0 oy
242 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (26,357 puan) tarafından

Kızlar selam . Tereyağı eritiyordum ilk defa erittigim icin nasilyapiliyor bilmedim tam neyse berraklasti süzdüm . Dibinden böyle kuma benzer şey çıktı normalmi bu

image

 . Birde yagimin rengi koyu oldu birseyi yalnismi yaptim acaba 
📊 Tek Seçim
66.7% (6 oy)
33.3% (3 oy)

15 Cevaplar

+1 oy
önce (26,357 puan) tarafından
 
En İyi Cevap

Erittigim bu sekilde kizlar dibi yine ayni sekil kum olmus ama onu tekrar suzucem rengi cokmu koyu

image

-Reklam-
+3 oy
önce (2,072 puan) tarafından

cok kirmizi yakmisn yag resmen . buna yumurta kirsan bile igrenc olur tadi. yakmisin yagi o yizden boyle olmus.


tereyag bi kopurdumu yeter zaten. tavani onceden vok isittiyaan iki saniyede hile bu sekilde yanar yag vok asiri isinmis tavada

önce (26,357 puan) tarafından

Ay cok uzuldum ya of 

+2 oy
önce (17,650 puan) tarafından

Bu çıkan şeyler normal ama yağın renginin berrak olmasi gerekir. Fazla yaktıysan koyulaşmiştir. İnşallah acı olmaz. 

önce (26,357 puan) tarafından

Of cok morelim bozuldu ya olmaz inşallah 

+1 oy
önce (2,369 puan) tarafından

Bu yagın içindeki ayran kısmının ayrılmasıyla dibe çökmesi ile oluşuyor yani normal, ama bu kadar yakmana gerek yok

önce (26,357 puan) tarafından

Sağol canım 

+1 oy
önce (274 puan) tarafından

Yanmış bu yağ canım yenmez 

önce (26,357 puan) tarafından

Sagol canim 

+1 oy
önce (503 puan) tarafından

Yağ yanmis bacim

önce (26,357 puan) tarafından

Malesef

+1 oy
önce (3,121 puan) tarafından

Ben pek anlayamadım tereyağı beyaz veya sarı olur mevsime göre hemen 1-2 dakika içinde erir zaten  nasıl böyle koyu oldu resmen kararmış ne yapacaksınız bu yağ ile 

önce (26,357 puan) tarafından

Kullaniliyorsa kullancam kullanamazsam aticam 

+1 oy
önce (164,037 puan) tarafından

ertmekden ote kömur etmissin hayatim yagi yakmissin 

önce (164,037 puan) tarafından

fazla yanmis yag zararlu ama kullanmissin

önce (26,357 puan) tarafından

Of cop oldu desene. 

önce (26,357 puan) tarafından

Evet kötü tat verirmi diye kullanip baktim

önce (3,509 puan) tarafından

Aslında meşhur kahvaltı yerlerinde böyle tereyağının yakılıp bir kapta bırakıp tekrar dondurulup ekmeğe sürülüp yendiğini, çok lezzetli olduğunu duydum bir kaç gün önce 😁yani herkes yanmış yenmez yazmış,bende öyle biliyordum ama araştir internetten bak böyle yakıyorlar bilerek.

önce (26,357 puan) tarafından

İnternetten baktim hamur yemeklerine ayri lezzet veriyor yazmisti sjsj

+1 oy
önce (25,929 puan) tarafından

Kef derlerdi bizim orda dibinde birikir ama neymez ama yağın rengi olması gerekenden koyu bence 

önce (26,357 puan) tarafından

Evet biraz yakmisim galiba ama kötü tat vermiyo :(

0 oy
önce (8,340 puan) tarafından

yağı yakmışsın ondan böyle. 

önce (8,340 puan) tarafından

kısık ateşte yağı yavaş yavaş eritiyorsun. tereyağını içindeki sütle yağ ayrışıyor. yağ üstte kalıyor onu yavaş yavaş alıyorsun. YouTubeda daha detaylı anlatan videolar vardır. bu şekilde tereyağ buzdolabında 1 seneye kadar kalabiliyor ve sade yağ tereyağından daha lezzetli 

önce (26,357 puan) tarafından

Bende bu sekilde yaptim kazanda tek hatam ustunun tereyagini almadim ben dibine coken dimi sut kismi onun yuzunde tam erimedi sandim oda yag olcak sandim dibine coken beyaz 

önce (8,340 puan) tarafından

önce köpük çıkıyor, köpükleri ayrı alıyorsun sonra biraz daha bekle yağ ile süt iyice ayrışıyor

https://youtu.be/dEzaGcNi4yU?si=CG38UxiwmagwJMAx

önce (26,357 puan) tarafından

Tamam canim teşekkür ederim. Yarin tekrar eritiyim buzluga eritmeden koydugumu

önce (8,340 puan) tarafından

bu şekilde yapınca kafam rahat oluyor benim inşallah seninki de güzel olur

0 oy
önce (3,524 puan) tarafından

Yağ önce köpürür sonra hafif pembe bir renk alır sen bunu yakmissin bu kullanılmaz mideyi yakar

0 oy
önce (1,164 puan) tarafından

image

dondumu böyle olması gerekiyor içindeki torkuda normal iyice bekle sonra dibe cokeni karistirmadan köy ama biraz fazla kaynamış sanirim
önce (26,357 puan) tarafından

Ahahah bendeki baya koyuydu

önce (1,164 puan) tarafından

Caktirma eğer çok yanık kokusu yoksa yemeklere köy dene ama yanık kokusu çoksa yazık etmişsin demektir keşke yapmadan önce soraydin iyiydi

önce (26,357 puan) tarafından

Ya katmer yaptim tadi kötü degildi . 

Ama attım yanmistir diye

önce (1,164 puan) tarafından

Kismetten çıkmış desene

0 oy
önce (2,268 puan) tarafından

Tereyağı yanmış sakın kullanmayın

önce (26,357 puan) tarafından

Attim gitti canim 

0 oy
önce (3,509 puan) tarafından

Aslında meşhur kahvaltı yerlerinde böyle tereyağının yakılıp bir kapta bırakıp tekrar dondurulup ekmeğe sürülüp yendiğini, çok lezzetli olduğunu duydum bir kaç gün önce 😁yani herkes yanmış yenmez yazmış,bende öyle biliyordum ama araştir internetten bak böyle yakıyorlar bilerek.

önce (26,357 puan) tarafından

Sonradan baktim bende öyleymiş:)

0 oy
önce (351 puan) tarafından

Gayet normal kum gibi çıkana biz kef deriz yağın fazla tuzu oluyo rengide çok kaynatmış olabilirsin o yüzden olmuş

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 121 göst.
0 oy
3 cevap 114 göst.
29 Eylül 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Milkasu (805 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 191 göst.
0 oy
25 cevap 1,337 göst.
28 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Bercemkaya (571 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,489,874 soru

24,350,129 cevap

346,431 kullanıcı

...