereyağını içindeki sütle yağ ayrışıyor. yağ üstte kalıyor onu yavaş yavaş alıyorsun. YouTubeda daha detaylı anlatan videolar vardır. bu şekilde tereyağ buzdolabında 1 seneye kadar kalabiliyor ve sade yağ tereyağından daha lezzetli
Bende bu sekilde yaptim kazanda tek hatam ustunun tereyagini almadim ben dibine coken dimi sut kismi onun yuzunde tam erimedi sandim oda yag olcak sandim dibine coken beyaz
önce köpük çıkıyor, köpükleri ayrı alıyorsun sonra biraz daha bekle yağ ile süt iyice ayrışıyor
https://youtu.be/dEzaGcNi4yU?si=CG38UxiwmagwJMAx
Tamam canim teşekkür ederim. Yarin tekrar eritiyim buzluga eritmeden koydugumu
bu şekilde yapınca kafam rahat oluyor benim inşallah seninki de güzel olur
Yağ önce köpürür sonra hafif pembe bir renk alır sen bunu yakmissin bu kullanılmaz mideyi yakar
Ahahah bendeki baya koyuydu
Caktirma eğer çok yanık kokusu yoksa yemeklere köy dene ama yanık kokusu çoksa yazık etmişsin demektir keşke yapmadan önce soraydin iyiydi
Ya katmer yaptim tadi kötü degildi .
Ama attım yanmistir diye
Kismetten çıkmış desene
Tereyağı yanmış sakın kullanmayın
Attim gitti canim
Sonradan baktim bende öyleymiş:)
Gayet normal kum gibi çıkana biz kef deriz yağın fazla tuzu oluyo rengide çok kaynatmış olabilirsin o yüzden olmuş
1,489,877 soru
24,350,202 cevap
346,433 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın